post

Topklasse | Vrouwen SteDoCo gedeclasseerd door RVVH

Hoewel de vrouwen van RVVH een lastige start hadden tegen SteDoCo werd de ploeg uit Hoornaar in de tweede helft gedeclasseerd door RVVH. Wat is er toch aan de hand bij de club uit de polder?

Na de tegenvaller van vorige week thuis tegen Eldenia was RVVH er op gebrand om vandaag een goede weedstrijd op de mat te leggen.  Voor SteDoCo zijn momenteel alle punten belangrijk in de strijd om handhaving op het hoogste amateurniveau. SteDoCo ging, net als RVVH, fel van start. In minuut één kreeg Sharona Versluis van RVVH de kans om SteDoCo meteen al pijn te doen. Het was echter de ploeg uit Hoornaar die in de 5e minuut op voorsprong kwam uit een counter die afgerond werd door Djensy Voets.

RVVH schrok van de snelle achterstand en had moeite de rust te bewaren met rommelig spel tot gevolg. In de 10e minuut trok Sharella Hunt de stand gelijk.  RVVH kreeg de grip op de wedstrijd terug en zette SteDoCo vast op haar eigen helft.  In de 35e minuut brak Lizzy Kemp door de muur die SteDoCo had opgetrokken met een schot van afstand. Zo kwamen de Ridderkerkse vrouwen nog voor de rust op voorsprong.

Na de rust kreeg SteDoCo nog één goede kans om in de wedstrijd te  blijven. Keepster Snel van RVVH kon de bal nog net op de paal tikken en een doelpunt voorkomen. Trainer Thomas van RVVH wisselde na een uur wedstrijd Manuela Grootenboer en bracht Fu-sang Pott in het veld. Met een frisse kracht hield RVVH de druk op de verdediging van SteDoCo.  In twee minuten tijd verdubbelde Sharona Versluis het doelpunten aantal van RVVH door de 1-3 en 1-4 in te schieten. Thomas bracht Iris Zoon voor Isabel Gulden.

Ondertussen was het al aardig donker geworden in de polder. Versluis  kreeg niet de kans om een zuivere hattrick te scoren omdat zij plaats moest maken voor Rebekka Van Esch. In het half donker zette Hunt de eindstand op het bord door de vijfde voor RVVH en haar tweede van de wedstrijd  binnen te koppen.

In de stand blijft RVVH op plek 7 staan met 13 punten.  Het verschil met plaats 2 is slechts 3 punten.  SteDoCo blijft met 3 punten één na laatste voor het nog puntloze Woezik. Het ooit zo ambitieuze vrouwenvoetbal bolwerk in de polder bij Hoornaar lijkt uit elkaar te vallen. Vrouwen 2 is opgeheven zodat er ook geen schaduwteam meer is voor het eerste dat nu eigenlijk een veredeld MO19 is.

Beloften | PSV met de volle buit weg uit Amsterdam

Vandaag werd met maar liefst 0 – 3 door PSV gewonnen op sportpark de Toekomst van de Beloften van Ajax.
Ajax tot vanmorgen ongeslagen aan kop blijft deze positie wel ruim behouden, maar voelt nu wel de hete adem van PSV in hun nek.
Doelpunten voor PSV werden gescoord door Eef Kerkhof en twee keer Lobke Loonen.

Afbeelding

ADO Den Haag maakte in Alkmaar een zeer sterke indruk, met 1-3 werd er gewonnen en hebben nu een mooie vierde plek.
Alle 3 de goals dus een hattrick werden gescoord door de in super vorm verkerende Naomi Pique.

Feyenoord ging vandaag op bezoek bij hekkensluiter FC Twente en deed daar goede zaken, ondanks een aantal speelsters van Twente hoofdmacht was er na 90 minuten spelen een 0 -2 score.
Doelpunten van Feyenoord via goals van Chloe Bruning en Lynn Groenewegen.
Feyenoord schuift nu door naar een vijfde positie.

Topklasse | FC Eindhoven grootste winnaar van vandaag

Vandaag weer een aantal spannende wedstrijden geweest in de Topklasse.
De topper was waarschijnlijk wel tussen de nummer 2 Ter Leede en de nummer 4 FC Eindhoven.
In beide helften was het Felice van Duijnhoven van Eindhoven die het net wist te vinden, na vandaag is het FC Eindhoven die nu achter koploper Saestum de tweede positie heeft ingenomen.
Eindhoven is de laatste 4 wedstrijden al ongeslagen en ontmoet later gelijk na de winterstop koploper Saestum.

DTS’35 Ede komt na de 1 – 6 overwinning van vandaag op Eldenia ook weer in de top 3 en is Ter Leede en Eldenia gepasseerd.

Saestum zelf hield vandaag thuis de 3 punten in eigen huis en won met 4 – 0 van fc Rijnvogels.
Hiermee blijft Saestum nog steeds de ongeslagen nummer 1 in de Topklasse.

Beloften | Programmaronde 6

Vandaag gaat ronde 6 van start bij de Beloften.
Als topper staat vandaag de topper Ajax thuis tegen PSV op het programma, om 12 uur start deze zeer spannende wedstrijd voor de competitie.
Ajax staat ongeslagen ruim aan kop, PSV heeft 2 wedstrijden minder gespeeld maar heeft er wel 1 verloren thuis tegen sc Heerenveen.
PSV zal moeten winnen om in de buurt te blijven van Ajax.

sc Heerenveen Beloften draaien ook heel erg goed, vandaag gaan ze op bezoek bij PEC Zwolle, wordt ook een wedstrijd welke met de vorm van de dag zal worden beslist, ook PEC Zwolle heeft dit seizoen een sterk elftal op de been gebracht.

SC Feyenoord gaat op bezoek bij FC Twente, beide teams staan onderaan de ranglijst en wordt dus voor beiden een wedstrijd voor de 3 punten.

Laatste wedstrijd wordt gespeeld tussen vv Alkmaar en ADO Den Haag, beide teams zijn ook aan elkaar gewaagd, Alkmaar en ADO hebben hun laatste 2 wedstrijden verloren en we zijn zeer benieuwd wie vandaag aan het langste eind trekt.
De stand:

post

Eredivisie | Voorzitter FC Twente Vrouwen: “Speelsters zijn ons belangrijkste bezit”

Een staking in de hoogste divisie van het Spaanse vrouwenvoetbal was het plan, maar een bedrag van 1.15 miljoen euro kwam de speelsters tegemoet. Als het aan FC Twente Vrouwen ligt moet er ook een speciale cao komen voor de Eredivisie Vrouwen.

In de Eredivisie Vrouwen heeft volgens Sportnieuws alleen Ajax een eigen cao, maar als het aan FC Twente ligt moet er een speciale cao komen voor Eredivisie Vrouwen. “Dat ligt in eerste instantie niet bij de KNVB, maar bijvoorbeeld bij een spelersvakbond”, zegt Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal van de KNVB. “Maar als we clubs en spelers daarmee kunnen helpen, denken wij natuurlijk graag mee. Er zijn sinds kort kwaliteitseisen om te zorgen dat de voorwaarden binnen de competitie zo goed mogelijk zijn en we tot een zo sterk mogelijke Eredivisie Vrouwen komen.”

De kampioen van de Eredivisie afgelopen seizoen traint 5 dagen per week, speelt 1 wedstrijd en is 1 dag vrij. “Alle training- en wedstrijduren worden uitbetaald aan de speelsters”, zegt Hans Siers, voorzitter van FC Twente Vrouwen. “18 speelsters hebben een arbeidscontract van 20 uur per week. De overige 25 speelsters krijgen een vrijwilligersvergoeding. Daarnaast zorgt FC Twente voor huisvesting en in een aantal gevallen voor een auto.”

Ook krijgen de vrouwen bij FC Twente tijdens blessures ‘gewoon’ doorbetaald. Hoe lang dit ook mag duren: “Dat hoort bij het FC Twente Vrouwen DNA. Speelsters zijn ons belangrijkste bezit, dus hun juiste gevoel is bepalend voor het succes van de club”, zegt Siers. “Een zwangerschap heb ik nog nooit meegemaakt, maar dat zal in dezelfde lijn liggen als met blessures.”

Bron: Sportnieuws.nl