post

Eredivisie Cup| Eerste ronde is gespeeld

Gisteravond waren de returns van de eerste ronde voor de Eredivisie Cup.
Ook deze keer geen verrassende uitslagen, FC Twente en PSV deelde de uitslag, wat ook bij Ajax tegen Heerenveen gebeurde.
ADO Den Haag wist thuis deze keer wel te winnen van VV Alkmaar, op de heen wedstrijd bleef dat bij een gelijkspel.
Tot slot was het PEC Zwolle die thuis voor de tweede keer op rij won tegen Excelsior Barendrecht.

De uitslagen bij elkaar opgeteld geeft de volgende 4 winnaars aan,
PSV
Ajax
PEC Zwolle
ADO Den Haag.

Nog even een samenvatting voor het vervolg:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Eredivisie-Cup.jpg

Uitdaging
In de 1e ronde daagt een team telkens een team dat één niveau hoger is geplaatst uit voor het spelen van de wedstrijden tegen elkaar. In de 2e ronde (6 en 13 december) mag men niet tegen dezelfde tegenstander spelen als in de 1e ronde en is de volgorde van kiezen veranderd. Nu mag de bovenste ladder beginnen met uitdagen. In de 3e ronde gaat het om en om. Dan mag het bovenste team eerst kiezen, vervolgens het op de ranglijst van de eindstand van het afgelopen seizoen laagst geklasseerde team op het 4e niveau tegen wie van de drie teams uit het 3e niveau zij willen spelen. Het overgebleven team op het 2e niveau, dat dus niet is uitgedaagd door het team uit het 1e niveau, krijgt vervolgens één van de twee overgebleven tegenstanders uit het lagere 3e niveau toegewezen om tegen te spelen.

Winnaar
De tweede ronde wordt gespeeld op vrijdag 6 en vrijdag 13 december, de derde ronde op vrijdag 21 en vrijdag 28 februari. Het team dat na afloop van het spelen van de derde ronde Eredivisie Cup in februari als eerste eindigt, zal als winnaar van de Eredivisie Cup seizoen 2019/’20 worden aangemerkt en ontvangt een bijbehorende beker en medailles.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.