Eredivisie | Pleun Raaijmakers: ‘Ik heb bij PSV drie mooie jaren gehad’

De voetbalsters van PSV sluiten vrijdagavond het seizoen af met de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Voor Pleun Raaijmakers (22) markeert die wedstrijd na drie seizoenen ook het einde van haar verblijf bij de Eindhovense club.

De middenvelder uit Oirschot kreeg een paar weken geleden te horen dat haar aflopende contract niet wordt verlengd. ,,Aan de ene kant had ik het wel zien aankomen, aan de andere kant ook weer niet. Als je veel op de bank zit, weet je dat je er een beetje tegenaan hangt. Ik vind wel dat ik mezelf hier ontwikkeld heb. Daarom is het zaak dat ik ergens veel minuten ga maken. Ik wil zeker doorgaan met voetballen in combinatie met mijn baan als apothekersassistente.”

Raaijmakers kwam in drie seizoenen tot 37 optredens voor PSV, veelal als invalster. ,,Dat is te weinig, had meer moeten en mogen zijn voor mijn ontwikkeling. Uiteindelijk blijft het toch de keuze van de trainers. In mijn geval heb ik elke dag hard getraind en ben ik daar misschien niet altijd voor beloond. PSV is altijd de club geweest waarvoor ik wilde spelen en dat heb ik mogen doen. Ik heb hier drie mooie jaren gehad en waar deuren sluiten openen er ook weer andere. Dat maakt mij alleen maar gretiger om er ergens anders weer vol voor te gaan en wel te slagen”, zegt Raaijmakers, die afkomstig is van Oirschot Vooruit en via het CTO in Eindhoven bij PSV belandde.

De eredivisie blijft haar doel. Achilles’29 doet komend seizoen niet meer mee, waardoor er dan nog maar acht clubs actief zijn op het hoogste niveau van Nederland. Er zijn kortom minder selectieplekken te verdelen. Waar haar voetbaltoekomst ligt, weet Raaijmakers nog niet. ,,Ik laat nu even alles rustig bezinken en zet dan alles op een rijtje. Ik wil niets overhaast beslissen. We trainen nog een week door met PSV, daarna hebben we een paar weken rust waar ik zeker gebruik van ga maken. In die periode ga ik ook de contacten leggen met de clubs. Dat doe ik zelf, met steun van thuis.”

Pleun Raaijmakers © Photo-Prestige

Als PSV zelf van PEC Zwolle wint en Ajax verliest van kampioen FC Twente, eindigt de Eindhovense ploeg als tweede in de kampioenspoule. Een klassering die PSV nog niet eerder wist te bereiken. ,,Dat we tot een wedstrijd voor het einde mee mochten doen voor het kampioenschap en het lang in eigen hand hadden, is toch wel een hoogtepunt. Bijna stonden we zelf met de schaal. Dat was de voorgaande twee seizoenen toch lastiger, al stonden we toen twee keer in de bekerfinale”, blikt Raaijmakers terug. ,,Dit seizoen waren we echt een team dat samen naar een doel toe werkte. Er staat een goede mix van jongere en oudere meiden en Nederlandse en buitenlandse speelsters. Met het halen van speelsters en qua faciliteiten is het allemaal nog professioneler aangepakt.”

Bron: ED.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.