Nederland geeft gas in de tweede helft en wint met 3-0 van Zwitserland

Nederland start in een uitverkocht Galgenwaard stadion. In de opstelling van Nederland is er een basisplaats voor Geurts en Miedema.

De overige zijn:

Van Lunteren, Van Es, Dekker, van de Sanden, Spitse, van de Donk, Martens, Groenen en Bloodworth.

De spanning staat er goed op in het begin van de wedstrijd. Nederland wil en moet winnen. In de 4e minuut een grote kans voor Nederland. Een voorzet van Groenen aan de rechter kant, bijna binnen gekopt door Van de Donk. De Zwitsers hebben een behoorlijk elftal en spelen verdedigend, soms op de aanval. Nederland is in de openingsfase vaak slordig in de passing.

Nederland speelt na een half uur beter, de speelsters vinden elkaar beter en een schot op goal door Groenen! Mooie actie van Groenen in de 31e minuut. Nederland krijgt kansen, maar de afronding is niet zorgvuldig genoeg. In de 36e minuut is het van de Donk die bijna kan intikken.

40e minuut grote kans nu voor Van de Donk die mooi opkomt, past door aan Van de Sanden maar die schiet over. Mooi schot nog in de 45e minuut van Kika van Es voorlangs. Rust.

Tweede helft is ongewijzigd van start gegaan. Nederland begint de tweede helft feller. Een vrije trap volgt in de 48e minuut, goal! Sherida Sptise scoort uit een prachtige vrije trap! 1-0 voor nederland. Grote vreugde in het stadion!  In de 58e minuut wissel aan de kant van Nederland. Groenen gaat eruit en voor haar komt Jill Roord erin. In de 65e minuut een gele kaart voor Jill Roord nadat ze een overtreding maakte in de 65e minuut. Nederland speelt beter in de tweede helft, ze zetten meer druk naar voren en spelen nu meer op de helft van de tegenstander.

In de 70e minuut is het Martens die scoort na een mooie pass van van de Sanden. 2-0! In de 71e minuut wissel bij Nederland. Van de Sanden gaat eruit en Beerensteyn komt erin en ook een wissel bij de Zwitsers: L:ehmann eruit en Ismaili erin. Nederland heeft de wedstrijd nu naar zich toegetrokken.

Geweldige actie van Beerensteyn op rechts, ze past hem door naar Roord, die schiet, het schot wordt afgestopt maar Miedema pikt de bal op, draait en scoort!!!! 3-0.

84e minuut Wissel bij Zwitserland, Bernauer eruit en Megroz komt erin. Ook een wissel bij Nederland. Martens eruit en Renate Jansen erin. 5 minuten extra toegevoegde tijd. Nederland had het moeilijk in de eerste helft, maar door een goede tweede helft en 3 fantastische goals kunnen ze zich zonder al te veel zorgen opmaken voor de uitwedstrijd in Zwitserland en is plaatsing voor het WK zo goed als zeker.

Helaas geen interview na afloop van de wedstrijd, door de enorme belangstelling heeft de KNVB keuze moeten maken.

Verslag: Rene Thepass

Foto’s: Johan Meijboom