post

Oranje | Michel Kreek vertrekt naar Ajax

Michel Kreek vertrekt bij de KNVB en gaat aan de slag bij Ajax, waar hij coördinator wordt binnen de jeugdopleiding. Kreek (48) was sinds oktober 2017 assistent van bondscoach Sarina Wiegman bij de OranjeLeeuwinnen. Ook was hij hoofdcoach van het Nederlands vrouwenteam onder 20 jaar tijdens het WK 2018 in Frankrijk.

“De afgelopen twee jaar zijn voor mij persoonlijk heel mooi geweest, met natuurlijk de zilveren medaille op het afgelopen WK als absoluut hoogtepunt. Ik heb echter ook ervaren dat ik – en dat is nu eenmaal inherent aan het ritme van een nationaal team – de dagelijkse routine mis. Dat biedt Ajax straks wel en voor mij was dat dan ook een belangrijke reden om deze nieuwe weg in te slaan. Ik wil de KNVB en in het bijzonder Sarina, de staf en de speelsters bedanken voor deze onvergetelijke periode”, aldus Kreek.

De KNVB gaat per direct op zoek naar een vervanger voor Michel Kreek, die Wiegman – samen met de andere assistent-coach Arjan Veurink – gaat bijstaan richting de Olympische Spelen in Tokio.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.