Wedstrijdverslag: Heerenveen - PEC Zwolle | Ronde 9 | BeNe League B 2013

Aanvangstijd: 17:30 u
Speellocatie: Skoatterwald
Toeschouwers : 150

Tijdlijn

doelpunt Min. 58 ::<br />Yvonne Ploeg doelpunt Min. 47 ::<br />Vivianne Miedema doelpunt Min. 40 ::<br />Vivianne Miedema

Door Frits Beekhuis

Heerenveen blijft winnen, inclusief de bekerwedstrijden hebben ze vanaf 1 februari 2013 al 9 keer op rij gewonnen. Alle drie Nederlandse deelnemers aan de BeNeLeague B werden door Heerenveen thuis op een 3-1 nederlaag getrakteerd.

Zo ook PEC Zwolle. De eerste helft was het podium voor de doelvrouwen. Jessica Jurg van PEC Zwolle en Roxanne van den Berg van Heerenveen zagen diverse keren een tegenspeler op zich af komen en moesten handelend optreden om een doelpunt te voorkomen. Ze deden dat beiden prima. Jessica Jurg moest in het bijzonder Vivianne Miedema een aantal keren afstoppen omdat deze de PEC verdediging weer eens de hielen liet zien. Aan de andere kant waren het Judith Frijlink en Lisanne Vermeulen die het vizier niet op scherp hadden staan, grote kansen werden onschadelijk gemaakt door Van den Berg. De grootste kans was echter voor Marianne van Brummelen, ook zij dook alleen op voor Van den Berg, die redde in eerste instantie fabuleus maar uit de daarop volgende corner zou Jennieke van der Pol nog bijna raak koppen.

Vlak voor rust gaf Cynthia Beekhuis een prachtige steekpass door de PEC verdediging op Vivianne Miedema, dit keer liet ze Jessica Jurg kansloos en eigenlijk tegen de verhoudingen in scoorde Heerenveen de 1-0.

Voetballend was PEC Zwolle in de eerste helft de beter combinerende ploeg en Heerenveen moest het van de counters en lange bal hebben. Maar er was niemand van de Heerenveen aanhang die treurde om de 1-0 voorsprong. PEC Zwolle liet het er niet bij zitten en Lisanne Vermeulen maakte vrijwel direct na dit Heerenveen doelpunt met een rake kopbal uit een corner de 1-1. Van den Berg zat er nog wel aan, maar pakte de bal achter de doellijn. Dat had de goed leidende scheidsrechter Mevr. S. Shukrula prima gezien.

In de rust moet Jessica Torny de Heerenveen meiden goed verteld hebben wat er fout ging in de eerste helft, want Heerenveen kwam als herboren uit de kleedkamer. Waren er in de eerste helft veel duels die verloren werden, werd nimmer de tweede bal veroverd en liet men veel ruimte aan Zwolle, de tweede helft zag het er heel anders uit. Nu was het Heerenveen dat de bovenliggende partij was.
Binnen 20 minuten besliste Heerenveen de wedstrijd in haar voordeel. Eerst maakt Vivianne Miedema alweer haar 15e  competitietreffer van dit BeNeLeague B seizoen door na een lange rush de bal beheerst onder Jessica Jurg door te schuiven, daarna maakt Yvonne Ploeg in de 58e minuut aan alle onzekerheid een eind door de bal snoeihard in het doel te werken, dit na een prachtige combinatie waarbij een viertal Heerenveen speelsters de bal één keer raakten en daarmee op hoog tempo de PEC verdediging kapot speelden.

Beide ploegen kregen hierna nog wel wat kansjes maar echt gevaarlijk werd het pas vlak voor tijd toen Vivianne Miedema de bal  op de paal schoot. PEC kon de goed spelende Heerenveen verdediging niet meer verrassen, Heerenveen speelde de wedstrijd met veel inzet en passie uit. Moet gezegd dat bij Heerenveen ook alles lukte in de tweede helft, er stond een beter voetballende ploeg na rust.

Er kan dit jaar nog één PEC Zwolle-Heerenveen komen, als beide ploegen hun halve finale voor de beker winnen dan zal dit de finale van de Amstel Cup voor vrouwen zijn. Een mooi affiche, vindt u niet?