post

Oranje | Oranje Onder 17 verliest de finale na sensationele penalty serie

In het Bulgaarse Albena is vandaag de Finale gespeeld van het Europees Kampioenschap onder 17.

In een redelijk gevuld stadion was het Duitsland die sterk aan de wedstrijd begon, Nederland had moeite met de Duitse sterke ploeg.
De eerste kansen waren dan ook voor Duitsland, maar Oranje vocht zich terug.
Duitsland scoorde de eerste goal via Weidauer, maar onze topper Nikita Tromp kon 2 minuten later alweer de gelijkmaker scoren en evenaarde het record van Vivianne Miedema.
De ruststand bleef 1 – 1 en de tweede helft was een zeer spannende helft, beide teams speelden aanvallend en hadden wisselend de controle over de wedstrijd.
Geweldige kansen over en weer maar tot aan minuut 90 werd er niet meer gescoord.
Keeper Lisan Alkemada wordt nog gewisseld in verband met de penalty’s door Claire Dinkla.