A+ R A-

Dominique Janssen gehuldigd en uitvoerig mee gesproken!

Onze reporter Andrew Jacobs was zondagmiddag keer dichtbij zijn woonplaats, hij was in Horst aan de Maas bij de huldiging van Dominique Janssen. Het was een leuke dag voor Dominique, ze had een hanger gekregen met een H erop van Horst aan de Maas. Traditie bij Wittenhorst waar ze 18 jaar speelde, is een voetafdruk van leden die allang bij de vereniging zijn en ook belangrijke personen bij de vereniging hebben gezeten en daar hoorde Dominique nu dus bij!
De voorzitter maakte het mooi in zijn speech dat het ook alleen voor een Europees Kampioenen nog telt maarja op dit moment hebben we er dus nog maar 1 hier in Horst aan de Maas.

Dominique had het best wel druk deze middag en nam dan ook alle tijd voor de foto's en handtekeningen bij HAAR Wittenhorst waar ze zolang speelde.
Natuurlijk had onze reporter na afloop nog een gesprek met de Europees Kampioen.

Dominique, fantastisch Europees Kampioen, hoe kijk je er zelf op terug. Je hebt maar 37 minuten mogen spelen op het EK, het is dan wel in de finale maar het is frustrerend dat warm lopen of niet want ik heb jou veel warm zien lopen?

Lees meer...

Hier kan je alleen maar van dromen!

Reporter Andrew Jacobs sprak na afloop zondagmiddag met international Ajax speelster Liza van der Most. Ajax won met 2-0 van Achilles'29 uit Groesbeek. Liza van der Most was een van de doelpuntenmaaksters.

Liza, jullie hebben vandaag met 2-0 gewonnen van Achilles'29 waarbij in de 63e minuut het 1e doelpunt valt, waarom moest het allemaal zo lang duren?

Liza van der Most: "Goede vraag, ik denk dat het een moeilijke wedstrijd was, we stonden veel op de helft van Achilles'29 met zijn allen en dat zijn denk ik de moeilijkste wedstrijden om je daar dan uit te voetballen en dan moet je de tegenstander gewoon tussen de linies kunnen spelen en een goede pass kunnen geven".

Lees meer...

Hartekreet Alex Scholte

"Elke Eredivisieclub zou een eigen opleidingsteam moeten hebben" !
 
Hij had het trainingspak eigenlijk al verruild voor het driedelig grijs van technisch manager, maar om zijn club te helpen keerde Alex Scholte vorig seizoen toch nog eens terug op het veld. Nu de voetbalgekke duizendpoot zich volledig aan het management gaat wijden, geeft hij zijn visie op de ontwikkelingen bij ADO Den Haag Vrouwen.
 
Terugkijkend op dit seizoen stelt Alex Scholte vast dat ADO Den Haag Vrouwen een grote stap vooruit heeft gezet in een verdere professionalisering. "Met video-analyse, techniek- en krachttraining is het programma voor de speelsters geoptimaliseerd.

Lees meer...

Sterk keepende Jade Adan onder de lat bij Achilles'29

Reporter Andrew Jacobs was zondag aanwezig in Amsterdam waar landskampioen Ajax het in de 1e wedstrijd van het seizoen op moest nemen tegen Achilles'29 uit Groesbeek. Na afloop had onze reporter een interview met de sterk keepende Jade Adan van Achilles'29.

Jade, jullie hebben het hier in Amsterdam 63 minuten vol gehouden maar toen viel toch de 1e goal maar wat heb jij ongelooflijk goed gekeept, hoe kijk je er zelf op terug?

Jade Adan: "Bedankt, het is zonde dat we uiteindelijk 2-0 hebben verloren want ik denk dat we op zich goed stonden. Organisatie stond goed en dat we dan in de 63e minuut zo'n knullig doelpunt tegen krijgen dat is gewoon zonde".

Lees meer...

Gewoon de neuzen allemaal weer dezelfde kant op steken

Onze reporter Andrew jacobs had na vv Maarssen-FC Gelre nog een interview met de aangeslagen maar ook toegetakelde doelpuntmaakster Marjolein Verkruijsse van vv Maarssen, deze woorden omdat ze nogal slecht liep na de wedstrijd en wat blauwe plekken aan deze wedstrijd over had gehouden.

Marjolein, vorige week hebben jullie met 1-0 verloren bij FC Gelre, vandaag moest het gebeuren maar het is niet gebeurd. Hoe heb jij de wedstrijd gezien want zoals ik het zag hadden jullie al moeten scoren voordat hun de 0-1 maakten.

Lees meer...

Jill Roord heeft het naar haar zin in Duitsland

Onze reporter Andrew Jacobs was zaterdag aanwezig in Essen waar de thuisclub SGS Essen het opnam tegen Bayern München. En bij Bayern München spelen nu in de gelederen Jill Roord en Lineth Beerensteyn.
De thuisclub was niet wat je van hun gewend bent en verloor met 0-3 van het toch wel goed op elkaar ingespeelde Bayern München ondanks dat daar toch wel wat nieuwe gezichten te zien waren.
De doelpunten werden gemaakt door Mandy Islacker, Lucie Vonkova en Simone Laudehr laatstgenoemde deed dat uit een strafschop.
Na afloop had onze reporter een interview met OranjeLeeuwin Jill Roord van Bayern München.

Jill, jullie hebben met 0-3 gewonnen bij het vandaag toch wel tegenvallende SGS Essen, hoe vind je dat de wedstrijd verlopen is?

Jill Roord: "Ja op zich wel goed, allerbelangrijkste is de 3 punten en we winnen met 0-3 van een toch wel lastige tegenstander is, denk ik een heel goed begin".

Lees meer...

FC Gelre op koers richting Hoofdklasse

Onze reporter Andrew jacobs had na vv Maarssen-FC Gelre nog een interview met doelpuntmaakster Wieke Wassink van FC Gelre waarbij ze later op de foto gezelschap kreeg van haar ploeggenote Marley Renner.
Van beide meiden moest er 1 ding duidelijk vermeld worden over een medespeelster en dat was het volgende: Larissa Bijmolt, centrale verdedigster heeft de bal goed weggekopt.

Wieke, vorige week hebben jullie thuis met 1-0 gewonnen van vv Maarssen waarbij een gelijkspel voor vandaag genoeg was, hoe heb jij de wedstrijd gezien?

Lees meer...

Individuele sporten groeien harder dan het vrouwenvoetbal

Het Mulier Instituut toont aan: Individuele sporten groeien harder dan het vrouwenvoetbal

‘Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport van Nederland,’ elk medium dat schrijft of een artikel weidt aan vrouwenvoetbal begint met deze inleidingbewering. Maar vrijwel nooit wordt deze stelling onderbouwd met cijfers of met een betrouwbare bron. Daarnaast wordt ook niet vermeld over wat voor groei het gaat. Want gaat het nou over lidmaatschappen, competitiespelen in teamverband of puur op recreatief niveau een balletje trappend op een donderdagavond. ? Kortom, deze strekking dient beter onderbouwd te worden.

Lees meer...

Topscorer Heerenveen naar VV Alkmaar (alias Telstar)

Onze reporter Andrew Jacobs was aanwezig bij de playoffwedstrijd Achilles'29-SC Heerenveen, waar bij het vorige week nog 5-0 werd voor de Friezinnen werd het vandaag wederom een overwinning maar deze keer werd het 1-3. Na afloop had onze reporter een interview met SC Heerenveen speelster Simone Kets.

Simone, jullie hebben vandaag 1-3 gewonnen bij Achilles'29 waar het vorige week nog 5-0 in Heerenveen werd. Hoe vind je dat de wedstrijd verlopen is?

Simone Kets: "Ik denk dat wij in de 1e helft vooral de betere ploeg waren, we hadden gewoon alle balbezit en zij waren eigenlijk bijna niks en ik denk dat we wel veel meer kansen erin hadden moeten schieten. Ik denk dat we het in de 2e helft iets minder goed hebben opgepakt en zij waren eigenlijk iets beter maar ik denk dat wij dat uiteindelijk wel goed hebben opgepakt en met elkaar allemaal hebben gevochten en uiteindelijk 1-3 wel verdiend is".

Lees meer...

De finale wordt een mooi maar pittige wedstrijd

Onze reporter Andrew Jacobs was aanwezig in Eindhoven waar het thuisspelende PSV landskampioen Ajax ontving op de Herdgang. Het werd 0-2 voor de Amsterdamse vrouwen door doelpunten van Chantal de Ridder en Marlous Pieëte. Na de wedstrijd had onze reporter een interview met Anouk Hoogendijk die met voetbal gaat stoppen maar nog 1 belangrijke wedstrijd voor de boeg heeft en dat is de bekerfinale volgende week in het Kyocera-stadion in Den Haag tegen PSV.

Anouk, jullie hebben hier vandaag met 0-2 gewonnen bij PSV, hoe heb jij de wedstrijd gezien?

Anouk Hoogendijk: "Ik vond dat we wat onrustig begonnen en natuurlijk ook een beetje gelukkig op voorsprong komen. Ik denk dat we halverwege de 1e helft grip hadden op de wedstrijd en dat we toen speelden zoals we wilden en de controle hadden.

Lees meer...

Tweede 10 Nadine Noordam kijkt uit naar Europese titelstrijd

Terwijl de tactische vondst van een tweede verdedigende middenvelder het mannenvoetbal weer saaier maakte, transformeerde Nadine Noordam dit seizoen bij ADO Den Haag Vrouwen tot een extra nummer 10. Na de play-offs wacht voor de schotvaardige kilometervreter een Europees titelgevecht met Nederland onder 19.

Terugkijkend op een seizoen van goede prestaties noemt Nadine Noordam de eerste ontmoeting met PSV in september als de wedstrijd die haar het meeste voldoening schonk. "Ten eerste vond ik dat één van onze beste wedstrijden als team, met vooral in de eerste helft goed voetbal.

Lees meer...