A+ R A-

Daphne Koster gehuldigd tot Bondsridder

Voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Noorwegen werd gisteravond afscheid genomen van voormalig international Daphne Koster. De 36-jarige Hagenaar vormde jarenlang een van de gezichten van het Nederlandse vrouwenvoetbal en krijgt in het stadion van FC Groningen een passend afscheid.

Koster speelde 139 interlands voor de Oranjevrouwen, waarin ze zeven doelpunten maakte. Ze was actief op twee eindtoernooien, het EK 2009 en het EK 2013. Tijdens het EK in 2009 bereikte Koster met het Nederlands team de halve finale.



Staat van dienst
Op 27 augustus 1997 debuteerde Daphne Koster op zestienjarige leeftijd voor de Oranjevrouwen in de oefenwedstrijd tegen Zwitserland (2-1). Koster speelde destijds voor SVA Assendelft en zou later uitkomen voor Ter Leede, AZ, Sky Blue FC, Telstar en Ajax.

De verdediger groeide snel uit tot vaste waarde van de Oranjevrouwen en begon 67 keer als aanvoerder aan de wedstrijd. Op 23 november 2013 speelde Koster in het WK-kwalificatieduel met Griekenland (7-0) haar laatste interland.