A+ R A-

Ik denk dat we een kans maken tegen PSV

Onze reporter Andrew Jacobs was aanwezig bij Achilles'29 - ADO Den Haag. De gasten uit de Hofstad wonnen deze wedstrijd vrij gemakkelijk met 0-5 en deden zo goede zaken voor wat betreft het doelsaldo. Na afloop had onze reporter een interview met Amber Verspaget van Achilles'29.

Amber, hoe jong was je toen je begon met voetballen en waar heb je overal gespeeld?

Amber Verspaget: "Ik ben met 6 jaar begonnen met voetballen bij Wilhelmina Boys E4, daarna E1, D1 en C1 en daarna CTO in Eindhoven. Nu voor het 1e jaar hier bij Achilles'29". Lees meer...

Ik dacht zolang ik goed bleef spelen dan komt het vanzelf

Onze reporter Andrew Jacobs reisde zondag af naar Duitsland en zag Borussia Münchengladbach tegen 1. FFC Frankfurt. Na het gesprek met Liv Aerts, sprak Andrew ook met Oranje leeuwin Jackie Groenen van 1. FFC Frankfurt. Zij debuteerde in Oranje iets meer dan een jaar geleden (22 januari 2016)!

 

Jackie, hoe jong was je toen je bent begonnen met voetballen en waar heb je overal gespeeld?
Jackie groenen: "Ik denk dat ik 5 jaar was, mijn papa was aan het voetballen, mijn zus was aan het voetballen, en toen ben ik begonnen bij GSBW in Goirle. Toen ben ik overal naartoe geweest en heb ik iedere keer met het team verder gegaan en iedere keer een stapje hoger. Lees meer...

Het EK in Noord-Ierland is wel ons doel

Onze reporter Andrew Jacobs was gisteravond aanwezig in Eindhoven waar zondaghoofdklasser FC Eindhoven het opnam tegen Eredivisionist SC Heerenveen voor de KNVB-Beker. Het werd 0-7 voor de meiden uit Heerenveen. De 1e helft voetbalde de thuisploeg nog aardig mee en het duurde dan ook tot de 37e minuut voordat het 1e doelpunt viel maar ook snel er achter viel het 2e doelpunt en toen was de wedstrijd eigenlijk al gelopen. De gasten voerden in de 2e helft de score nog hogerop en uiteindelijk stopte de teller bij 7. Na de wedstrijd had onze reporter een interview met Nathalie van den Heuvel van SC Heerenveen. Lees meer...

Normaal gesproken ben ik een carnavalsvierster

Onze reporter Andrew Jacobs reisde op zondag naar Duitsland en was daar bij Borussia Münchengladbach wat het opnam tegen 1. FFC Frankfurt. Bij de thuisclub spelen Liv Aerts en Kelly Simons en bij de gasten speelt Jackie Groenen (dit interview volgt iets later). De thuisclub staat nog steeds onderaan met 0 punten dus die moesten toch eens 'n keer een 3-punter gaan pakken maar helaas lukte het voor hun deze keer weer niet want de gasten gingen met een 0-2 overwinning richting Frankfurt, beide doelpunten werden gescoord door de topscoorster van de Allianz Frauen Bundesliga die tevens speelster is van het nationale Duitse team oftewel Mandy Islacker.

Na de wedstrijd had onze reporter een interview met Liv Aerts van Borussia Münchengladbach. Lees meer...

Studie gaat uiteindelijk voor

Onze reporter Andrew Jacobs was zondagmiddag aanwezig in Duitsland bij de vriendschappelijke wedstrijd Borussia Mönchengladbach - SV Meppen. Bij de thuisclub spelen 3 Nederlandse speelsters, Liv Aerts, Kelsey Geraedts en Kelly Simons maar ook bijvoorbeeld Nadja Kleinikel die eerder voor PSV speelde alleen heette ze toen nog Nadja Pfeiffer (ze is nu getrouwd, achternaam van haar man). Nadja is geblesseerd en liep op krukken rond.

Van de Nederlandse speelsters deed overigens alleen Kelly Simons mee. Het werd 2-0 voor de thuisclub na doelpunten van Madeline Gier en Jule Dallmann (zusje van Linda Dallmann) die bij SGS Essen speelt. Na de wedstrijd had onze reporter een interview met Kelly Simons van Borussia Mönchengladbach. Lees meer...

We mogen geen punten meer verliezen tot aan de play-offs

Onze reporter Andrew Jacobs sprak na afloop van ADO Den Haag - SC Heerenveen met ADO Speelster, Victoria Pelova, die voor 2 en half jaar pas had bijgetekend in de Hofstad.

 

Victoria, vandaag 2-2 gespeeld tegen SC Heerenveen, hoe vind jij dat de wedstrijd verlopen is?  
Victoria Pelova: "We balen wel. We komen eerst met 0-1 achter en dan moeten we er weer achteraan gaan, maken wij 1-1 maar SC Heerenveen komt dan in de 2e helft weer op 1-2 voorsprong en toen scoorden wij weer. Lees meer...

Een ontzettend baalgevoel

Onze reporter Andrew Jacobs was zaterdagmiddag aanwezig in Eindhoven, na afloop had hij een interview met Alex Baarda van SC Telstar.

Alex, hoe jong was je toen je begon met voetballen en waar heb je overal gespeeld.

Alex Baarda: "Ik ben op mijn 12e begonnen bij CSW in Wilnis en daarna heb ik gevoetbald bij FC Rijnvogels in Katwijk en als laatste 3 seizoenen bij ASV Wartburgia uit Amsterdam in de Topklasse". Lees meer...

Initiatief nemen, niet mijn sterkste punt

Afgelopen vrijdag was onze reporter Andrew Jacobs aanwezig op de Herdgang waar PSV het opnam tegen Achilles'29 (5-0). Na afloop sprak hij met PSV speelster, Pleun Raaijmakers, die op schitterende wijze het 5e doelpunt voor haar rekening nam.

Pleun, hoe jong was je toen je bent begonnen met voetballen en waar heb je overal gespeeld, inclusief Oranje-teams?

Pleun Raaijmakers: "Ik was 7 jaar en toen ben ik tussen de jongens begonnen bij Oirschot Vooruit. Daar heb ik de f,e,d,en c-teams doorlopen en uiteindelijk mocht ik naar het CTO toe in Eindhoven, een opleidingstraject.

Lees meer...

We bekijken het van week tot week

Na de wedstrijd had onze reporter Stefan Versteeg een interview met de trainer van PSV Nebosja Vuckovic. 

Nebosja, ik mag wel zeggen een zakelijke 4-0 overwinning, wat is je eerste reactie? 

Nebosja Vuckovic: "Heel positief, een heel ruime overwinning en de 3 punten zijn binnen. Wij staan nu 10 punten los op SC Heerenveen en 9 op SC Telstar ten opzichte van de play-offs plek, heel positief, uitstekend".

Lees meer...

Het 250e doelpunt Eredivisie door Jassina Blom

Onze reporter Andrew Jacobs was zaterdagmiddag in Den Haag waar SC Heerenveen op bezoek was, doordeweeks hadden de meiden uit Friesland in de beker met 0-7 gewonnen bij FC Eindhoven en nu moesten ze dus tegen ADO Den Haag wat van een heel ander kaliber is. De jonge ploeg wist echter met 2-2 gelijk te spelen in de hofstad. Na afloop had hij een gesprekje met Jassina Blom van SC Heerenveen die het 250e doelpunt in de Eredivisie voor haar rekening had genomen.

Jassina, jullie spelen 2-2 bij ADO Den Haag, moet ik zeggen gefeliciteerd of toch maar niet na 2x op voorsprong te hebben gestaan?

Jassina Blom: "Op zich ben ik wel tevreden met 1 punt maar ik denk dat het voor ons eens nodig is dat we echt gaan winnen en 3 punten gaan pakken".

Lees meer...

In de play-offs worden de punten gehalveerd

Onze reporter Andrew Jacobs was zaterdagmiddag aanwezig in Eindhoven, na afloop had hij een interview met Aniek Nouwen van PSV.

Aniek, jullie hebben vandaag met 4-0 gewonnen van Telstar in deze toch wel erg belangrijke wedstrijd. Hoe kijk jij terug op de wedstrijd, had je verwacht dat het zo makkelijk zou gaan wat uitslag betreft dan?

Aniek Nouwen: "Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan want Telstar moest er alles aan doen om aansluiting te krijgen. Ik had verwacht dat ze wat meer tegenstand zouden bieden". Lees meer...