A+ R A-
Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - Arch.buro Nieuweboer | Ronde 27 | West I Zaal - 2010-2011
Print 

Os Lusitanos - Arch.buro Nieuweboer
1 5

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 15 april 2011
Aanvangstijd: 19:05 u


 Samenvatting

NIEUWEBOER 1 KAMPIOEN IN DE TOPKLASSE; OP NAAR HET NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP

De laatste weken nam de spanning toe voor de laatste competitiewedstrijd in Amsterdam tegen het hoog geklasseerde OS Lusitanos. Met een bomvolle tribune waarop een ruime supportersschare uit Wervershoof begon Nieuweboer sterk aan de wedstrijd.
In de 2e minuut een snelle aanval welke door Eline Keet op fraaie wijze links van de keeper in de bovenhoek werd geschoten. Direct na de aftrap zette Nieuweboer weer druk. De aanval werd in eerste instantie overgenomen door Lusitanos en de aanvalster zette keepster Joyce Wouters aan het werk. Na de goede interceptie een aanval met een dubbele een /twee tussen Rebecca Meijers en Eline Keet, waarbij Rebecca vrij voor de keepster werd gezet en scoorde. Nieuweboer bleef domineren en in de 8e minuut een lange bal van Linda Bos op Mieke Bos, die door Mieke voldoende van richting werd veranderd om te scoren.
Een sterker Nieuweboer vergrootte in de 15e minuut de voorsprong. Uit een corner schoot  Mieke Bos de bal met een volley in de linkerbovenhoek. Voor de wissel beperkte beide ploegen zich tot een voorzichtig spel. Vlak na de wissel kreeg Linda Bos een tijdstraf wegens praten. In de overtalsituatie scoorde in de 5e minuut Lusitanos tegen. In de volgende fase probeerde Lusitanos druk te zetten op de verdediging, maar creëerde geen grote kansen. 3 minuten voor tijd bracht Eline Keet na een fraaie individuele actie de eindstand op het bord.  In de slotfase bracht coach Jan de Vries de jonge talenten Sarah Grooteman en Madelon Keet nog in de ploeg. Vrijdag 20 mei is de volgende ronde met 2 wedstrijden in Sporthallen Zuid te Amsterdam tegen de kampioenen van West 2 en Noord