AJAX wint na de landstitel nu ook de KNVB Beker

Op vrijdag 2 juni 2017 werd de KNVB Bekerfinale gespeeld tussen AJAX en PSV. Deze finale werd gewonnen door AJAX en daarmee heeft de Amsterdamse ploeg de dubbel gewonnen. Een ijzersterk seizoen dus voor Ajax en een mooier afscheid kan Coach Ed Engelkes en ook sommige speelsters zich niet wensen. VVNED feliciteert de speelsters en de staf van Ajax en wenst ze veel succes in de C.L.

AJAX - PSV  (0-0)  Eindstand 2-0

Twitter

Twitterverslag Ajax Vrouwen, PSV en Linda Derksen‏ voor PSV

KNVB: 1. Ajax heeft afgetrapt. De KNVB Bekerfinale Vrouwen is begonnen!

Ajax Vrouwen‏: Laatste wedstrijd in deze samenstelling, laat het een gedenkwaardige worden!
1. Er is afgetrapt voor de eerste helft. Zet hem op.

PSV: 1. De bekerfinale is begonnen. Bij updates melden we ons.

12. De AjaxVrouwen openen sterk en weten gevaar te stichten via Kaagman en Oudemast. Voorlopig nog 0-0.

17. Daar komen de AjaxVrouwen goed weg! Een vrije trap van PSV spat uiteen op de lat.

#PSV wordt een doelpunt onthouden van @jeslynnkuijpers na onterecht vlaggen voor buitenspel! #waarisdevideoscheidsrechter #PSVVrouwen

Linda Derksen‏: Halverwege eerste helft kansen voor PSV. Doorgebroken Jeslynn Kuijpers op buitenspel afgevlagd. Vrije trap Myrthe Moorrees op de lat.

PSV Vrouwen gevaarlijk! Even hiervoor werd een doelpunt van Kuijpers afgekeurd wegens vermeend buitenspel. 0-0 nog.

@AjaxVrouwen: 28. Van Dongen haalt uit van grote afstand maar haar poging gaat ruim naast.

@AjaxVrouwen 31. Wat een kans! Pieëte doet eigenlijk alles goed maar haar bal wordt op het laatste moment van de doellijn gehaald.

@AjaxVrouwen 33. En nu PSV met een grote mogelijkheid, maar Sarasola grijpt uitstekend in.

‏45. De #AjaxVrouwen zetten nog even aan vlak voor rust. Van den Bighelaar mikt nét over.

KNVB‏: Er waren in de eerste helft kansen voor beide ploegen, maar we gaan rusten met een 0-0 stand.

Linda Derksen‏: Ruststand bekerfinale PSV-Ajax 0-0.

PSV Vrouwen‏ Ruststand AJAX-PSV 0-0. Helaas een doelpunt van @jeslynnkuijpers onterecht afgekeurd.

Ajax Vrouwen ‏45. Rust! Na een enerverende eerste helft gaan we rusten met 0-0.

Rust

Ajax Vrouwen‏: En de tweede helft is van start gegaan!

Marcel van de Laar: .@PSV_Vrouwen kwam in slechts 1 bekerduel niet tot scoren. Op 14 maart 2015 werd met 2-0 verloren van FC Twente.

FOX Sports‏: PSV is gevaarlijk in de beginfase. Myrthe Moorrees raakt de lat.

Linda Derksen: 55' PSV-Ajax 0-1, Desiree van Lunteren krult de bal binnen.

Ajax Vrouwen: 55. Doelpunt! 1-0 #AjaxVrouwen! Wat een geweldig doelpunt van Desiree van Lunteren. Ze komt naar binnen en knalt hard raak.

@PSV: Na 55 minuten spelen komt Ajax op voorsprong. Van Lunteren passeert Christ: 1-0.

@AjaxVrouwen: 65. Eerste wissel bij Ajax. Payne komt in het veld voor Kaagman.

@AjaxVrouwen: 68. Doelpunt! 2-0 #AjaxVrouwen! Daar is hét moment van Marjolijn van den Bighelaar! Ze slaat van dichtbij toe.

@PSV: Twintig minuten voor tijd kijkt PSV Vrouwen tegen een 2-0 achterstand aan. Van den Bighelaar scoort namens Ajax.

Ajax Vrouwen: 77. Marlous Pieëte heeft haar laatste minuut in het Ajax-shirt gespeeld. Ze maakt plaats voor Reichardt.

Ajax Vrouwen: ‏79. De razendsnelle Payne tekent bijna voor de 3-0 maar een PSV-verdedigster kan dit voorkomen.

Ajax Vrouwen: 84. Gele kaart voor Desiree van Lunteren.

Ajax Vrouwen: 86. Laatste wissel bij Ajax. Oudemast maakt plaats voor Hassett.

Linda Derksen: Geen prijs voor PSV. Ajax wint de bekerfinale #vrouwenvoetbal met 2-0. Zaterdag meer in het Eindhovens Dagblad.

KNVB: Ajax verslaat PSV met 2-0 en wint de KNVB Beker! Gefeliciteerd!

Ajax Vrouwen: Afgelopen! De #AjaxVrouwen pakken na de titel ook de beker! Wat een fantastisch seizoen!

PSV‏: Afgelopen. PSV Vrouwen mist geluk in eindstrijd en verliest mede daardoor de bekerfinale van Ajax: 2-0.

Ajax legt beslag op de dubbel na winst tegen PSV

Ajax Vrouwen: Een seizoen waarin alles op zijn plek valt. Bedankt fans!

Ajax Vrouwen‏: Wat een seizoen!

PSV Vrouwen‏: Gefeliciteerd met het winnen van de finale

FC Twente Vrouwen‏: Gefeliciteerd met het winnen van de KNVB beker

ADO Den Haag Vrouwen: Gefeliciteerd @AjaxVrouwen met het winnen van de KNVB beker!

Ajax Vrouwen‏: Heeeeerlijk!

Korte Verslagen

Ajax verovert na landstitel ook de KNVB Beker Vrouwen
Bron KNVB

Anouk Hoogendijk en Daphne Koster. Vaak werden ze in één adem genoemd. Als publicitaire blikvangers van een generatie die door muren en plafonds brak. Hun gelijktijdige afscheid van de velden kreeg vrijdagavond met het winnen van de KNVB Beker een extra gouden randje.

In een levendige eindstrijd in Den Haag was Ajax met 2-0 te sterk voor PSV. Nadat het veroveren van de allereerste landstitel twee weken geleden, wonnen de Amsterdamse vrouwen daarmee hun tweede prijs van het seizoen. De dubbel, een nieuw hoogtepunt in het vijfjarige bestaan van de vrouwentak in Amsterdam.

Voetbalsters PSV verliezen bekerfinale van Ajax
Door Linda Derksen ED

DEN HAAG - De voetbalsters van PSV hebben vrijdagavond de finale van het KNVB-bekertoernooi verloren. In het Kyocera Stadion in Den Haag werd het 2-0 voor Ajax, dat zo dit seizoen de dubbel pakte. PSV wacht na vijf jaar vrouwenvoetbal nog altijd op een eerste prijs.

Halverwege de eerste helft was PSV twee keer dicht bij een doelpunt. Jeslynn Kuijpers scoorde maar haar actie werd afgevlagd op buitenspel. Vlak daarna schoot Myrthe Moorrees een vrije trap op de lat. Na een half uur spelen moest Lucie Akkerman voor PSV op de doellijn redding brengen. Omdat Kuijpers na een goede actie van Vanity Lewerissa ook niet wist te scoren, gingen beide ploegen rusten met 0-0. Landskampioen Ajax opende na de pauze de score. Desiree van Lunteren krulde de bal vanaf links in het strafschopgebied in de doelmond. Clubtopscorer Marjolijn van den Bighelaar verdubbelde de marge door attent te reageren toen Maureen Sanders na een noodzakelijke verdedigende sliding de bal niet weg kreeg uit het strafschopgebied. PSV-coach Nebojsa Vuckovic wisselde aanvallend maar kon het tij niet meer keren.

Wedstrijdverslag Ajax

Ajax Vrouwen besluiten topseizoen met bekerwinst

De Ajax Vrouwen zijn er in geslaagd om een kroon te zetten op een topseizoen. In Den Haag ontpopte zich een boeiend voetbalgevecht. De klasse van Desiree van Lunteren maakte uiteindelijk het verschil. Op een emotionele avond kwam er een en meer dan gedenkwaardig einde aan de Ajax-carrières van Daphne Koster en Anouk Hoogendijk.

In het sfeervolle Kyocera Stadion trapten beide elftallen om 19:30 af. Zoals je van een landskampioen mag verwachten, was het Ajax dat de toon zette in de openingsfase. Marlous Pieëte haalde in de vijfde minuut de achterlijn en haar voorzet bereikte Inessa Kaagman. Het goedgevulde vak met Ajax-fans sprong op, maar de poging van de speelster eindigde in het zijnet.

Vermakelijke eerste helft
Maar PSV toonde na het eerste kwartier aan dat het niet van plan was om over zich heen te laten lopen. Merel van Dongen beroerde de bal met de hand en uit die vrije trap schoot een PSV-speelster op de lat. En zo golfde het spel op en neer in een vermakelijke eerste helft. Pieëte kreeg in de 31e minuut de beste kans van het eerste bedrijf. Maar na het omspelen van de doelvrouw voorkwam een verdedigster van PSV een doelpunt van de buitenspeelster. Nog geen twee minuten later stond Sarasola aan de andere kant paraat om een doelpunt van de Eindhovenaren te voorkomen. Vlak voor rust toonde Marjolijn van den Bighelaar zich, maar de poging van de spits vloog over. Met een ruststand van 0-0 wandelden beide teams weer langs de beker op weg naar de kleedkamer.

De tweede helft begon met een Ajax dat het spel nog meer naar zich toe probeerde te trekken. Loïs Oudemast, Desiree van Lunteren en Kelly Zeeman lieten zich nog meer gelden op het middenveld.
De bal ging sneller rond en dit leverde kansen op. Na een scherpe vrije trap van Van Dongen wist Van den Bighelaar nét niet bij de bal te komen. Het veldoverwicht betaalde zich niet veel later alsnog uit.

Klasse
Desiree van Lunteren toonde namelijk haar klasse. De middenveldster, die deze week nog met twee jaar verlengde bij Ajax, trok naar binnen en schoot onverbiddelijk binnen. Ajax ging door en verdubbelde de voorsprong. Na een goede voorzet van Pieëte kon invalster Toni Payne nét niet bij de bal komen. Maar zoals zo vaak dit seizoen, was daar Marjolijn van den Bighelaar. De aanvalster was er razendsnel bij om de afvallende bal binnen te tikken.

Met een 2-0 voorsprong op zak kwam Ajax niet meer in de problemen. De ploeg van Ed Engelkes kon bouwen op de minst gepasseerde achterhoede van Nederland en Davina Philtjens, Daphne Koster, Merel van Dongen en Anouk Hoogendijk, lieten zich niet meer van de wijs brengen door PSV. Na nog wat mooie mogelijkheden in de slotfase vond de uitstekende leidsvrouw Shukrula het rond de negentigste minuut mooi geweest. Ajacieden sprongen elkaar in de armen, de dubbel was binnen. Niet veel later overhandigde Sjaak Swart de beker aan Daphne Koster. Het feest kon losbarsten.