A+ R A-

Topscorer Van Lieshout staat nog droog dit seizoen

Onze reporter Andrew Jacobs was vrijdag aanwezig in het koude Groesbeek waar Achilles'29 speelde tegen koploper Ajax. De wedstrijd werd met 0-3 gewonnen door de Amsterdamse vrouwen,  na afloop had onze reporter een interview met aanvalster Glenda van Lieshout die voor het 1e seizoen bij Achilles'29 speelt en vorig seizoen nog bij FC Eindhoven in de hoofdklasse B topscoorster werd met 32 doelpunten.

Glenda, jullie hebben 0-3 verloren van Ajax, hoe vind je dat de wedstrijd verlopen is?
 
Glenda van Lieshout: "Ik denk dat we allereerst met zijn allen keihard gewerkt hebben en als je kijkt naar de 1e helft zaten we er best wel kort op, veel doordekken en veel druk op de bal, alleen als we dan de bal hadden dan waren we heel onrustig en hadden dan weer snel balverlies. Aan de eindpass ontbrak het ook in de 1e helft. De 2e helft denk ik dat je ziet dat de 1e helft heel veel kracht gekost heeft maar we zijn blijven werken en uiteindelijk is het wel een terechte overwinning van Ajax".

Lees meer...

Van 6e klasser naar Eredivisie Vrouwen

Onze reporter Andrew Jacobs was vrijdagavond aanwezig in Groesbeek waar Achilles'29 tegen Ajax speelde. De Amsterdamse vrouwen wonnen deze wedstrijd met 0-3 door treffers van Marjolijn van den Bighelaar, Kelly Zeeman en Linda Bakker. Na afloop had onze reporter een interview met 3e keepster Rianne Clephas die van 6e klasser avv America vandaan komt en dus een nieuw gezicht is bij de vrouwen in Groesbeek.

Hoe jong ben jij begonnen met voetballen en waar heb je overal gespeeld?
 
Rianne Clephas: "Ik was 6  jaar en toen ben ik bij SV Leunen gaan voetballen, toen heb ik in de F en E nog gewoon gevoetbald.
Ik ben vanaf de D daar gaan keepen en toen ik de overstap naar de B moest gaan maken ben ik met mijn vriendinnen overgegaan naar het vrouwenteam van avv America.
Daar heb ik een aantal seizoenen onder de lat gestaan en sinds dit jaar bij Achilles'29".

Lees meer...

Sterk keepende Jade Adan onder de lat bij Achilles'29

Reporter Andrew Jacobs was zondag aanwezig in Amsterdam waar landskampioen Ajax het in de 1e wedstrijd van het seizoen op moest nemen tegen Achilles'29 uit Groesbeek. Na afloop had onze reporter een interview met de sterk keepende Jade Adan van Achilles'29.

Jade, jullie hebben het hier in Amsterdam 63 minuten vol gehouden maar toen viel toch de 1e goal maar wat heb jij ongelooflijk goed gekeept, hoe kijk je er zelf op terug?

Jade Adan: "Bedankt, het is zonde dat we uiteindelijk 2-0 hebben verloren want ik denk dat we op zich goed stonden. Organisatie stond goed en dat we dan in de 63e minuut zo'n knullig doelpunt tegen krijgen dat is gewoon zonde".

Lees meer...

Echt elke week aan de bak in de Bundesliga

Onze reporter Andrew Jacobs was zondagmiddag aanwezig in Duisburg waar o.a. Eshly Bakker en Pia Rijsdijk het met MSV Duisburg opnamen tegen koploper VFL Wolfsburg.
De thuisclub hield lang stand maar in de 31e minuut lag de bal via wat gefrommel toch in het doel. De treffer werd gemaakt door Duits international Babett Peter, er stonden deze wedstrijd maar liefst 13 nationaliteiten op het veld.
Het bleef bij dat ene doelpunt zodat MSV Duisburg na 1-0 verlies (SC Freiburg), 0-1 verlies (Turbine Potsdam), 2-1 verlies (Werder bremen) wederom met 1 doelpunt verschil genoegen moest nemen maar 3 toppers al heeft gehad.

Na afloop had onze reporter een interview met Eshly Bakker van MSV Duisburg.
Eshly, jullie hebben hier vandaag met 0-1 verloren van de koploper, is natuurlijk niet veel maar toch wederom 0 punten, hoe heb jij de wedstrijd gezien?

Lees meer...

Jill Roord heeft het naar haar zin in Duitsland

Onze reporter Andrew Jacobs was zaterdag aanwezig in Essen waar de thuisclub SGS Essen het opnam tegen Bayern München. En bij Bayern München spelen nu in de gelederen Jill Roord en Lineth Beerensteyn.
De thuisclub was niet wat je van hun gewend bent en verloor met 0-3 van het toch wel goed op elkaar ingespeelde Bayern München ondanks dat daar toch wel wat nieuwe gezichten te zien waren.
De doelpunten werden gemaakt door Mandy Islacker, Lucie Vonkova en Simone Laudehr laatstgenoemde deed dat uit een strafschop.
Na afloop had onze reporter een interview met OranjeLeeuwin Jill Roord van Bayern München.

Jill, jullie hebben met 0-3 gewonnen bij het vandaag toch wel tegenvallende SGS Essen, hoe vind je dat de wedstrijd verlopen is?

Jill Roord: "Ja op zich wel goed, allerbelangrijkste is de 3 punten en we winnen met 0-3 van een toch wel lastige tegenstander is, denk ik een heel goed begin".

Lees meer...

Het was een lucky goal tegen Nederland

Reporter Andrew Jacobs had na afloop van de gewonnen wedstrijd MSV Duisburg-VfL Wolfsburg (0-1), een interview met Tessa Wullaert van VFL Wolfsburg, Belgisch international.

Tessa, jullie winnen vandaag als koploper met 0-1 bij laagvlieger MSV Duisburg, had je zo'n wedstrijd verwacht?

Tessa Wullaert: "Ik denk dat we op voorhand wisten dat het een moeilijke wedstrijd ging worden en het was ook een moeilijk bespeelbaar veld toch iets wat wij niet gewend zijn.
MSV Duisburg stond ook heel diep dus dat was ook heel moeilijk om erdoor te komen maar ik denk dat we al bij al een paar heel goede kansen hebben uitgespeeld maar we waren niet zo effectief dan dat we de vorige week waren maar we hebben eigenlijk ook niets weggeven en hebben de 0 gehouden en het kon meer zijn maar 3 punten zijn het belangrijkste maar ik denk wel dat hier nog veel ploegen punten gaan laten liggen".

Lees meer...

Individuele sporten groeien harder dan het vrouwenvoetbal

Het Mulier Instituut toont aan: Individuele sporten groeien harder dan het vrouwenvoetbal

‘Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport van Nederland,’ elk medium dat schrijft of een artikel weidt aan vrouwenvoetbal begint met deze inleidingbewering. Maar vrijwel nooit wordt deze stelling onderbouwd met cijfers of met een betrouwbare bron. Daarnaast wordt ook niet vermeld over wat voor groei het gaat. Want gaat het nou over lidmaatschappen, competitiespelen in teamverband of puur op recreatief niveau een balletje trappend op een donderdagavond. ? Kortom, deze strekking dient beter onderbouwd te worden.

Lees meer...

Dominique Janssen gehuldigd en uitvoerig mee gesproken!

Onze reporter Andrew Jacobs was zondagmiddag keer dichtbij zijn woonplaats, hij was in Horst aan de Maas bij de huldiging van Dominique Janssen. Het was een leuke dag voor Dominique, ze had een hanger gekregen met een H erop van Horst aan de Maas. Traditie bij Wittenhorst waar ze 18 jaar speelde, is een voetafdruk van leden die allang bij de vereniging zijn en ook belangrijke personen bij de vereniging hebben gezeten en daar hoorde Dominique nu dus bij!
De voorzitter maakte het mooi in zijn speech dat het ook alleen voor een Europees Kampioenen nog telt maarja op dit moment hebben we er dus nog maar 1 hier in Horst aan de Maas.

Dominique had het best wel druk deze middag en nam dan ook alle tijd voor de foto's en handtekeningen bij HAAR Wittenhorst waar ze zolang speelde.
Natuurlijk had onze reporter na afloop nog een gesprek met de Europees Kampioen.

Dominique, fantastisch Europees Kampioen, hoe kijk je er zelf op terug. Je hebt maar 37 minuten mogen spelen op het EK, het is dan wel in de finale maar het is frustrerend dat warm lopen of niet want ik heb jou veel warm zien lopen?

Lees meer...

De finale wordt een mooi maar pittige wedstrijd

Onze reporter Andrew Jacobs was aanwezig in Eindhoven waar het thuisspelende PSV landskampioen Ajax ontving op de Herdgang. Het werd 0-2 voor de Amsterdamse vrouwen door doelpunten van Chantal de Ridder en Marlous Pieëte. Na de wedstrijd had onze reporter een interview met Anouk Hoogendijk die met voetbal gaat stoppen maar nog 1 belangrijke wedstrijd voor de boeg heeft en dat is de bekerfinale volgende week in het Kyocera-stadion in Den Haag tegen PSV.

Anouk, jullie hebben hier vandaag met 0-2 gewonnen bij PSV, hoe heb jij de wedstrijd gezien?

Anouk Hoogendijk: "Ik vond dat we wat onrustig begonnen en natuurlijk ook een beetje gelukkig op voorsprong komen. Ik denk dat we halverwege de 1e helft grip hadden op de wedstrijd en dat we toen speelden zoals we wilden en de controle hadden.

Lees meer...

Hier kan je alleen maar van dromen!

Reporter Andrew Jacobs sprak na afloop zondagmiddag met international Ajax speelster Liza van der Most. Ajax won met 2-0 van Achilles'29 uit Groesbeek. Liza van der Most was een van de doelpuntenmaaksters.

Liza, jullie hebben vandaag met 2-0 gewonnen van Achilles'29 waarbij in de 63e minuut het 1e doelpunt valt, waarom moest het allemaal zo lang duren?

Liza van der Most: "Goede vraag, ik denk dat het een moeilijke wedstrijd was, we stonden veel op de helft van Achilles'29 met zijn allen en dat zijn denk ik de moeilijkste wedstrijden om je daar dan uit te voetballen en dan moet je de tegenstander gewoon tussen de linies kunnen spelen en een goede pass kunnen geven".

Lees meer...

Hartekreet Alex Scholte

"Elke Eredivisieclub zou een eigen opleidingsteam moeten hebben" !
 
Hij had het trainingspak eigenlijk al verruild voor het driedelig grijs van technisch manager, maar om zijn club te helpen keerde Alex Scholte vorig seizoen toch nog eens terug op het veld. Nu de voetbalgekke duizendpoot zich volledig aan het management gaat wijden, geeft hij zijn visie op de ontwikkelingen bij ADO Den Haag Vrouwen.
 
Terugkijkend op dit seizoen stelt Alex Scholte vast dat ADO Den Haag Vrouwen een grote stap vooruit heeft gezet in een verdere professionalisering. "Met video-analyse, techniek- en krachttraining is het programma voor de speelsters geoptimaliseerd.

Lees meer...