Eredivisie | SPEELSCHEMA PLAY-OFFS EREDIVISIE VROUWEN BEKEND

De eerste fase van de Eredivisie Vrouwen is vanavond afgerond. PSV, FC Twente, Ajax, ADO Den Haag en PEC Zwolle gaan nu in de kampioenspoule strijden om de landstitel.

In Poule B zullen VV Alkmaar, sc Heerenveen, Excelsior Barendrecht en Achilles ’29 uitkomen. Alle teams nemen de helft van de tot nu toe behaalde punten mee naar de play-offs, waarbij halve punten naar boven worden afgerond. De voorsprong van koploper PSV op naaste achtervolger FC Twente is twee punten.

* Puntenaantal naar boven afgerond

De kampioenspoule begint volgende week, vrijdag 15 februari, met de wedstrijden PEC Zwolle – Ajax en FC Twente – ADO Den Haag. Koploper PSV komt een week later in actie, uit tegen Ajax. Vrijdagavond eindigde diezelfde wedstrijd in 2-0 voor de Amsterdammers. Tijdens de laatste speelronde, op vrijdag 3 mei, staan PEC Zwolle – PSV en FC Twente – Ajax op het programma.

Poule B
Club W P
1. VV Alkmaar 16 10
2. sc Heerenveen * 16 10
3. Excelsior Barendrecht * 16 4
4. Achilles ’29 16 3

In Poule B gaan sc Heerenveen en Excelsior Barendrecht volgende week vrijdag op herhaling. Vrijdagavond eindigde die wedstrijd in 1-0 voor de Friezen, door een doelpunt in blessuretijd van Fenna Kalma. In het andere duel nemen Achilles’29 en PEC Zwolle, dat de kampioenspoule misliep op basis van doelsaldo, het tegen elkaar op.

Bron: KNVB.nl