Oranje vrouwen spelen tegen Spanje en Polen bij de Algarve Cup

Ter voorbereiding op het WK 2019 in Frankrijk spelen de Oranjevrouwen van 27 februari tot en met 6 maart het prestigieuze toernooi om de Algarve Cup in Portugal. Nederland is ingedeeld in poule B met Spanje en Polen.

Het toernooi aan de Portugese zuidkust wordt voor de 25ste keer gespeeld en is traditioneel sterk bezet. Zeven van de twaalf deelnemers hebben zich geplaatst voor het WK 2019 in Frankrijk. Twaalf deelnemende landen zijn verdeeld over vier groepen. De twee beste groepswinnaars spelen de finale. Nederland bereikte vorig jaar voor het eerst de eindstrijd. Door overvloedige regenval werd de wedstrijd tegen Zweden afgelast. Beide landen werden uitgeroepen tot toernooiwinnaar.

De ploeg van bonsdscoach Sarina Wiegman speelt op 27 februari eerst tegen WK-deelnemer Spanje, de winnaar van de editie in 2017. Het duel met Polen is vijf dagen later op 4 maart.

Datum Tijd Wedstrijd Locatie
Wo. 27 feb. 17.15 uur Spanje – Nederland Estádio Municipal da Bela Vista (Parchal)
Ma. 4 mrt. 17.30 uur Nederland – Polen Estádio Municipal da Bela Vista (Parchal)
Wo. 6 mrt. nnb Finale en wedstrijden om plaats 3 tot en met 12 nnb

WK 2019 in Frankrijk

Op het wereldkampioenschap, dat van 7 juni tot en met 7 juli in Frankrijk wordt gespeeld, treffen de Oranjevrouwen achtereenvolgens Nieuw-Zeeland (dinsdag 11 juni, 15.00 uur), Kameroen (zaterdag 15 juni, 15.00 uur) en Canada (donderdag 20 juni, 18.00 uur).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.