post

Ajax Vrouwen – ADO Den Haag (1-0) “De nul-nul wedstrijd die in een 1-0 eindigt”

– Maandag 3 december 2018
Opvallend in de opstelling, is dat Kika van Es voor het eerst in deze wedstrijd op het middenveld speelt. Beide teams beginnen fel aan de wedstrijd. In de 10e minuut is er een voorzet van Chasity Grant van ADO en die wordt in de kluts weggewerkt door Ajax.
De eerste 20 minuten gaat de wedstrijd op en neer zonder echte kansen. Er komt meer druk van ADO met in de 22e minuut een vrije trap voor ADO Den Haag vanaf een meter of 30. Olislagers schiet de bal en die gaat voorlangs. In de 32e minuut is er de eerste hoekschop van de wedstrijd, voor ADO Den Haag. Olislagers neemt de hoekschop en gaat over iedereen heen en de bal belandt aan de andere kant over de achterlijn. In de 37e minuut volgt er een gele kaart voor Sharon Kok, voor een overtreding op Eshly Bakker en in de 42e minuut komt er een schot op doel van Grant van ADO. Lize Kop kan hem makkelijk pakken. Er volgen 2 minuten blessuretijd. Na een mislukte aanval probeert Kika van Es tevergeefs van grote afstand op goal te schieten. Ruststand: 0-0
Tweede helft:
Beide teams gaan ongewijzigd wwer van start aan het begin van de tweede helft. In de 50e minuut komt er een schot van Rijsdijk van ADO Den Haag op het doel van Ajax. Kop haalt moeizaam weg. In de 51e minuut is er een mooie voorzet van Eshly Bakker, wat met geluk aankomt bij Vanity Lewerissa, maar ze kan het doel niet vinden. Ajax blijft druk zetten. In de 52e minuut een hoekschop voor Ajax. Doorn gooit de bal voor het doel, maar de bal wordt makkelijk weggewerkt. In de 54e minuut is er een vrije trap voor Ajax. Kika van Es gooit de bal richting het doel van ADO, maar Looijen werkt de bal weg. Het is nog altijd 0-0. In de 57e minuut komt er een veebelovende kans voor Ajax, maar Lewerissa krijgt de bal niet mee. In de 59e minuut gaat Kika van Es vol voor de bal die daardoor bij Ellen Jansen uitkomt., maar de keepster van ADO  kan deze voorzet makkelijk pakken. In de 62e minuut een vrije trap voor Ajax. Doorn probeert de bal zelf in de korte hoek in te schieten, maar Lorsheyd redt op het nippertje, de bal beland vervolgens voor de voeten van Kika van Es, die hem er netjes in trapt. 1-0 Ajax! De eerste goal van Kika van Es voor Ajax in de Eredvisie. In de 72e minuut van de wedstrijd volgt een hoekschop voor Ajax maar dat loopt op niks uit.
In de 75e minuut, volgt er nog een gele kaart voor Priscilla Mesker, na een overtreding op Lewerissa.  In de 81e minuut een hoekschop van ADO Den Haag, maar die gaat voorlangs en Victoria Pelova schiet de bal over de achterlijn naast. Dan in de 84e minuut is nog een zeer grote kans voor Ellen Jansen. Lorsheyd redt goed door een hoekschop weg te geven. Wat volgt is een vrije trap van Ajax en die komt voor de voeten van Munsterman, die van afstand keihard net naast schiet. De wedstrijd eindigt zo in 1-0.
68e minuut, wissel ADO Den Haag:  22 Annouk Boshuizen eruit, 6 Romy Speelman erin.
70e minuut, wissel ADO Den Haag: 17 Chasity Grant eruit, 21 Taylor Ziemer erin.
71e minuut wissel Ajax: 20 Eshly Bakker eruit, 10 Linda Bakker erin.
77e minuut, wissel ADO Den Haag:. 4 Sharon Kok eruit, 15 Sharona Tieleman erin.
90e minuut wissel AJax: 6. Marthe Munsterman eruit, 25 Kaylee De Sanders erin.
91e minuiu wissel Ajax 21 Vanity Lewerissa eruit, 26 Kirsten van de Westeringh erin.