post

Eredivisie | SC Heerenveen heeft nagenoeg zekerheid voor doorstart

Er is zojuist een bericht de wereld in gegaan van sc Heerenveen.

Vorige week werd de noodklok geluid door de Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen, er zou een einde komen aan het vrouwenvoetbal op het hoogste niveau.
De stichting kreeg de begroting niet rond en trok de conclusie dat het op deze manier niet langer verder kon gaan.
Deze mededeling is in sportlievend Heerenveen hard aangekomen.
Daarna is er intensief overleg geweest tussen verschillende partijen (SC Heerenveen, de KNVB, Sport Fryslan en de gemeente Heerenveen) met de huidige bestuursleden van de Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen.

uit de gesprekken is er gebleken dat er voldoende perspectief is voor het vrouwenvoetbal in Heerenveen.
“Ik ben blij dat partijen als sc Heerenveen en de KNVB hebben uitgesproken zich LANGJARIG aan het vrouwenvoetbal te willen verbinden. Want alleen met de betrokkenheid van deze partijen kan een gezonde basis worden gelegd voor het vrouwenvoetbal in Heerenveen” aldus burgemeester Tjeerd van der Zwan.

De bovengenoemde partijen willen bijdragen aan het voortbestaan van het vrouwenvoetbal in Heerenveen als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan, De partijen vinden dat er een stevig financieel, juridisch en organisatorisch fundament moet komen te liggen. waarop het vrouwenvoetbal verder kan.
Dat betekent dat er een nieuw bestuur moet worden gevormd.
“Ik ben heel blij dat het huidige bestuur van de Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen aan een warme overdracht wil meewerken” zegt van der Zwan.

Voor de korte termijn bevestigen sc Heerenveen en de KNVB hun commitment. Zij stellen een overbruggingsbudget beschikbaar zodat de speelsters en trainers kunnen worden betaald en zich kunnen voorbereiden op een volgend seizoen.
Op korte termijn zal er een kwartiermaker worden aangesteld om alle toezeggingen en voorwaarden ook in een formele structuur vast te leggen.

Lees hier het bericht van sc Heerenveen

3 thoughts on “Eredivisie | SC Heerenveen heeft nagenoeg zekerheid voor doorstart

  1. Dit is goed nieuws……kunnen toch doorgaan.
    Begrijp alleen de hele commotie niet. De problemen zijn ontstaan door financieel wanbeleid bij ‘het MANNENTEAM’. Is ook een kwestie van willen gunnen.
    ————
    En nu zijn er dus afspraken gemaakt, waardoor het ‘willen gunnen’ nu desgevraagd ‘moeten’ wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.