Eredivisie | Persbericht van sc Heerenveen

Het bestuur van de Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen heeft in de afgelopen jaren geprobeerd om als zelfstandige stichting het eredivisie vrouwenvoetbal in de regio te professionaliseren en structureel te bestendigen.
De inspanningen hebben uiteindelijk geleid tot een kwalitatief goede Eerste selectie in de eredivisie en een uitstekende opleiding voor talentvolle speelsters, een Beloftenteam, en teams O14 en O16 met jonge speelsters uit de drie noordelijke provinciën.
Tevens is de stichting hofleverancier van het nationale team Oranje onder de 23 en levert zij speelsters aan de andere jong Oranje teams.

Binnen de huidige structuur en opzet van het vrouwenvoetbal, is het niet mogelijk gebleken een door sponsoring kostendekkende begroting te realiseren. De kosten die gemoeid gaan met de in gang gezette professionalisering alsmede toenemende kwaliteitseisen hebben gezorgd voor een financieel tekort. Het is in de ogen van het bestuur niet verantwoord dit tekort nog verder te laten oplopen. Om het eredivisie vrouwenvoetbal toch in de noordelijke provincies te behouden heeft het bestuur gesprekken gevoerd met SC Heerenveen, de KNVB en de Gemeente Heerenveen en getracht met deze partijen een passende oplossing te vinden om het eredivisie vrouwenvoetbal in de regio te behouden.
Uitgangspunt daarbij is geweest, conform de doelstellingen van de KNVB, de activiteiten en de topsporters duurzaam te verbinden aan de Betaald Voetbal Organisatie (BVO) SC Heerenveen.

Als sponsor van het Vrouwenvoetbal Heerenveen onderzoekt SC Heerenveen samen met de KNVB wat de mogelijkheden zijn om het vrouwenvoetbal in Heerenveen een vervolg te geven. Gedacht  wordt aan een op te richten nieuwe stichting, waaronder zij het vrouwenvoetbal willen gaan voortzetten. Wat dit concreet betekent voor de huidige staf en speelsters is op dit moment helaas nog onduidelijk.

Dit laat aan het bestuur van de huidige stichting geen andere keuze dan te stoppen. Het bestuur zal de stichting gaan opheffen, de lopende zaken afwikkelen en hoopt op een goede toekomst voor het vrouwenvoetbal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.