Uitslagen Eredivisie Zaal Ronde 4

vv Pernis was op weg naar Groningen alwaar het team zou aantreden tegen drs. Vijfje (5e plaats), de scheidsrechters en de Groningers waren aanwezig, echter het team van vv Pernis had autopech, stond stil in Almere en moest noodgedwongen afbericht geven, deze wedstrijd zal dus later ingehaald gaan worden. Pernis staat op de 4e plaats met 6 punten uit 2 wedstrijden en is daarmee het enige team zonder puntverlies. Drachten heeft door de 1-8 winst op Team Alkmaar/Sportstars (11e plaats) de koppositie overgenomen van Zuidoost United want dit team verloor thuis fors met 0-5 van KTP Nieuw Roden (6e plaats). Hovocubo op de 3e plaats verloor in de absolute slotfase haar voorsprong op Pro Futsal Club (7e pl.) en moest genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel. Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau behaalde in Wehl een nipte 2-3 overwinning op FC Gelre, RB (8e pl.) ging daardoor FC Gelre (9e pl.) voorbij op de ranglijst. Avanti/Keuning Advocaten (10e pl.) was vrij maar klom toch naar de op een na laatste plaats omdat het 3 gespeeld en 0 punten heeft en de nr. laatst heeft 4 gespeeld 0 punten.

Nabeschouwing

Door Marius Privee

Koploper Zuidoost United verliest van KTP Nieuw Roden

In het hol van de leeuw won KTP Nieuw Roden ruim van Zuidoost United. De bezoekers toonden weer de discipline van het vorige seizoen. De thuisclub had het moeilijk met de inzet van de Drentse speelster. Het werd uiteindelijk 0 - 5 door doelpunten van Martine Kooiker, Amber Brandinga, Grytse van der Berg (2) en Linda Visser .

Het was de avond van Aaike Verschoor in Wehl. FC Gelre maakte het Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau erg moeilijk in de tweede helft. In de eerste helft scoorde Aaike Verschoor tweemaal. Na de wissel zette de thuisploeg druk op de opbouw van de vrouwen uit Heerhugowaard. De thuisclub scoorde tweemaal en dit leek de eindstand te worden. Het was op de valreep Aaike Verschoor die voor de winnende treffer scoorde.

In Alkmaar speelden Team Alkmaar/ Sports tegen het sterke Drachtster Boys. Tot de rust verdedigde thuisclub prima onder leiding van Marit Kunst. Esra van der Heide en Jessie Prijs zorgden voor de ruststand. Na de wissel was het Jessie Prijs die 0-3 binnenschoot. De weerstand was gebroken. Marian Meijer, Atty Eelkema en Sanne Bijlstra scoorden 0 - 6. Speelster Saloua Eeken kwam in botsing met haar keepster en brak haar pols. Het werd uiteindelijk 1 - 8 door doelpunten van Sanne Bijlstra en Rianne Mulder en voor de thuisclub redde Myra Wijngaarden de eer.

Hovocubo vocht een verbeten strijd met Pro Futsal Club. Suzanna Deckers (Hovo) opende de score in de eerste helft. Marjan Brouwer viel geblesseerd uit in de eerste helft. De bezoekers komen langszij en weten op voorsprong te komen. De thuisclub toont veerkracht en komt dankzij Nina van der Mast en Suzanna Deckers op een3 -2 voorsprong.Pro Futsal Club komt dankzij een 10 meter trap op gelijke hoogte. Beide ploegen delen de punten.

De wedstrijd tussen drs Vijfje en vv Pernis werd niet gespeeld vanwege een defecte bus.

vervolg

Komende vrijdag veel interessante duel in de Eredivisie Zaal. In Alkmaar speelt Team Alkmaar/ Sportstars tegen Drachtster Boys. De Alkmaarse vrouwen staan op de 10e plek met 0 punten uit drie wedstrijden. De bezoekers bezetten de 4e plek met 6 punten uit 3 wedstrijden.
Koploper Zuidoost United heeft alle wedstrijden gewonnen en ontvangt KTP Nieuw Roden, dat een moeizame start heeft met 3 punten. De Drentse vrouwen vinden we terug op de 7e plek.

In Groningen ontvangt drs. Vijfje de landskampioen vv Pernis. De studentenploeg draait goed en bezet de 5e plek met 6 punten uit 3 wedstrijden. De Rotterdammers hebben twee wedstrijden gespeeld en behaalden de volle winst. Zij staat op de 3e plek.

Hovocubo verraste iedere volger en staat met 6 punten uit twee wedstrijden op de 2e plek. Pro Futsal Club won vorige week voor de eerste keer Met drie punten uit drie wedstrijden nemen zij plaats op de 8e plek.

FC Gelre heeft 3 punten uit twee wedstrijden en vinden we terug op plek 6. Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau speelde vorige week de eerste wedstrijd en verloor verrassend van Hovocubo. Dit betekent dat we hen op de 9e plek terug vinden.