post

Aline Zeler coach beloftenteam PSV Vrouwen

Aline Zeler coacht per volgend seizoen het beloftenteam van PSV Vrouwen. De 35-jarige Belgische verdediger van PSV Vrouwen neemt vanaf de zomer de talentvolle jeugdspeelsters van de club onder haar hoede.

‘Dankbaar voor bijzonder project’  
Zeler zette maandagmiddag haar handtekening onder een contract dat ingaat per 1 juli aanstaande. De beloftenploeg die zij de komende twee seizoenen gaat coachen neemt komend seizoen de licentie over van CTO Talent Team Zuid van de KNVB en gaat uitkomen in de beloftencompetitie van de bond. Over het combineren van de rol als coach met haar voetballoopbaan bij PSV Vrouwen heeft de 35-jarige verdediger nog geen besluit genomen. “Ik ben heel trots dat PSV mij deze kans geeft”, reageert Zeler. “Het is een bijzonder project waar ik een succes van hoop te maken. Op dit moment focus ik me natuurlijk nog op het eerste team, waarmee ik kampioen wil worden. Daarna stort ik me met veel plezier op de toekomst van de vrouwentak van PSV en dit project.”

Voortouw 
Naast haar voetbalcarrière heeft Zeler een werkachtergrond bij de Belgische voetbalbond en een topsportschool in Luik. Volgens manager vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers is Zeler daarom de perfecte kandidaat om de rol als coach komend seizoen op zich te nemen. “Iemand met een persoonlijkheid als die van Aline en haar bijbehorende kwaliteiten verbinden we graag voor langere tijd aan PSV Vrouwen. Haar aanstelling past daarnaast binnen het beleid van PSV om het voortouw te nemen in de professionalisering van meisjes- en vrouwenvoetbal. Dit loopt parallel met de visie van de KNVB om meer vrouwelijke gekwalificeerde coaches langs de lijn te krijgen.”

 

Aline Zeler coach beloftenteam PSV Vrouwen

Bron en foto’s: PSV.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.