A+ R A-

Het 250e doelpunt Eredivisie door Jassina Blom

Onze reporter Andrew Jacobs was zaterdagmiddag in Den Haag waar SC Heerenveen op bezoek was, doordeweeks hadden de meiden uit Friesland in de beker met 0-7 gewonnen bij FC Eindhoven en nu moesten ze dus tegen ADO Den Haag wat van een heel ander kaliber is. De jonge ploeg wist echter met 2-2 gelijk te spelen in de hofstad. Na afloop had hij een gesprekje met Jassina Blom van SC Heerenveen die het 250e doelpunt in de Eredivisie voor haar rekening had genomen.

Jassina, jullie spelen 2-2 bij ADO Den Haag, moet ik zeggen gefeliciteerd of toch maar niet na 2x op voorsprong te hebben gestaan?

Jassina Blom: "Op zich ben ik wel tevreden met 1 punt maar ik denk dat het voor ons eens nodig is dat we echt gaan winnen en 3 punten gaan pakken".

Lees meer...

Het EK in Noord-Ierland is wel ons doel

Onze reporter Andrew Jacobs was gisteravond aanwezig in Eindhoven waar zondaghoofdklasser FC Eindhoven het opnam tegen Eredivisionist SC Heerenveen voor de KNVB-Beker. Het werd 0-7 voor de meiden uit Heerenveen. De 1e helft voetbalde de thuisploeg nog aardig mee en het duurde dan ook tot de 37e minuut voordat het 1e doelpunt viel maar ook snel er achter viel het 2e doelpunt en toen was de wedstrijd eigenlijk al gelopen. De gasten voerden in de 2e helft de score nog hogerop en uiteindelijk stopte de teller bij 7. Na de wedstrijd had onze reporter een interview met Nathalie van den Heuvel van SC Heerenveen. Lees meer...

Super blij dat het wordt uitgezonden!

Onze reporter Stefan Versteeg was zaterdagmiddag bij PSV-Telstar en sprak na afloop met Myrthe Moorrees van PSV. 

Je maakt vandaag twee belangrijke doelpunten, hoe kijk je daar zelf tegen aan?

Myrthe Moorrees:"Het is altijd lekker om te scoren en belangrijk zijn voor het team. Uiteindelijk is de overwinning helemaal belangrijk. Daar ben ik erg blij mee".

Lees meer...

Studie gaat uiteindelijk voor

Onze reporter Andrew Jacobs was zondagmiddag aanwezig in Duitsland bij de vriendschappelijke wedstrijd Borussia Mönchengladbach - SV Meppen. Bij de thuisclub spelen 3 Nederlandse speelsters, Liv Aerts, Kelsey Geraedts en Kelly Simons maar ook bijvoorbeeld Nadja Kleinikel die eerder voor PSV speelde alleen heette ze toen nog Nadja Pfeiffer (ze is nu getrouwd, achternaam van haar man). Nadja is geblesseerd en liep op krukken rond.

Van de Nederlandse speelsters deed overigens alleen Kelly Simons mee. Het werd 2-0 voor de thuisclub na doelpunten van Madeline Gier en Jule Dallmann (zusje van Linda Dallmann) die bij SGS Essen speelt. Na de wedstrijd had onze reporter een interview met Kelly Simons van Borussia Mönchengladbach. Lees meer...

Gepest, omdat je op vrouwenvoetbal zit!

Onderstaand stuk ontvingen wij via onze reporter Andrew op de Redactie. Ondanks dat het een uitgebreid relaas is, vinden wij het een noodzaak dat ook hier aandacht aan wordt besteed. Wat voor velen een normale zaak is om te voetballen, blijkt dat anderen gepest worden omdat ze voetballen. De Redactie bedankt Susan voor haar openheid.

"Mijn naam is Suan en ben 23 jaar en ik voetbal bij Rhode VR1 in Sint-Oedenrode.

Lees meer...

Een ontzettend baalgevoel

Onze reporter Andrew Jacobs was zaterdagmiddag aanwezig in Eindhoven, na afloop had hij een interview met Alex Baarda van SC Telstar.

Alex, hoe jong was je toen je begon met voetballen en waar heb je overal gespeeld.

Alex Baarda: "Ik ben op mijn 12e begonnen bij CSW in Wilnis en daarna heb ik gevoetbald bij FC Rijnvogels in Katwijk en als laatste 3 seizoenen bij ASV Wartburgia uit Amsterdam in de Topklasse". Lees meer...

Onnodig balverlies, daar kan ik niet tegen

Onze reporter Andrew Jacobs was in Boxmeer waar Olympia'18 1 thuis aan moest treden tegen het al een paar seizoenen goed draaiende v.v. Gassel 1 met in hun gelederen Demi Verheugen maar ook de beide zusjes Anouk en Lieke van Thiel. Deze speelsters kunnen echt hogerop dan om bij 4e klasser v.v. Gassel te voetballen. De gasten wonnen met 3-7 en na afloop had onze reporter een interview met een van de sterspeelsters oftewel Demi Verheugen.

Hoe jong was je toen je begon met voetballen en waar heb je overal gespeeld?
Demi Verheugen: "Volgens mij meteen toen ik mocht voetballen, heel vroeg in ieder geval in de F-jes. Ik ben 1 seizoen tussendoor gestopt omdat ik niet bij mijn vriendjes zat, maar ik miste het en ben dus weer gaan voetballen, altijd bij v.v. Gassel gevoetbald". Lees meer...

We bekijken het van week tot week

Na de wedstrijd had onze reporter Stefan Versteeg een interview met de trainer van PSV Nebosja Vuckovic. 

Nebosja, ik mag wel zeggen een zakelijke 4-0 overwinning, wat is je eerste reactie? 

Nebosja Vuckovic: "Heel positief, een heel ruime overwinning en de 3 punten zijn binnen. Wij staan nu 10 punten los op SC Heerenveen en 9 op SC Telstar ten opzichte van de play-offs plek, heel positief, uitstekend".

Lees meer...

De topscorer van Vorstenbossche Boys O19 aan het woord

Onze reporter Andrew Jacobs bezocht in Sint Anthonis de wedstrijd DSV Onder 19 tegen Vorstenbossche Boys onder 19 die in 1-10 eindigde voor de gasten uit Vorstenbosch. Na afloop had hij een interview met de 16-jarige spits van Vorstenbossche Boys onder 19 oftewel Elja van Doorn die er al 32 in het netje heeft liggen. Ze is niet alleen een kei in het voetballen maar ook pony/paardrijden kan ze erg goed en heeft daar al de nodige prijzen mee gewonnen.

 

Jullie hebben hier vandaag in Sint Anthonis met 1-10 gewonnen, ging wel allemaal erg makkelijk hé?

Elja van Doorn: "Ja best wel haha, het ging uiteindelijk best wel goed".

Lees meer...

In de play-offs worden de punten gehalveerd

Onze reporter Andrew Jacobs was zaterdagmiddag aanwezig in Eindhoven, na afloop had hij een interview met Aniek Nouwen van PSV.

Aniek, jullie hebben vandaag met 4-0 gewonnen van Telstar in deze toch wel erg belangrijke wedstrijd. Hoe kijk jij terug op de wedstrijd, had je verwacht dat het zo makkelijk zou gaan wat uitslag betreft dan?

Aniek Nouwen: "Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan want Telstar moest er alles aan doen om aansluiting te krijgen. Ik had verwacht dat ze wat meer tegenstand zouden bieden". Lees meer...

Papa zegt altijd gaan voor de winst

Onze reporter Andrew Jacobs bezocht voor de verandering een keer een wedstrijd in de leeftijdscategorie van 9 t/m 11 jaar! Hij ging op bezoek bij SC Woezik waar de JO11-7M de belangrijke wedstrijd speelde tegen Achilles'29 JO11-3. Deze wedstrijd eindigde in 2-2 en na de wedstrijd had onze reporter een interview met de 10-jarige Brabantse ster Djensey van Buul van SC Woezik JO11-7M.

Moet ik nu tegen jou zeggen Gefeliciteerd of niet echt na dit 2-2 gelijkspel, niet echt hé?

Djensey van Buul: "Nee niet echt".

 

Jullie hadden op het einde nog wel een hoekschop verdiend maar niet gekregen en dan had ik misschien wel Gefeliciteerd kunnen zeggen maarja de scheidsrechtster zag het niet.

Lees meer...