A+ R A-

Voorspellen

Veel mensen reageerden deze week verbaasd. “Ben jij op vakantie?”. Tijdens #onsEK?. Man, jij moet toch elke dag in een stadion zitten?. Feestend rondhangen in een fanzone?. Of als voetbalschrijvert mee praten op de bank bij #EKDaily?

Maar nee dus. Op vakantie in het land van het vrouwenvoetbal, Duitsland.
En ook daar schijnt het te leven. Ahum, dat valt op het eerste gezicht dus wat tegen.

Je ziet hier nog wel veel meer kids in voetbalpakjes rondlopen (iets voor een nieuwe column), in de grote stad vond ik een soort van fanzone, en ik raakte deze week 1 keer  verstrikt in een discussie over meidenvoetbal, maar dat was met een Nederlander. Maar van een EK sfeer is hier verder niets te merken.

Lees meer...

Oranje Leeuwinnen belonen zichzelf en laten de mensen genieten

Jack van Gelder verzuchtte ooit eens “wordt het dan zo een dag?”, tijdens een befaamd duel van de de Oranje mannen tegen Spanje. En de rest is geschiedenis zeggen we dan.

Gisteravond gonsde deze vraag voorafgaand aan het openingsduel van ons EK ook over de tribunes. Bauke Mollema won een touretappe en Max Verstappen wist zowaar een keer te finishen. Allemaal gunstige voortekenen op een dag die toch al niet meer kapot leek te kunnen. Een vol Galgenwaard met Maxima en Willem op de tribune, een prachtige Oranje mars in de middag, vanaf de Neude, in het centrum naar het stadion, en een wave die bijna constant door het stadion kolkte.

Lees meer...

Al die aandacht komt te vroeg, of toch niet!

Column AD-columnist Sjoerd Mossou maakt zich zorgen over de hype rondom het EK voor vrouwen. "Als we vrouwenvoetbal serieus moeten gaan nemen als topsport, dan moeten we het ook beoordelen als topsport." Lees hier.
 
Geachte heer Mossou, Hallo Sjoerd,
Wat mooi om afgelopen zaterdag in het AD te lezen dat u onze Oranje Leeuwinnen een mooie zomer toewenst. Een succesvol EK in eigen land met zelfs een rondvaart in de Amsterdamse of Bredase grachten?. Als ik uw column op waarde inschat zult u er zelf niet bij zijn. Kijken naar vrouwenvoetbal behoort wellicht nog tot de mogelijkheden. maar er zelfs van kunnen genieten is waarschijnlijk toch nog een brug te ver. Gelukkig  erkent u al wel de structurele groei in het meidenvoetbal. U ziet de groei bij uw eigen cluppie JEKA, welke volledig opgaat met de landelijke trend. Maar u ergert zich dus aan de hype rond het WEURO 2017.

Lees meer...

Sterke vrouwen in de Zeister bossen.

Zie hieronder dit artikel het filmpje: een openhartig, goed interview met Vera Pauw. Wat een passie straalt deze vrouw uit. Ze sprak afgelopen week bij de uitreiking van het eerste exemplaar “Nooit meer Buitenspel”van Daphne Koster.
KNVB “let u even op”. Begin september moet de KNVB een nieuwe raad van commissarisen presenteren waarna er snel een algemeen en een technisch directeur moeten komen.

Vanuit het perspectief van de ontwikkelingen in het vrouwenvoetbal lijkt het niet meer dan logisch dat er minimaal 1 van de commissarissen een vrouw zal zijn. Ruim één op de drie bondsbesturen van sportbonden in Nederland bestaat uit enkel mannen (35%). In totaal is 17% van de Nederlandse bondsbestuurders een vrouw.

Lees meer...

We trekken aan hetzelfde touwtje

Het was ergens in juni 2014 dat de toenmalige bondscoach Louis van Gaal tijdens een persmoment aan journalisten vroeg om tijdens het WK in Brazilie aan 1 en hetzelfde touwtje te trekken. Menigeen fronste de wenkbrauwen na het voorstel van juist van Gaal, die de journalisten om een onmogelijke gunst leek te vragen. Maar Louis geloofde dat met positieve kijk op Oranje het resultaat op de juiste manier beinvloed kon worden. Achteraf werd er niet meer over de opmerking van Van Gaal gesproken maar ons Oranje behaalde als outsider een fantastische derde plaats.

Lees meer...