Wedstrijdverslag: Noordzee - ZVV Watervogels'64 | Ronde 4 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Vrouwen Noordzee staan met lege handen
Vrijdagavond speelden de vrouwen van Noordzee hun tweede thuiswedstrijd. Tot nu toe werden de punten buitenshuis behaald en Noordzee was erop gebrand om het thuispubliek, dat weer in grote getale naar sporthal de Blinkerd was gekomen, een aantrekkelijke wedstrijd voor te schotelen.

Na het eerste fluitsignaal begon Noordzee rustig, misschien wel te rustig, aan de wedstrijd. Watervogels probeerde door veel positiewisselingen door de verdediging van Noordzee te snijden. De Scheveningse vrouwen konden zich in deze fase van wedstrijd staande houden, maar opbouwend waren de spitsen van Noordzee te statisch en kwamen zij aanvallend niet in het stuk voor. Na zeven minuten wist Watervogels de verdediging van Noordzee uit elkaar te spelen en zo stond Monique van de Rijst alleen voor Krishna Meeuwis. De Watervogels speelster wist wel raad met dit buitenkansje: 0-1.

Enkele minuten later werd een corner van Watervogels op links snel genomen, waardoor de defensie van Noordzee verrast werd, en Monique van de Rijst schoot diagonaal de 0-2 binnen. Na dit doelpunt gooide Noordzee alle schroom van zich af en ging door constant druk te zetten op de helft van Watervogels de opbouw verstoren. Noordzee kwam terug in de wedstrijd en wist zich enkele kansen te creëren, echter leek Anita Blokker niet te passeren.

Aansluitingstreffer
Na rust ging Noordzee door  op de ingeslagen weg en wist in de 23e  minuut de aansluitingstreffer te scoren via Brit Bruinsma, op aangeven van Miranda Gielisse . Het publiek veerde op en ging ervoor zitten, want bij Watervogels was de organisatie weg. In de 26e minuut scoorde Miranda Gielisse met een schitterend verdekt schot de 2-2. Noordzee kwam helemaal los en aanval na aanval ging richting het doel van Watervogels. Brit Bruinsma wist zich aan de verdediging van Watervogels  te onttrekken, maar daar werd haar tenue getest wat Monica Scholes slechts een gele kaart opleverde, waar het publiek eerder rood had gezien. Watervogels kreeg ook enkele kansen, echter het vizier stond niet op scherp en daar waar de bal er toch tussendoor glipte, was het een prooi voor Krishna Meeuwis.

Beide ploegen bleven vol voor de winst gaan en zo gebeurde het dat de scheidsrechter met nog  1 minuut en 37 seconden op de klok een aanvallende fout van Watervogels bestrafte in het nadeel van Noordzee. Aaike Verschoor ging achter de bal staan en joeg deze hoog in het dak van het doel: 2-3. Noordzee trachtte nog wel aan te zetten, maar het was Anita Blokker die Watervogels op de been hield in deze wedstrijd.

Volgende week speelt Noordzee een uitwedstrijd tegen de huidige koploper Pernis de wedstrijd wordt gespeeld in Sporthal Margriet te Schiedam aanvang 21.00 uur . U bent van harte uitgenodigd.

Locatie: Sporthal De Blinkerd te Den Haag

0-1 - 7e minuut    Monique van de Rijst
0-2 - 9e minuut    Monique van de Rijst
Ruststand    0-2
1-2 - 23e minuut Brit Bruinsma
2-2 - 26e minuut  Miranda Gielisse
2-3 - 39e minuut  Aaike Verschoor

Gele kaart: Watervogels ;  Monica Scholes

Opstelling Noordzee : Krishna Meeuwis, Debbie van Toor, Liesbeth Migchelsen, Debby Dam, Angela Toet, Miranda Gielisse, Ramona Lukassen, Brit Bruinsma.

Opstelling Watervogels: Anita Blokker, Monique van de Rijst, Aaike Verschoor, Tessa Oud, Monica Scholes, Jiska van Dam, Marjolein Kuiper.