A+ R A-

Hartekreet Alex Scholte

"Elke Eredivisieclub zou een eigen opleidingsteam moeten hebben" !
 
Hij had het trainingspak eigenlijk al verruild voor het driedelig grijs van technisch manager, maar om zijn club te helpen keerde Alex Scholte vorig seizoen toch nog eens terug op het veld. Nu de voetbalgekke duizendpoot zich volledig aan het management gaat wijden, geeft hij zijn visie op de ontwikkelingen bij ADO Den Haag Vrouwen.
 
Terugkijkend op dit seizoen stelt Alex Scholte vast dat ADO Den Haag Vrouwen een grote stap vooruit heeft gezet in een verdere professionalisering. "Met video-analyse, techniek- en krachttraining is het programma voor de speelsters geoptimaliseerd.

Lees meer...

Gewoon de neuzen allemaal weer dezelfde kant op steken

Onze reporter Andrew jacobs had na vv Maarssen-FC Gelre nog een interview met de aangeslagen maar ook toegetakelde doelpuntmaakster Marjolein Verkruijsse van vv Maarssen, deze woorden omdat ze nogal slecht liep na de wedstrijd en wat blauwe plekken aan deze wedstrijd over had gehouden.

Marjolein, vorige week hebben jullie met 1-0 verloren bij FC Gelre, vandaag moest het gebeuren maar het is niet gebeurd. Hoe heb jij de wedstrijd gezien want zoals ik het zag hadden jullie al moeten scoren voordat hun de 0-1 maakten.

Lees meer...

Kampioen worden is het mooiste he!

Kim, jullie hebben vandaag met 4-1 gewonnen, kampioenen geworden, wat is jou eerste reactie?

Kim Poepjes: "Mooiste wat er is toch, 4-1 winnen en dan het kampioenschap, kan ook 1-0 maar dan is 4-1 toch mooier".

Jullie hebben het er vorige week bij laten zitten bij SC Stiens maar thuis kampioen worden is nog altijd mooier of niet maarja daar haalden jullie dan wel helaas jullie eerste verliespartij?

Lees meer...

FC Gelre op koers richting Hoofdklasse

Onze reporter Andrew jacobs had na vv Maarssen-FC Gelre nog een interview met doelpuntmaakster Wieke Wassink van FC Gelre waarbij ze later op de foto gezelschap kreeg van haar ploeggenote Marley Renner.
Van beide meiden moest er 1 ding duidelijk vermeld worden over een medespeelster en dat was het volgende: Larissa Bijmolt, centrale verdedigster heeft de bal goed weggekopt.

Wieke, vorige week hebben jullie thuis met 1-0 gewonnen van vv Maarssen waarbij een gelijkspel voor vandaag genoeg was, hoe heb jij de wedstrijd gezien?

Lees meer...

Heerenveense Boys klaar voor de Hoofdklasse

Tessa, jullie zijn vandaag kampioen geworden in de 1e klasse B, wat is jou eerste reactie?

Tessa Jager: "Ik ben superblij dat we nu kampioen zijn want we hebben bijna alle wedstrijden gewonnen in deze klasse. We hebben eigenlijk meer uitdaging nodig alleen het nadeel is dat we ver moeten reizen. Maar ik vind dat we dat er voor over moeten hebben, dus ik ben hartstikke blij. Straks een lekker feestje vieren en dan volgend seizoen lekker in de hoofdklasse spelen".

Lees meer...

Topscorer Heerenveen naar VV Alkmaar (alias Telstar)

Onze reporter Andrew Jacobs was aanwezig bij de playoffwedstrijd Achilles'29-SC Heerenveen, waar bij het vorige week nog 5-0 werd voor de Friezinnen werd het vandaag wederom een overwinning maar deze keer werd het 1-3. Na afloop had onze reporter een interview met SC Heerenveen speelster Simone Kets.

Simone, jullie hebben vandaag 1-3 gewonnen bij Achilles'29 waar het vorige week nog 5-0 in Heerenveen werd. Hoe vind je dat de wedstrijd verlopen is?

Simone Kets: "Ik denk dat wij in de 1e helft vooral de betere ploeg waren, we hadden gewoon alle balbezit en zij waren eigenlijk bijna niks en ik denk dat we wel veel meer kansen erin hadden moeten schieten. Ik denk dat we het in de 2e helft iets minder goed hebben opgepakt en zij waren eigenlijk iets beter maar ik denk dat wij dat uiteindelijk wel goed hebben opgepakt en met elkaar allemaal hebben gevochten en uiteindelijk 1-3 wel verdiend is".

Lees meer...

Alleskunner Jessie van Leeuwen wil met ADO Den Haag Vrouwen niet achterblijven bij mannen

In de laatste thuiswedstrijd tegen FC Twente wist zij niet minder dan 23 keer een aanval te onderbreken. Uit tegen Ajax zorgde de op veel plaatsen inzetbare all-rounder met vrije trappen voor bijna al het Haagse gevaar. Jessie van Leeuwen is klaar om met ADO Den Haag te vlammen in de kampioensnacompetitie.
 
Voor de eerste keer sinds de invoering van het betaalde voetbal in 1954 wordt een titelstrijd weer ouderwets beslist in een vierkamp tussen de beste vier clubs van Nederland. "Aan de ene kant komen nu de mooiste wedstrijden die je kan spelen, met alleen de top bij elkaar. Aan de andere kant is het ook gewoon een voortzetting van de competitie, waarin wij doorgaan voor het mooist haalbare", zegt Jessie van Leeuwen.

Lees meer...

Tweede 10 Nadine Noordam kijkt uit naar Europese titelstrijd

Terwijl de tactische vondst van een tweede verdedigende middenvelder het mannenvoetbal weer saaier maakte, transformeerde Nadine Noordam dit seizoen bij ADO Den Haag Vrouwen tot een extra nummer 10. Na de play-offs wacht voor de schotvaardige kilometervreter een Europees titelgevecht met Nederland onder 19.

Terugkijkend op een seizoen van goede prestaties noemt Nadine Noordam de eerste ontmoeting met PSV in september als de wedstrijd die haar het meeste voldoening schonk. "Ten eerste vond ik dat één van onze beste wedstrijden als team, met vooral in de eerste helft goed voetbal.

Lees meer...

Joelle Smits, topscorer momenteel bij Onder 19

Reporter Andrew Jacobs was zaterdag aanwezig in Apeldoorn waar Oranje onder 19 na een 5-0 overwinning eerder op Slovenië nu speelden tegen de lijftijdsgenoten uit Portugal. Het 1e doelpunt viel vrij laat pas 37e minuut, maar het werd uiteindelijk toch 5-0.

Na afloop had onze reporter een interview met Joëlle Smits die eerder tegen Slovenië 3 doelpunten voor haar rekening nam en tegen Portugal het nog eens dunnetjes over deed met 2 doelpunten.

Joëlle, jij speelt bij CTO Eindhoven, waar heb je eerder gespeeld en hoe jong was je toen je bent begonnen met voetballen?

Lees meer...

Het kriebelt al een beetje aldus Justien

Onze reporter Andrew Jacobs was zondag alweer aanwezig in het Duitse Essen waar thuisclub SGS Essen het opnam tegen USV Jena (einstand 1-4). Na de wedstrijd had hij een interview met Redflame keepster Justien Odeurs.

Justien, je hebt vandaag met 1-4 gewonnen, je hebt net een blessure gehad, hoe gaat het zo net na je blessure?

Justien Odeurs: "Het is heel erg geweest, ben er toch een dikke 2 maanden uit geweest na een operatie, meniscus afgescheurd en dan terugkomen in de ploeg, 2 weken trainen en direct weer in de basis staan voelt heel goed en ik heb er ook hard voor gewerkt in België.

Lees meer...

SC Woezik wil de Eredivisie in aldus De Gelderlander!

Onze reporter Andrew Jacobs was vorige week aanwezig in Wijchen waar SC Woezik speelde tegen Ter Leede. Het was de koploper die deze wedstrijd zeer verdiend met 0-4 won. Na afloop had onze reporter een interview met trainer Cor Perlee van SC Woezik.

Cor, jullie hebben vandaag tegen de koploper gespeeld, 0-4 verloren wat het trouwens al in de rust was, hoe heb jij de wedstrijd gezien?

Cor Perlee: Ter Leede was voor ons een maatje te groot en dat was in de eerste helft duidelijk te zien.

Lees meer...