A+ R A-

Initiatief nemen, niet mijn sterkste punt

Afgelopen vrijdag was onze reporter Andrew Jacobs aanwezig op de Herdgang waar PSV het opnam tegen Achilles'29 (5-0). Na afloop sprak hij met PSV speelster, Pleun Raaijmakers, die op schitterende wijze het 5e doelpunt voor haar rekening nam.

Pleun, hoe jong was je toen je bent begonnen met voetballen en waar heb je overal gespeeld, inclusief Oranje-teams?

Pleun Raaijmakers: "Ik was 7 jaar en toen ben ik tussen de jongens begonnen bij Oirschot Vooruit. Daar heb ik de f,e,d,en c-teams doorlopen en uiteindelijk mocht ik naar het CTO toe in Eindhoven, een opleidingstraject. Lees meer...

VV Kicks geeft het goede voorbeeld

aan alle voetballende meiden en vrouwen in Nederland

 

Afgelopen woensdag was een bijzondere dag voor het Nederlandse voetbal, met VV Kicks werd er namelijk voor het eerst een programma 'uitgezonden' voor en over vrouwenvoetbal. De wekelijks terugkerende show staat onder leiding van Fresia Cousiño Arias, presentatrice van onder meer Ajax TV en Leonne Stentler, voormalig profvoetbalster en mede-oprichtster van voetbalkledingmerk Liona. In hun studio ontvangen ze speelsters uit de Eredivisie Vrouwen en skypen ze met landgenoten die over de grens voetballen. Zelf had ik hoge verwachtingen van dit programma, met name omdat er een samenwerking werd aangegaan met het populaire FC Afkicken, waardoor alle faciliteiten aanwezig waren om een groot succes van dit programma te maken.
En toch, ga er maar aanstaan! Met een soort van wedstrijdspanning heb ik genoten van de eerste aflevering

Lees meer...

Neemt Daphne Koster afscheid met een boek en de titel?

Afgelopen week twitterde Daphne Koster dat ze tezamen met schrijfster en journaliste Iris Koppe gaat werken aan haar autobiografie. Een van de iconen van het Nederlands vrouwenvoetbal werkt langzaam toe naar een mooi afscheid. Hoewel nog niet officieel bevestigd sorteert Koster alvast voor op een passend einde met een boek. Het gedroomde scenario is natuurlijk om af te sluiten met een titel. Zover is het natuurlijk nog lang niet maar Koster zal er alles voor doen en laten om met Ajax de hoofdprijs binnen te kunnen slepen. Lees meer...

Het ultieme zondaggevoel

De kou baant zich weg langs vijftien paar benen die al knie heffend hun warming-up zijn begonnen. Onze coach warmt zijn handen aan een lauwwarm bekertje automaatkoffie en de enige supporter zoekt een beschut plekje in de dug-out. Het is zondag, voor ons de mooiste dag van de week..
In de kleedkamer knallen de laatste hits door de veel te kleine stereo waardoor een paar meiden op het zelfde geluidsniveau als de te schelle fluit van de scheids pogen mee te zingen, probeert de coach de aandacht te trekken door de opstelling op het bord te schrijven en is er altijd wel iemand zijn kousen of scheenbeschermers vergeten.

Lees meer...

De KNVB is aan zet!

Zo'n twee weken geleden gaf de KNVB in de persoon van Hans van Breukelen de bondscoach Arjan van der Laan een slechte kerstboodschap.  

Een half jaar voor de aanvang van het EK besloot men vanuit Zeist per direct afscheid te nemen van de coach die pas sinds oktober 2015 voor de groep stond. Van der Laan reageerde typerend; hij was teleurgesteld maar bedankte de KNVB hartelijk voor de kansen en wenste het elftal het allerbeste. Uiterst correct natuurlijk maar het gaf in de dop het waarschijnlijke probleem aan.  

Lees meer...