A+ R A-

Uitslagen ronde 4 Eredivisie Veld

Na 4 rondes staan Ajax en ADO Den Haag gezamenlijk en zonder puntverlies aan kop. FC Twente volgt beide teams op de voet maar wel met 3 punten minder. sc Telstar bezet met 5 punten de 4e plaats. sc Heerenveen is 1 plaats gezakt en staat nu 5e. Achilles'29 blijft met 3 punten op de 6e plaats staan en PEC Zwolle staat nu met 1 punt op de voorlaatste plaats. De rode lantaarndrager is PSV het staat nog steeds puntloos onderaan.

Lees de Nabeschouwing en bekijk de Topsorerslijst !

  

Gerelateerde artikelen:

 

Lees ook: Wat je moet weten over de Eredivisie Vrouwen,

 

 

Nabeschouwing

Nabeschouwing

ADO Den Haag won met 3-1 van PSV, oftewel wederom een verlies voor PSV. Nog voor rust stond ADO via Sharona Tieleman, Nadine Noordam en Yvette vd Veen (pen) op 3-0, pas in de slotfase redde Vanessa Susanna voor PSV de eer, het Eindhovense team is nu het enige team zonder punten. 

 

Bij AJAX tegen sc Heerenveen werd de eindstand van 2-0 al voor rust bereikt, Desiree van Lunteren en Marjolijn van den Bighelaar schoten beide raak. 

 

FC Twente haalde verschrikkelijk uit tegen Achilles'29. Alledrie de dames Jansen stonden in het veld bij FC Twente en hebben gescoord, dus Bente, Ellen en Renate (geen familie). Reeds in de 6e minuut kwamen de Tukkers op een 0-1 achterstand, maar even later scoorde Bente Jansen de gelijkmaker, Siri Worm en Jill Roord volgden, daarna Ellen en Renate Jansen, Jill scoorde haar 2e goal van de wedstrijd en Lenie Onzia nam nr. 7 en laatste goal voor haar rekening. De wedstrijd Telstar tegen PEC Zwolle kwam pas laat op gang, Telstar opende via Katja Snoeijs de score maar Kirsten Bakker prikte in de slotfase de gelijkmaker binnen.

 

Na 4 rondes staan Ajax en ADO Den Haag gezamenlijk en zonder puntverlies aan kop. FC Twente volgt beide teams op de voet maar wel met 3 punten minder. sc Telstar bezet met 5 punten de 4e plaats. sc Heerenveen is 1 plaats gezakt en staat nu 5e. Achilles'29 blijft met 3 punten op de 6e plaats staan en PEC Zwolle staat nu met 1 punt op de voorlaatste plaats. De rode lantaarndrager is PSV het staat nog steeds puntloos onderaan.

 

Topsorerslijst is bijgewerkt.

 

Scoreverloop

Uitslagen
 

ADO Den Haag - PSV (3-0)  3-1
08e min. 1-0 Sharona Tieleman 
18e min. 2-0 Nadine Noordam 
38e min. 3-0 Yvette van der Veen penalty
77e min. 3-1 Vanessa Susanna


AJAX - sc Heerenveen (2-0)  2-0 
23e min. 1-0 Desiree van Lunteren
44e min. 2-0 Marjolijn van den Bighelaar 

 

FC Twente - Achilles'29 (4-1)  7-1 
06e min. 0-1 Bonita Theunissen 
16e min. 1-1 Bente Jansen 
38e min. 2-1 Siri Worm 
40e min. 3-1 Jill Roord 
45+ min. 4-1 Ellen Jansen 
46e min. 5-1 Renate Jansen 
60e min. 6-1 Jill Roord 
84e min. 7-1 Lenie Onzia


sc Telstar - PEC Zwolle (0-0)  1-1 
66e min. 1-0 Katja Snoeijs
84e min. 1-1 Maxime Bennink (dus niet Kirsten Bakker)
 

Klik op de uitslag voor het Wedstrijdverslag.

 

 

 

 

Stand

Stand

 

 

 

Voorbeschouwing

Voorbeschouwing

Heeft Heerenveen ooit van Ajax gewonnen; hoeveel maal wist ADO van PSV te winnen? Vandaag voor aanvang van de wedstrijden twee koplopers met het maximale aantal punten en twee teams met zero punten, dat is in het kort het overzicht van de 3 gespeelde rondes tot op heden. Er werd tot aan het begin van deze wedstrijden in totaal 31x gescoord en 14 doelpunten vielen er vorige week..

 

ADO Den Haag - PSV
Datum: vrijdag 30 september 2016 - 19:30 uur
Locatie: Kyocera Stadion te Den Haag
Betreft: speelronde 4
Toegang: niet gratis, 4 euro, t/m 17 jaar 2 euro.

 

Het wordt de 13e ontmoeting tussen beide elftallen. PSV heeft 6 maal gewonnen en ADO Den Haag vier maal, 2 maal werd er gelijk gespeeld. Ten opzichte van voorgaande seizoenen staat meestal PSV boven ADO, maar deze competitie maakt ADO Den Haag een 100% perfecte start, 3 gespeeld 9 punten. PSV daarentegen heeft de slechtste start ooit gemaakt, nog steeds 0 punten!

PSV heeft al 9 goals tegen, ADO slechts 2 goals.

 

Zullen de statistieken gelijk hebben of stijgt ADO boven hun kunnen uit en noteren zij de 4e overwinning op rij?

 

Doe mee Goede doel: Tot aan het eind van de competitie zijn de doelpunten die ADO Den Haag Vrouwen scoort geld waard voor Fight cancer! Als ‘doelpuntsponsor’ betaalt u een bijdrage voor elk doelpunt dat het team van Arend Regeer scoort in de Eredivisie Vrouwen tijdens deze actie. Alle doelpunten van het team tellen mee en u kunt zelf uw bijdrage bepalen. Zo is het voor iedereen toegankelijk om mee te doen.

 

De opbrengst van de doelpuntactie gaat naar Fight cancer en is bestemd voor kankeronderzoek. Fight cancer is het jonge en rebelse zusje van KWF Kankerbestrijding en sinds 2015 maatschappelijk sponsor van ADO Den Haag Vrouwenvoetbal


 

Ajax - SC Heerenveen

Datum: vrijdag 30 september 2016 - 19:30 uur

Locatie: Sportcomplex De Toekomst te Amsterdam

Betreft: speelronde 4

Toegang: gratis

 

De andere koploper in de Eredivisie is Ajax! De tegenstander is Heerenveen waar Ajax het eigenlijk vorig seizoen onverwachts liet liggen in de uitwedstrijd (0-0).
Dit wordt de 11e ontmoeting, Heerenveen heeft nog nooit van ajax gewonnen. Twee maal kwamen ze dicht in de buurt met een gelijkspel.
Ook doelpunten maken tegen Ajax zijn schaars, de Friezen wisten er slechts 5 te produceren in 10 duels. Maar wellicht geeft het gelijke spel tegen Telstar de Friezen weer het nodige vertrouwen, ze staan per slot in de top 4!

 

Of Ajax gemakkelijk Heerenveen opzij zal zetten, zal moeten blijken. De coach Ed Engelkes zal ze zeker gewaarschuwd hebben, zijn eigen woorden zijn dat in deze competitie geen kleintjes meer zijn!

 

 


 

FC Twente - Achilles'29

Datum: vrijdag 30 september 2016 - 19:30 uur

Locatie: Sportpark Slangenbeek te Enschede

Betreft: speelronde 4

 

FC Twente behaalde vorige week een belangrijke zege op PSV en Achilles moest helaas het onderspit delven tegen koploper Ajax, maar de schade bleef beperkt tot 2 goals. De teams hebben elkaar nog niet eerder getroffen. Achilles'29 staat 6e en FC Twente klom naar de 3e plaats, slechts 3 punten verschil!

 

Champions League duel
FC Twente speelt op woensdag 5 oktober thuis tegen Sparta Praag, aanvang 19:00 uur. FC Twente – Sparta Praag

 

Tickets kunnen online gekocht worden via kaartverkoop.fctwente.nl en aan de kassa in de Fanstore. De groepskorting wordt automatisch verrekend bij een bestelling van 10 kaarten of meer.

 

Speelronde 5
Het volgende eredivisie duel voor FC Twente is verplaatst naar zaterdag 8 oktober uit tegen SC Telstar om 16:00 uur Locatie RKVV Velsen Wolff en Dekenlaan 144, 1985 HT Driehuis

 

 


 

 

SC Telstar - PEC Zwolle

Datum: vrijdag 30 september 2016 - 19:30 uur

Locatie: Rabobank IJmond Stadion te Velsen-Zuid

Betreft: speelronde 4

 

Het wordt alweer de 16e ontmoeting tussen beide teams. Telstar wist er zeven van te winnen en PEC Zwolle vijfmaal. Drie maal werd het een gelijkspel.
PEC Zwolle is dus de 2e club zonder punten uit 3 duels. SC Telstar heeft eenmaal gewonnen en vorige week gelijk gespeeld tegen SC Heerenveen.

 

Automobielbedrijf Tinholt is de wedstrijdsponsor voor 30 september als onze Witte Leeuwinnen thuis spelen tegen de vrouwen van PEC Zwolle.

 

Let op Speelronde 5
Het volgende eredivisie duel is verplaatst naar zaterdag 8 oktober thuis tegen FC Twente om 16:00 uur Locatie RKVV Velsen Wolff en Dekenlaan 144, 1985 HT Driehuis.
Dit vanwege het Champions League duel van FC Twente op 5 oktober.

 

 

 

 

 

Topscorer

Topscorerslijst

Ook dit seizoen houdt Vrouwenvoetbalnederland de Topscorers weer in de gaten!

Er is op 30 september in de 4e ronde 16x gescoord, Alleen Jill Roord scoorde 2x en Yvette van der Veen verzilverde een penalty. 7 teams hebben gescoord, FC Twente deed dat wel 7x en alleen Heerenveen kwam niet tot scoren. Het totaal aantal doelpunten komt daarmee op 47.

 

4 doelpunten
Marjolijn van den Bighelaar (AJA)

3 doelpunten
Jassina Blom (HEE)
Ellen Jansen (TWE)
Vanessa Susanna (PSV)

2 doelpunten
Suzanne Admiraal (TEL)
Renate Jansen (TWE)
Desiree van Lunteren (AJA)
Jill Roord (TWE)
Carmen Simonis (ADO)
Bonita Theunissen (ACH)

1 doelpunt
Maxime Bennink (PEC)
Lineth Beerensteyn (TWE)
Yvette Derks (ACH)
Michelle Hendriks (PSV)
Bente Jansen (TWE)
Simone Kets (HEE)
Nance van der Meer (ADO)
Myrthe Moorrees (PSV)
Marthe Munsterman (TWE)
Nadine Noordam (ADO)
Lenie Onzia (TWE)
Lois Oudemast (AJA)
Victoria Pelova (ADO)
Pia Rijsdijk (ADO)
Babiche Roof (TEL)
Katja Snoeijs (TEL)
Laura Strik (HEE)
Sharona Tieleman (ADO)
Anna Ursem (TEL)
Yvette van der Veen (ADO)
Siri Worm (TWE)

eigen inzet
Lucie Akkerman (PSV)