Nederland – Chili Oefeninterland (7-0)

Bij deze wedstrijd, die voor de eerste keer in Alkmaar in het Afas Stadion (AZ) wordt gespeeld voor zo’n 12.500 toeschouwers, zal ook de VAR voor het eerst worden ingezet. Loes Geurts staat op doel en Merel van Dongen in de basis.

Nederland trapt af en na 2 minuten spelen staat het al 1-0. Danielle van de Donk voetbalt zich makkelijk door de verdediging heen en scoort. In de 8e minuut is het na een hoekschop van Nederland 2-0, de bal wordt niet goed verwerkt door de verdediging van Chili en Lieke Martens scoort! In de 10e minuut een vrije trap van Sherida Spitse op Merel van Dongen die bijna met een kopbal scoort.

Nederland speelt vrijuit en gedreven, Chili geeft niet heel veel partij tot dusver. Miedema neemt prachtig de bal aan en past hem voor de goal naar Martens, en het is weer Van de Donk die afmaakt: 3-0! In de 21e minuut een gele kaart voor Francisca Lara, na een overtreding op Van Lunteren. 24e minuut een vrije trap voor Chili. Overtreding door Groenen. Claudia Soto schiet en Geurts redt! Goede vrije trap van Chili. Nederland komt eruit en n de 28e minuut is het Jackie Groenen met een bekeken schot op het doel, de bal raakt de laat en ketst af zo voor de voeten van Danielle van de Donk en die maakt de 4-0! Een Hattrick. 34e minuut geel voor Bloodworth. 40e minuut mooie aanval Van de Sanden op rechts, ze past netjes door en Miedema scoort de 5-0! En in de 44e minuut is het Van de Sanden zelf die de 6-0 scoort na een mooie aanval op links. Rust.

Tweede helft gaat  minder snel en wat slordiger van start. In de 56e minuut gaat Spitse eruit en komt Jill Roord erin.  Nederland geeft wat minder gas, speelt de bal wel goed rond en er komen een paar kansen. Wissel in de 67e minuut. Bloodworth gaat eruit en Kerkdijk komt erin, ook Martens gaat eruit en voor haar komt Renate Jansen. Het publiek heeft er zin in. De Wave gaat door het stadion heen. In de 77e minuut gaat Miedema eraf en komt Beerensteyn erin. Nederland speelt in een wat rustiger tempo. Chili gooit alles op de verdediging en Van de Donk maakt er nog eentje in de 83e minuut. 7-0!!! Met nog een oefenwedstrijd te gaan op 1 juni, gaat Nederland met een goed gevoel naar het WK.