post

Eredivisie | Gemeenteraad Heerenveen in gesprek met sc Heerenveen vrouwen

Groot Heerenveen meld dat de gemeenteraadsfractie van GB Heerenveen is geschrokken van het nieuws dat de SC Heerenveen Vrouwen misschien uit de eredivisie verdwijnen. Want door financiële problemen dreigt liquidatie van de stichting van het vrouwenteam.

De fractie heeft zaterdag gesproken met enkele bestuursleden en zich uitvoerig laten informeren over de achtergrond van de ontstane situatie.

Opheffing van het vrouwenteam zou een enorm verlies betekenen voor de spelers en voor Heerenveen als sportgemeente. GB Heerenveen vind dat er bekeken moet worden hoe men onder de vlag van SC Heerenveen kan doorgaan om de toekomst van het vrouwenvoetbal op lange termijn zeker te stellen.

De gemeentepolitiek kan daarbij een rol spelen. GB Heerenveen heeft daarom het initiatief genomen om alle raadsfracties uit te nodigen voor een gezamenlijke bijeenkomst met vertegenwoordigers van het vrouwenvoetbal op donderdag 2 mei. Alle fracties beschikken dan over dezelfde informatie en kunnen zo meewerken aan een breed gedragen oplossing.

Vanwege de vertrouwelijkheid van cijfers en bedragen heeft de bijeenkomst een besloten karakter.

Kerstin Casparij

Bron: GrootHeerenveen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.