Wedstrijdverslag: FSG/Gezien.nl - Arch.buro Nieuweboer | Ronde 8 | Eredivisie Zaal 2011-2012

FSG houdt drie punten in Sittard
Op de achtste speeldag van de Eredivisie Zaalvoetbal ontvangt FSG in de stadssporthal in Sittard Arch. Nieuweboer uit Wervershoof. Na enkele mindere wedstrijden, waarin goed gespeeld werd, maar niet gewonnen, zijn de speelsters van FSG erop gebrand de drie punten vanavond in Sittard te houden.

FSG begint goed. De meiden gaan zeer voortvarend van start en dat resulteert al in de eerste minuut van de wedstrijd in een 1-0 voorsprong. Na goed doorgaan van Sanne Schoenmakers schiet Kelly Theunissen feilloos binnen. Een tegenaanval van Nieuweboer levert bijna direct de gelijkmaker op, maar FSG-keepster Vivian van Wijk kan het schot in een reflex keren. In de minuten die volgen zoekt FSG veelvuldig de aanval en dat levert doelkansen op voor Sanne, Mariëlle Janssen, Lianne Esseling en Kelly. Ook de technisch behendige speelsters van Nieuweboer krijgen kansen, maar FSG laat zich keer op keer inzakken en levert goed verdedigend werk. In de negende minuut wordt Kelly ten val gebracht. Shirley Kocacinar neemt de vrije trap en scoort na een soepele één-twee met Kelly de 2-0. Twee minuten daarna ligt de 3-0 in het net. Sanne rondt een vlot gecombineerde aanval eenvoudig af. Nieuweboer doet direct iets terug. Een snelle tegenaanval levert een minuut later de 3-1 op. Beide teams spelen op de aanval en dat levert aan beide kanten gevaarlijke kansen op. Na een uitbraak wordt Shirley aan de linkerkant van het veld door Nieuweboer gestuit. De door Shirley snel genomen vrije trap wordt door Sanne hard ingeschoten: 4-1. Een ruststand met drie doelpunten verschil is een luxe die FSG de laatste weken niet meer heeft gekend.

Ook de twee helft begin goed. Een door Sanne opgezette aanval kan door Kelly net niet worden afgerond. FSG kruipt vervolgens door het oog van de naald wanneer een schot van Nieuweboer door Vivian wordt gekeerd en in tweede instantie door Shirley van de lijn wordt gehaald. FSG speelt in de tweede helft minder: de vrijstaande medespeelster kan niet altijd worden gevonden. De aanvallen gaan op en neer, maar de gevaarlijkste kansen zijn voor Nieuweboer. In de negende minuut resulteert een goed uitgespeelde aanval in een doelpunt voor Nieuweboer: 4-2. Twee minuten daarna brengt Shirley de marge weer op drie na een knap gecombineerde aanval met Rian Geelen. De eindstand wordt in de veertiende minuut bepaald wanneer Nieuweboer een hard schot door het midden in het FSG-net beland: 5-3. Het is Nieuweboer dat de aanval blijft zoeken en FSG dat voornamelijk verdedigt. De wedstrijd blijft spannend en FSG moet in de laatste minuten alle zeilen bijzetten om de 5-3 te handhaven. Lianne keert een goed genomen vrije trap van Nieuweboer en Vivian houdt met kunst- en vliegwerk én met behulp van de paal  haar doel schoon. Een schot van Rian in het zijnet is het laatste wapenfeit van deze avond.

De elfde van de elfde krijgt zo in de Sittardse stadssporthal nog een feestelijk tintje. Met dit resultaat stijgt de ploeg naar de zesde plaats en kan het zich voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper OS Lusitanos op vrijdag 18 november

Locatie: stadssporthal in Sittard