Prijzengeld op WK voetbal voor vrouwen ‘significant’ omhoog

Het prijzengeld dat vrouwenteams op het WK voetbal kunnen verdienen, gaat omhoog. De FIFA wil het verschil tussen de verdiensten van mannen en vrouwen flink verkleinen.
Op het afgelopen WK van 2015 in Canada werd onder de 24 elftallen een bedrag van 15 miljoen dollar (ruim 12,5 miljoen euro) verdeeld. Bij de mannen wordt op het WK van 2022 in Qatar liefst 440 miljoen dollar verdeeld onder de 32 deelnemers.
Hoe hoog het bedrag bij de vrouwen wordt, is nog niet bekend. Dat wordt op 25 en 26 oktober bepaald tijdens een congres in Rwanda.
Wel zegt Emily Shaw, hoofd vrouwenvoetbal binnen de FIFA, dat het bedrag “significant” omhoog zal gaan. Zij deed die uitspraak donderdag op een congres over de rechten voor sportvrouwen. De mondiale voetbalbond wil het verschil in verdiensten de komende jaren verder verkleinen.

Teams vliegen voortaan business class

Ook mag een aantal delegaties op kosten van de FIFA voortaan met businessclass naar het WK vliegen. Het WK van volgend jaar wordt in Frankrijk gehouden.
Dat geldt overigens niet voor Oranje, mocht de equipe van bondscoach Sarina Wiegman zich voor het eindtoernooi plaatsen. Alleen teams die langer dan vier uur moeten vliegen, krijgen die extra service.
De Oranjevrouwen spelen begin oktober een play-off tegen Denemarken. Bij winst wacht een dubbele confrontatie met de winnaar van België-Zwitserland om een WK-ticket.

Het WK begint op 7 juni. Exact een maand later wordt de finale gespeeld. Drie jaar geleden ging de titel naar de vrouwen uit de Verenigde Staten.

 

Bron: Nu.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.