post

Topklasse | Janneke Bijl traint ook volgend seizoen de vrouwenselectie van Saestum

 

Janneke Bijl traint ook volgend seizoen de vrouwenselectie van Saestum. Mirella Jansen wordt assistent-trainer en Ben van Zelst maakt de staf compleet. Op 15 april werden de handtekeningen gezet. Het wordt Bijl’s derde seizoen als hoofdtrainer bij de club uit Zeist, die uitkomt in de Topklasse.

Bijl kwam tijdens haar actieve voetbalcarrière uit voor onder meer FC Twente, PSV/FC Eindhoven en het Nederlands elftal, maar behaalde haar grootste successen met Saestum, waarmee ze onder meer twee keer kampioen van Nederland werd. Sinds het seizoen 2016-2017 traint ze de vrouwenselectie van Saestum, dat uitkomt in de Topklasse, het hoogste amateurniveau. De Zeister club neemt daar momenteel de tweede plek in. 

Saestum-voorzitter Raymond Lamphen is blij met de ontwikkelingen: “Janneke is een binnen de club geliefde toptrainer. Iemand met de Saestum-hart waar we trots op zijn. Ze is voor ons het toonbeeld van topsport en heeft met haar betrokkenheid veel betekend voor het vrouwenvoetbal. Daar willen we als club graag zo lang mogelijk van profiteren. Aangevuld met Mirella en Ben hebben we voor volgend seizoen een ijzersterke technische staf voor ons eerste elftal.”

Ook Bijl is enthousiast over de verlengde samenwerking: “Saestum is door mijn jaren als speler en inmiddels trainer echt mijn club is geworden. De spelersgroep, het aanblijven van het grootste gedeelte van de staf en de structuur die de afgelopen jaren bij Saestum is neergezet is een belangrijke reden om te blijven. Vrouwen 1 en vrouwen 2 acteren komend jaar op het hoogste niveau. Daarnaast werk ik met een prachtige spelersgroep, een mooie mengelmoes van ervaren en jonge speelsters met veel ambitie. De meiden zijn leergierig en willen zich elke week verbeteren. Dat past bij mij. Ik wil altijd het maximaal haalbare bereiken en daar veel voor doen. Ook gezien mijn ambities – het trainen/coachen op een niveau hoger en het behalen mijn UEFA A – is Saestum een mooi werkniveau om mij als trainer verder te ontwikkelen. Daarbij is het bestuur van Saestum druk bezig om het vrouwenvoetbal naar een nog hoger plan te tillen. Ik zie het als een uitdaging om daar mijn steentje aan bij te dragen.”

Ook Mirella Jansen en Ben van Zelst  – die de staf van Vrouwen 1 compleet maken – hebben toegezegd het volgende seizoen bij Saestum te blijven. Voor Bijl reden om extra enthousiast te zijn in de aanloop naar het volgende seizoen: “Ben van Zelst brengt als oud atleet een schat aan ervaring én winnaarsmentaliteit met zich mee. Voor staf en speelsters een enorme toegevoegde waarde. Mirella Jansen, de huidige trainer van Vrouwen 2, sluit aan als assistent-trainer. Daar ben ik erg blij mee. We hebben afgelopen jaren iets moois neergezet met elkaar en ik zie dan ook uit naar onze samenwerking in het volgende seizoen.”

Op de foto:
Op de voorgrond: Ben van Zelst, Janneke Bijl en Mirella Jansen
Staand v.l.n.r: John Borgman, Henk Lesschen, Raymond Lamphen en Mario van den Berg

Bron: Saestum 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.