post

Eredivisie Cup | Excelsior Barendrecht knokt maar verliest van PEC Zwolle

Op een koude vrijdagavond stond de tweede wedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma voor de Eredivisie Cup. Deze keer werd de wedstrijd gespeeld in het stadion van PEC Zwolle. Excelsior Barendrecht stond voor een pittige klus om de 0-2 achterstand van een week eerder weg te poetsen. Helaas verloor Excelsior Barendrecht met 4-2 van PEC Zwolle ondanks een aantal uitstekende reddingen van Isa Pothof.

Sterk uit de startblokken
Excelsior Barendrecht vloog sterk uit de startblokken en kreeg hierdoor ook aardig wat kansen. Zo kon Sherallin Henriquez meerdere keren voor gevaar zorgen in het 16 meter gebied van PEC. Ook Frederique Nieuwland kon met een vlammend schot bijna voor de 0-1 zorgen, maar het mocht niet zo zijn. PEC Zwolle werd daarna sterker en dit resulteerde in drie snelle goals, waarbij aan een wel een vleugje van buitenspel zat. Door de 3-0 ruststand was de ploeg van Richard Mank zeer aangeslagen.

Jezelf de spiegel voorhouden
In de tweede helft probeerde Excelsior Barendrecht snel iets aan de achterstand te doen. Hierdoor kwam er wel wat risico in het spel wat er ook voor zorgde dat PEC de 4-0 kon maken. Maar het leek alsof Excelsior Barendrecht zichzelf een spiegel had voorgehouden in de rust, want er was geen speler die gelijk het kopje liet hangen. Ze wilden er eerder juist extra tegenaan gaan.

Twee goede goals
Zo kwam Excelsior Barendrecht in de laatste tien minuten twee keer tot scoren door Sophie Cobussen en Iris van Bokhoven. Waarbij aan de goal van Sophie Cobussen een goede individuele actie van Julia Ibes vooraf ging. Het was ook Julia Ibes die de assist gaf op Iris van Bokhoven uit een corner. Al met al was het een enerverende wedstrijd, die toch een pijnlijke nederlaag opleverde. De koppen moeten echter weer omhoog, want volgende week staat het duel tegen Ajax Vrouwen op het programma in het Van Donge & De Roo Stadion.

Kom jij Excelsior Barendrecht Vrouwen zondag steunen in het Van Donge & De Roo Stadion. De aftrap van het duel tegen Ajax Vrouwen is om 14:30 uur. Tickets kun je hier gratis afhalen!

Bron: Excelsior Barendrecht

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 44227960.
Of via E-mail: redactie@vrouwenvoetbalnederland.nl