post

FC Twente | Renate Jansen, Ashleigh Weerden en Naomi Hilhorst verlengen contract

Vandaag verlengden Renate Jansen, Ashleigh Weerden en Naomi Hilhorst hun contract bij FC Twente Vrouwen. De drie (jeugd)internationals zijn daarmee ook volgend jaar actief voor de ploeg.

Voor Oranjeleeuwin Renate Jansen (28) was het duidelijk, ze wil door bij FC Twente Vrouwen. “Ik heb het hier naar mijn zin en ik voel me thuis bij deze club”, vertelt Jansen. “De laatste tijd zie ik veel positieve ontwikkelingen. Zoals de betere trainingsfaciliteiten en mogelijkheden, maar ook dat we als FC Twente Vrouwen weer geheel onder de club gaan vallen. Dat voelt goed. Het team is de afgelopen periode ook ontzettend gegroeid en ik merk dat ik me als speelster hier kan blijven ontwikkelen. Dat ik ook het vertrouwen krijg doet mij goed.”

Ashleigh Weerden (19), afgelopen zomer actief op het WK onder 20 jaar, is momenteel bezig aan haar tweede seizoen bij FC Twente Vrouwen. “Ik zit lekker in mijn vel bij FC Twente, ik maak veel minuten en merk dat ik groei in mijn spel”, vertelt de aanvaller. “Ik ben ontzettend jong en ik denk dat ik bij FC Twente nog genoeg stappen kan maken in mijn ontwikkeling. Zo wil ik bij FC Twente meer doelpunten maken en beslissender worden in wedstrijden. Dat de club wil verlengen geeft mij veel vertrouwen, het is fijn om te horen dat FC Twente ook komend seizoen met me verder wil. Komende maanden spelen we in de play-offs en daar kijk ik erg naar uit.”

Naomi Hilhorst (17), afkomstig uit Goor, maakte recent haar debuut voor FC Twente Vrouwen. In de jeugd speelde ze voor Twenthe Goor, Excelsior ’31 en in de jeugdopleiding van FC Twente Vrouwen. Aan het begin van het huidige seizoen sloot ze aan bij het team van trainer Tommy Stroot. Ze is verheugd dat ze nu haar contract mag verlengen. “Ondanks dat ik nog maar 17 jaar ben loop ik al een tijd mee bij FC Twente Vrouwen. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin en heb het gevoel dat ik hier verder kan groeien. Ik kom uit de regio en ben supporter van FC Twente, dat ik hier dan speel maakt het voor mij heel bijzonder.”

Technisch manager Rene Roord: “We zijn druk bezig met de invulling van de selectie voor het nieuwe seizoen en zijn ontzettend blij dat deze drie speelsters hun contract verlengen. Renate Jansen is inmiddels uitgegroeid tot één van de dragende speelsters. Ze neemt haar ervaring als speelster en als international mee naar de ploeg, dat maakt Renate een van de leiders binnen de huidige selectie en die van het nieuwe seizoen. Ashleigh Weerden is een van de grootste talenten op de Nederlandse velden. Daarom zijn wij ontzettend blij dat ze bij FC Twente blijft. Naomi Hilhorst is een talent uit de regio, een speelster met veel mogelijkheden en het is mooi dat ook zij komend seizoen bij ons speelt. We verwachten veel van haar in de toekomst.”

Bron en Foto’s FC Twente

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.