post

Champions League |FC Twente met opgeheven hoofd van het veld

FC Twente gaat het in de return voor de UEFA Champions League opnemen tegen de vrouwen van VfL Wolfsburg, in de Grolsch Veste te Enschede, met 2038 toeschouwers.

De uitwedstrijd tegen deze Europese topploeg werd verloren met 6-0. Het doel is duidelijk: doorgaan naar de ‘round of 8’. Voor de Enschedese ploeg zal het echter meer zaak zijn om eer te behalen vanavond.

Scheidsrechter Esther Staubli fluit af voor het begin van de wedstrijd.
VfL Wolfsburg trapt af en gaat meteen diep. Het is meteen duidelijk dat de Duitse ploeg niet naar Enschede is gekomen om deze wedstrijd rustig uit te spelen.

Spannend kunnen we de eerste tien minuten zeker niet noemen.
Zoals verwacht kon worden is VfL Wolfsburg het sterkere team.
FC Twente weet zich tot nu toe goed onder de druk uit te voetballen en kan hier en daar vooruit voetballen en druk uitoefenen op de helft van VfL Wolfsburg.
Dominique Bloodworth komt met een dieptepass op Noelle Maritz. Zij weet op haar beurt de bal voor te geven op Pia-Sophie Wolter, die de bal volledig verkeerd raakt. Anna Blässe maakt dankbaar gebruik van het feit dat de bal voor haar voeten terecht komt en ramt de bal in de verre hoek en maakt de 0-1.

Het duurt 29 minuten voor FC Twente keepster Lindahl wat te doen geeft. Fenna Kalma zet goed druk waardoor ze de bal kan veroveren. Via Renate Jansen komt Ashleigh Weerden in de positie om eens te schieten.
Geen enkel probleem voor Lindahl.

Een grote kans voor Pernille Harder. Vanuit buitenspel positie schiet ze net naast omdat ze de bal niet goed raakt. Het gevaar kwam, net als bij de 0-1, van de linkerkant via Maritz en Wolter.

Het tweede schot op doel van FC Twente is zeker niet gevaarlijker. De situatie leek veelbelovend met veel rode tenues rondom het 16 meter gebied van VfL Wolfsburg. Vanmechelen komt met een schot, maar mist de kracht om het Lindahl moeilijk te maken.

Vlak voor rust kan FC Twente wellicht wat creëren uit een vrije trap, door een overtreding op Bente Jansen. Renate Jansen geeft de bal voor. Kalma lijkt door te willen koppen, maar Lindahl is een andere FC Twente speelster voor en haalt het gevaar uit de vrije trap.
Na 1 minuut blessuretijd is de ruststand 0-1.

Sterspeelster Pernille Harder blijft na de rust achter in de kleedkamer. Sara Bjork Gunnarsdóttir vervangt haar.
Tien minuten na rust krijgt FC Twente een grote kans op de gelijkmaker. De voorzet van Renate Jansen wordt door keepster Lindahl slecht weggewerkt. Weerden schiet vanaf een meter of 9 naast het doel.

Wederom volgt een grote kans voor FC Twente. Weerden geeft de bal voor, maar zowel Fenna Kalma als Renate Jansen kunnen net niet bij de bal komen . De voorzet gaat voorlangs.

De rust heeft FC Twente duidelijk goed gedaan. De thuisploeg speelt veel beter en creëert veel meer kansen. Een gelijkmaker zou niet misstaan op dit moment.
Een enorme kans voor VfL Wolfsburg resulteert in een penalty en een rode kaart voor Danique Ypema. Via de paal kon VfL Wolfsburg de bal binnen knallen, maar Ypema voorkwam een doelpunt. Blijkbaar met haar arm. Invalster Gunnarsdóttir legt aan van 9 meter. Daphne Van Domselaar weet de matige inzet goed te stoppen en voorkomt een grotere achterstand!
De stand is nog altijd 0-1, maar FC Twente heeft nu een speelster minder.

Met nog een kleine tien minuten te spelen gaat het spel lekker heen en weer. VfL Wolfsburg is de betere ploeg, maar laat dit niet zo duidelijk meer zien in deze tweede helft.
Tommy Stroot, de coach van FC Twente, maakt gebruik van de laatste wissel om Ashleigh Weerden een briefje te geven. Gaat FC Twente nog voor een slotoffensief om een doelpunt mee te pakken?

De blessuretijd bedraagt 3 minuten. Beide ploegen weten niks meer te creeren. De eindstand is 0-1. Daarmee wint VfL Wolfsburg over 2 wedstrijden met 7-0, waardoor zij door gaan naar de volgende ronde in de UEFA Champions League.

Timeline:
17’ VfL Wolfsburg: Doelpunt Anna Blässe
67’ VfL Wolfsburg: Gele kaart Anna Blässe
69’ FC Twente: Jamie Altelaar vervangt Licia Danoud
69’ FC Twente: Maud Roetering vervangt Cheyenne Van Den Goorberg
72’ VfL Wolfsburg: Anna-Lena Stolze vervangt Zsanett Jakabfi
72’ VfL Wolfsburg: Felicitas Rauch vervangt Pia-Sophie Wolter
78’ FC Twente: Rode kaart Danique Ypema
84’ FC Twente: Sabrine Ellouzi vervangt Fenna Kalma