Onder 16 vergeet te scoren tegen Denemarken

Op zondag 2 juli wist het Nederlands elftal onder 16 jaar niet te scoren tegen Denemarken. Maar hun leeftijdsgenoten wisten dat ook niet, het bleef dus 0-0. Nederland won wel de penalty serie die na elke wedstrijd wordt genomen.
Noorwegen leidt in deze poule want die wonnen met 3-1 van Duitsland. A.s dinsdag speelt Nederland tegen Noorwegen!

Ons Oranje

Verslag op OnsOranje.NL

“Tegen Duitsland hebben we een punt gestolen, nu hebben we er twee verloren”, aldus KNVB-coach Jessica Torny, zondag na het tweede gelijkspel op het Nordic Tournament. Tegen Denemarken kwam Speelsters onder 16 in het Finse Kempele niet verder dan 0-0. De tweede plaats in de poule is voor Nederland nu nog het hoogst haalbare.

“Ik had de meiden de winst gegund, want ze speelden een prima eerste helft. Maar we creëerden uiteindelijk vooral in de tweede helft toch ook te weinig honderd procent-kansen om te winnen”, aldus Torny, wiens formatie voor rust wel een paar keer dichtbij een treffer was.

Dominant
“In de eerste helft heeft Denemarken een paar keer geprobeerd te counteren, maar meer dan dat was het niet. We beheersten het spel en stonden achterin goed. Denemarken is niet gevaarlijk geweest. Wij hadden denk ik 85% van het balbezit.”

Ondanks de nul op het scorebord, ging Oranje hoopvol de kleedkamer in. Met vijf ingebrachte wissels kwam Denemarken echter met een ander gezicht en ander spel de kleedkamer uit. De ploeg zette Nederland fors onder druk en de ploeg van Torny moest even omschakelen. Na tien minuten was de Deense storm uitgeraasd en nam Onder 16 het heft weer in handen.

Treffer afgekeurd

Sarah Jongbloed leek Oranje dan toch naar een terechte 1-0 voosprong te schieten. De grensrechter oordeelde echter dat Anna Knol - die de bal niet kreeg - buitenspel stond en keurde de goal alsnog af. Bij een sliding op Anna Hightower in het strafschopgebied ging Torny weer van haar stoel, omdat zij een overtreding zag in de forse ingreep. Ook nu werkte de Duitse scheidsrechter niet mee en zag er geen strafschop in.

Toen Nederland na het duel wel de penaltyserie won – beslissend bij een gelijke stand in de poule - was de ontlading dan ook groot. “Alsof ze kampioen waren geworden”, aldus Torny, die Anouk van der Klooster twee strafschoppen zag stoppen en een bal tegen de lat zag gaan. “Claire Dinkla was tegen Duitsland al de 'woman of the match' en nu deed Anouk het heel goed. Mooi om te zien dat de keepers op hun eigen manier beslissend waren.”

Noorwegen leidt na een 3-1 overwinning op Duitsland nu met drie punten de poule, gevolgd door Nederland met twee punten. Denemarken en Duitsland haalden beide tot nu toe een punt. Dinsdag neemt Nederland het op tegen Noorwegen, waarna donderdag de finales worden gespeeld.

Wedstrijd: NEDERLAND O16 - DENEMARKEN ONDER 16
Datum: zondag 2 juli 2017
Aanvang:  13:00 uur
Locatie: Finland
Betreft: Nordic Cup 2017 - 2e duel
Ruststand: 0-0
Eindstand: 0-0