A+ R A-

Alleskunner Jessie van Leeuwen wil met ADO Den Haag Vrouwen niet achterblijven bij mannen

In de laatste thuiswedstrijd tegen FC Twente wist zij niet minder dan 23 keer een aanval te onderbreken. Uit tegen Ajax zorgde de op veel plaatsen inzetbare all-rounder met vrije trappen voor bijna al het Haagse gevaar. Jessie van Leeuwen is klaar om met ADO Den Haag te vlammen in de kampioensnacompetitie.
 
Voor de eerste keer sinds de invoering van het betaalde voetbal in 1954 wordt een titelstrijd weer ouderwets beslist in een vierkamp tussen de beste vier clubs van Nederland. "Aan de ene kant komen nu de mooiste wedstrijden die je kan spelen, met alleen de top bij elkaar. Aan de andere kant is het ook gewoon een voortzetting van de competitie, waarin wij doorgaan voor het mooist haalbare", zegt Jessie van Leeuwen.

Lees meer...

Joelle Smits, topscorer momenteel bij Onder 19

Reporter Andrew Jacobs was zaterdag aanwezig in Apeldoorn waar Oranje onder 19 na een 5-0 overwinning eerder op Slovenië nu speelden tegen de lijftijdsgenoten uit Portugal. Het 1e doelpunt viel vrij laat pas 37e minuut, maar het werd uiteindelijk toch 5-0.

Na afloop had onze reporter een interview met Joëlle Smits die eerder tegen Slovenië 3 doelpunten voor haar rekening nam en tegen Portugal het nog eens dunnetjes over deed met 2 doelpunten.

Joëlle, jij speelt bij CTO Eindhoven, waar heb je eerder gespeeld en hoe jong was je toen je bent begonnen met voetballen?

Lees meer...

We mogen geen punten meer verliezen tot aan de play-offs

Onze reporter Andrew Jacobs sprak na afloop van ADO Den Haag - SC Heerenveen met ADO Speelster, Victoria Pelova, die voor 2 en half jaar pas had bijgetekend in de Hofstad.

 

Victoria, vandaag 2-2 gespeeld tegen SC Heerenveen, hoe vind jij dat de wedstrijd verlopen is?  
Victoria Pelova: "We balen wel. We komen eerst met 0-1 achter en dan moeten we er weer achteraan gaan, maken wij 1-1 maar SC Heerenveen komt dan in de 2e helft weer op 1-2 voorsprong en toen scoorden wij weer. Lees meer...

SC Woezik wil de Eredivisie in aldus De Gelderlander!

Onze reporter Andrew Jacobs was vorige week aanwezig in Wijchen waar SC Woezik speelde tegen Ter Leede. Het was de koploper die deze wedstrijd zeer verdiend met 0-4 won. Na afloop had onze reporter een interview met trainer Cor Perlee van SC Woezik.

Cor, jullie hebben vandaag tegen de koploper gespeeld, 0-4 verloren wat het trouwens al in de rust was, hoe heb jij de wedstrijd gezien?

Cor Perlee: Ter Leede was voor ons een maatje te groot en dat was in de eerste helft duidelijk te zien.

Lees meer...

Initiatief nemen, niet mijn sterkste punt

Afgelopen vrijdag was onze reporter Andrew Jacobs aanwezig op de Herdgang waar PSV het opnam tegen Achilles'29 (5-0). Na afloop sprak hij met PSV speelster, Pleun Raaijmakers, die op schitterende wijze het 5e doelpunt voor haar rekening nam.

Pleun, hoe jong was je toen je bent begonnen met voetballen en waar heb je overal gespeeld, inclusief Oranje-teams?

Pleun Raaijmakers: "Ik was 7 jaar en toen ben ik tussen de jongens begonnen bij Oirschot Vooruit. Daar heb ik de f,e,d,en c-teams doorlopen en uiteindelijk mocht ik naar het CTO toe in Eindhoven, een opleidingstraject.

Lees meer...

Ik denk dat we een kans maken tegen PSV

Onze reporter Andrew Jacobs was aanwezig bij Achilles'29 - ADO Den Haag. De gasten uit de Hofstad wonnen deze wedstrijd vrij gemakkelijk met 0-5 en deden zo goede zaken voor wat betreft het doelsaldo. Na afloop had onze reporter een interview met Amber Verspaget van Achilles'29.

Amber, hoe jong was je toen je begon met voetballen en waar heb je overal gespeeld?

Amber Verspaget: "Ik ben met 6 jaar begonnen met voetballen bij Wilhelmina Boys E4, daarna E1, D1 en C1 en daarna CTO in Eindhoven. Nu voor het 1e jaar hier bij Achilles'29". Lees meer...

Het 250e doelpunt Eredivisie door Jassina Blom

Onze reporter Andrew Jacobs was zaterdagmiddag in Den Haag waar SC Heerenveen op bezoek was, doordeweeks hadden de meiden uit Friesland in de beker met 0-7 gewonnen bij FC Eindhoven en nu moesten ze dus tegen ADO Den Haag wat van een heel ander kaliber is. De jonge ploeg wist echter met 2-2 gelijk te spelen in de hofstad. Na afloop had hij een gesprekje met Jassina Blom van SC Heerenveen die het 250e doelpunt in de Eredivisie voor haar rekening had genomen.

Jassina, jullie spelen 2-2 bij ADO Den Haag, moet ik zeggen gefeliciteerd of toch maar niet na 2x op voorsprong te hebben gestaan?

Jassina Blom: "Op zich ben ik wel tevreden met 1 punt maar ik denk dat het voor ons eens nodig is dat we echt gaan winnen en 3 punten gaan pakken".

Lees meer...

Ik dacht zolang ik goed bleef spelen dan komt het vanzelf

Onze reporter Andrew Jacobs reisde zondag af naar Duitsland en zag Borussia Münchengladbach tegen 1. FFC Frankfurt. Na het gesprek met Liv Aerts, sprak Andrew ook met Oranje leeuwin Jackie Groenen van 1. FFC Frankfurt. Zij debuteerde in Oranje iets meer dan een jaar geleden (22 januari 2016)!

 

Jackie, hoe jong was je toen je bent begonnen met voetballen en waar heb je overal gespeeld?
Jackie groenen: "Ik denk dat ik 5 jaar was, mijn papa was aan het voetballen, mijn zus was aan het voetballen, en toen ben ik begonnen bij GSBW in Goirle. Toen ben ik overal naartoe geweest en heb ik iedere keer met het team verder gegaan en iedere keer een stapje hoger. Lees meer...

Het EK in Noord-Ierland is wel ons doel

Onze reporter Andrew Jacobs was gisteravond aanwezig in Eindhoven waar zondaghoofdklasser FC Eindhoven het opnam tegen Eredivisionist SC Heerenveen voor de KNVB-Beker. Het werd 0-7 voor de meiden uit Heerenveen. De 1e helft voetbalde de thuisploeg nog aardig mee en het duurde dan ook tot de 37e minuut voordat het 1e doelpunt viel maar ook snel er achter viel het 2e doelpunt en toen was de wedstrijd eigenlijk al gelopen. De gasten voerden in de 2e helft de score nog hogerop en uiteindelijk stopte de teller bij 7. Na de wedstrijd had onze reporter een interview met Nathalie van den Heuvel van SC Heerenveen. Lees meer...

Normaal gesproken ben ik een carnavalsvierster

Onze reporter Andrew Jacobs reisde op zondag naar Duitsland en was daar bij Borussia Münchengladbach wat het opnam tegen 1. FFC Frankfurt. Bij de thuisclub spelen Liv Aerts en Kelly Simons en bij de gasten speelt Jackie Groenen (dit interview volgt iets later). De thuisclub staat nog steeds onderaan met 0 punten dus die moesten toch eens 'n keer een 3-punter gaan pakken maar helaas lukte het voor hun deze keer weer niet want de gasten gingen met een 0-2 overwinning richting Frankfurt, beide doelpunten werden gescoord door de topscoorster van de Allianz Frauen Bundesliga die tevens speelster is van het nationale Duitse team oftewel Mandy Islacker.

Na de wedstrijd had onze reporter een interview met Liv Aerts van Borussia Münchengladbach. Lees meer...

Studie gaat uiteindelijk voor

Onze reporter Andrew Jacobs was zondagmiddag aanwezig in Duitsland bij de vriendschappelijke wedstrijd Borussia Mönchengladbach - SV Meppen. Bij de thuisclub spelen 3 Nederlandse speelsters, Liv Aerts, Kelsey Geraedts en Kelly Simons maar ook bijvoorbeeld Nadja Kleinikel die eerder voor PSV speelde alleen heette ze toen nog Nadja Pfeiffer (ze is nu getrouwd, achternaam van haar man). Nadja is geblesseerd en liep op krukken rond.

Van de Nederlandse speelsters deed overigens alleen Kelly Simons mee. Het werd 2-0 voor de thuisclub na doelpunten van Madeline Gier en Jule Dallmann (zusje van Linda Dallmann) die bij SGS Essen speelt. Na de wedstrijd had onze reporter een interview met Kelly Simons van Borussia Mönchengladbach. Lees meer...