A+ R A-

Play-offs een zegen voor de Eredivisie vrouwen

Drie weken geleden was er taart voor het 10 jarig jarig bestaan voor de Eredivisie vrouwen.
De Eredivisie voor mannen bestaat inmiddels al 60 jaarwat aangeeft dat het vrouwenvoetbal nog altijd een inhaalslag aan het maken is. Maar aankomend weekend beleven de vrouwen een noviteit welke bij de mannen nog niet eerder vertoond is.

Innovatie?? De plays off voor de titel gaan van start!!
De aanloop naar de play offs van dit seizoen liet al zien waarom de play offs een zegen kunnen zijn. De Eredivisie telt op dit moment 8 clubs waarbij een indeling in topclubs, subtop, middenmoot en degradatiekandidaat gezien dat aantal natuurlijk lastig is.

Lees meer...

Prachtavond in Parijs

Woensdagavond 29 maart werd een kwartfinale gespeeld in de Womens Champions League tussen PSG en Bayern Munchen en ik mocht erbij zijn. Het werd een wedstrijd om je vingers bij af te likken. Op het veld kreeg Bayern uiteindelijk een verschrikkelijke afstraffing te verwerken. PSG liet geen spaan heel van de ploeg van Vivianne Miedema. PSG was feller, sneller, fitter maar ook technisch en tactisch over het hele veld de bovenliggende partij. Prachtige goals en een meer dan verdiende winnaar. Maar om het veld gebeurde er bijna nog meer.

Lees meer...

VV Kicks geeft het goede voorbeeld

aan alle voetballende meiden en vrouwen in Nederland

 

Afgelopen woensdag was een bijzondere dag voor het Nederlandse voetbal, met VV Kicks werd er namelijk voor het eerst een programma 'uitgezonden' voor en over vrouwenvoetbal. De wekelijks terugkerende show staat onder leiding van Fresia Cousiño Arias, presentatrice van onder meer Ajax TV en Leonne Stentler, voormalig profvoetbalster en mede-oprichtster van voetbalkledingmerk Liona. In hun studio ontvangen ze speelsters uit de Eredivisie Vrouwen en skypen ze met landgenoten die over de grens voetballen. Zelf had ik hoge verwachtingen van dit programma, met name omdat er een samenwerking werd aangegaan met het populaire FC Afkicken, waardoor alle faciliteiten aanwezig waren om een groot succes van dit programma te maken.
En toch, ga er maar aanstaan! Met een soort van wedstrijdspanning heb ik genoten van de eerste aflevering

Lees meer...

Gamechanger

Een gamechanger, is dat een allesbeslissende move in een verkiezingscampagne? Of is letterlijk het “changen van een game” zoals Barcelona met de 6-1 winst tegen PSG onlangs deed in de Champions League. Ik weet het niet, maar wat ik weet wel weet is dat de Oranje Leeuwinnen hun mentale gamechanger inmiddels hebben beleefd tijdens het spelen van de Algarve Cup twee weken terug.

Lees meer...

Het ultieme zondaggevoel

De kou baant zich weg langs vijftien paar benen die al knie heffend hun warming-up zijn begonnen. Onze coach warmt zijn handen aan een lauwwarm bekertje automaatkoffie en de enige supporter zoekt een beschut plekje in de dug-out. Het is zondag, voor ons de mooiste dag van de week..
In de kleedkamer knallen de laatste hits door de veel te kleine stereo waardoor een paar meiden op het zelfde geluidsniveau als de te schelle fluit van de scheids pogen mee te zingen, probeert de coach de aandacht te trekken door de opstelling op het bord te schrijven en is er altijd wel iemand zijn kousen of scheenbeschermers vergeten.

Lees meer...