Uitslagen Eredivisie Zaal ronde 6

Alle uitspelende teams hebben hun wedstrijd gewonnen. Pernis won vanavond met 3-9 van Team Alkmaar/Sportstars (0 uit 7) en staat zonder puntverlies met 15 uit 5 op plaats 1.
Op de 2e plaats, met 12 uit 5, staat Drachtster Boys, het won met 1-3 van Hovocubo (8 uit 5).
KTP Nieuw Roden heeft ook 12 punten maar dan uit 6 duels, het won vanavond met 3-8 van Pro Futsal Club.
Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau kwam met 9 uit 5 op de 4e plaats omdat het met 3-7 heeft gewonnen van Drs. Vijfje (6 uit 4).
Zuidoost United heeft niet gespeeld maar heeft ook 9 uit 5.
Avanti/Keuning Advocaten (3 uit 6) verloor met 3-6 van FC Gelre (7 uit 5).

Nabeschouwing

Door Marius Privee

Top drie vrouwen eredivisie wint hun wedstrijden.

Tussen de eerste drie teams van de vrouwen eredivisie is een gaatje met de overige teams na deze 6e speelronde.  In Alkmaar won koploper vv Pernis van Team Alkmaar/Sportstars .Coach Calvin Timmer vond dit de beste wedstrijd van zijn team. Het thuisteam kreeg 8 minuten voor de rust pas de eerste goal tegen van de landskampioen. De bezoekers wonnen uiteindelijk met 3 – 9. Voor de Alkmaarse vrouwen scoorden Myra Wijngaarden(2) en Mandy Warmerdam.

Drs Vijfje kon het niet bolwerken tegen Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. In de eerste helft waren de bezoekers beter. In de 2e helft werd het steeds rommeliger.De vrouwen uit Heerhugowaard pakten met 3 – 7 belangrijk punten. Voor Reiger Boys scoorden Aaike Verschoor(3), Judith de Bruin(2), Larissa Smit en Stefanie Gorter.

In Hoorn een goede wedstrijd tussen Hovocubo en Drachtster Boys. Beide ploegen speelden voor de winst. De eerste goal was een eigen doelpunt van Annelies van der Veen die een verre uitworp
verlengde over Nanouk Groentjes. Dezelfde speelster veranderde even later een schot op de tweede paal van richting en dat betekende 0 – 2. Na de wissel zorgde Jessie Prijsvoor de 0 – 3. Hovocubo probeerde met 5 veldspeelsters het tij te keren. Benthe Huisman (Hovocubo) scoorde uit een vrije trap de 1 -3. Ook kreeg de thuisploeg twee tien meter trappen. Keepster Teuny Bosma wist beide schoten te stoppen. Het werd een 1 – 3 overwinning voor de Friese vrouwen.

KTP Nieuw Roden speelde een goede  eerste helft tegen Pro Futsal Club. Aan het einde van eerste helft was het 0 – 4 door doelpunten van Jildau Huitema, Renée Huizinga, Larissa Nijland en Mariel Miedema.   Na de rust gaven de bezoekers  veel druk en er ontstond een hoog tempo. In twee minuten tijd maakten Margriet Roos (2) en Simone Pelgrim drie goals voor PFC. De Drentse vrouwen pakten de organisatie weer op en wisten de wedstrijd uiteindelijk met 3 – 8 te winnen. Mariel Miedema(2) en Renée Huizinga(2)

In Stiens was het duel der debutanten tussen Avanti/Keuning Advocaten en FC Gelre.  Het bezoekende team nam een 2 – 0 voorsprong. Voor de wissel kwam de Friese vrouwen terug tot 2 – 2.  Beide ploegen kregen veel kansen. Avanti kwam moeizaam tot scoren en de Gelderse vrouwen deden dat beter. Het werd uiteindelijk 3 – 6 voor de bezoekers. Voor Avanti scoorden Iris Pinkster(2) en Femke Reitsma.

Voorbeschouwing

vervolg

Aankomende vrijdag kunnen de eerste drie ploegen in de vrouwen eredivisie vaster in het zadel komen voor de plaatsen die recht geven op de play offs. Er staan vijf duels op het programma in de Eredivisie Zaal. De ongeslagen koploper Pernis gaat op bezoek in Alkmaar.

De ongeslagen koploper vv Pernis speelt in Alkmaar tegen de nummer laatst, Team Alkmaar/Sportstars. De landskampioen is bezig met een sterke start in de competitie. De Alkmaarders hopen natuurlijk op een stunt tegen de bezoekers.

Drachtster Boys, de nummer twee, speelt in Zwaag tegen Hovocubo. De thuisploeg staat op 1 punt van de bezoekers. Winst voor de vrouwen uit Hoorn betekent dat zij zich voegen bij de play-off plaatsen. De vrouwen uit Friesland verloren alleen van Zuidoost United en hebben 9 punten uit vier wedstrijden.

De nummer drie, KTP Nieuw Roden, reist naar Apeldoorn voor de ontmoeting tegen Pro Futsal Club. De ploeg uit Drenthe startte de competitie moeizaam, maar won de laatste twee wedstrijden ruim en kreeg geen goals tegen. De thuisploeg staat op de 7e plek met 4 punten uit 4 wedstrijden en kan bij winst op 2 punten komen met een wedstrijd minder.

In Groningen komt drs. Vijfje in actie tegen Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. Beide ploegen hebben 6 punten, alleen heeft de thuisploeg pas 3 wedstrijden gespeeld. Bij winst kruipt de winnaar dichterbij de eerste vier plekken.

Avanti/Keuning Advocaten wist vorige week de eerste overwinning te behalen. De thuisploeg bevindt zich op de 10e plek. FC Gelre, net als de thuisclub debuterend in de eredivisie, pakte 4 punten in de eerste wedstrijden en vinden we terug op de 9e plek. Een overwinning betekent dat zij richting middenmoot gaan.