A+ R A-

Mag ik dit gebruiken?

De KNVB lanceert een nieuwe Campagne: Mag ik dit gebruiken?
Doping kan in allerlei stoffen voorkomen, bijvoorbeeld in voedsel, drank, geneesmiddelen en voedingssupplementen. Lang niet altijd is duidelijk wat wel en niet mag. Het risico is dat een voetballer onbewust gebruik kan maken van een verboden middel, met mogelijk een lange schorsing tot gevolg. De Dopingautoriteit heeft op zijn website vermeld wat de gevolgen kunnen zijn bij het gebruik van diverse middelen. Hieronder staan op basis van deze informatie de belangrijkste aandachtspunten beschreven rondom drugs, geneesmiddelen, voedingssupplementen en alcohol.

Laatst bijgewerkt op maandag 20 februari 2017 04:00
Lees meer...

Monsterscore Drachtster Boys

Drachtster Boys begon niet goed in Apeldoorn, eerstens moest het team noodgedwongen in een ander shirt voetballen en vervolgens opende Pro Futsal Club de score en stond het Friese team op achterstand en ging met een 2-2 stand de rust in, maar het liep na rust allemaal veel soepeler want de eindstand werd 6 voor PFC en 11 voor DFT.  

In het Bijlmer Sportcentrum stonden vanavond de nummer 4, Zuidoost United, en koploper vv Pernis/Barcelona Soccer Schools tegenover elkaar. In de thuiswedstrijd wist de landskampioen met 7-3 te winnen. De thuisploeg blijft ondanks het nipte 0-1 verlies op de 4e plek staan met 27 punten, en heeft nog steeds 5 punten meer dan Drs. Vijfje die met 22 punten op de vijfde plaats staat. 

Hovocubo kreeg FC Gelre op bezoek, in Wehl scoorde Hovocubo in de laatste minuut van de wedstrijd de winnende goal, dit keer was het andersom en won FC Gelre in de laatste minuut dit duel met 3-4 en nam zodoende die 3 punten weer mee terug. 

Team Alkmaar/Sportstars scoorde vanavond maar 1x, hun tegenstander KTP Nieuw Roden deed dat 9x derhalve einduitslag 1-9. 

Tot slot eindigde het duel Avanti/Keuning Advocaten – Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau in een 1-1 gelijkspel. 

Laatst bijgewerkt op maandag 20 februari 2017 03:56
Lees meer...

Uitslagen Eredivisie veld ronde 17

Vanmiddag speelde ADO Den Haag 2-2 gelijk tegen sc Heerenveen.... Het was een doelpuntrijke ronde te weten totaal 23 doelpunten......  

Ajax nog steeds ongeslagen aan kop in de Eredivisie, PEC Zwolle nog steeds in de staart. In Velsen-Zuid is er 9x gescoord in Zwolle 5x en in Eindhoven 5x....  Amber Wuring van Telstar maakte haar debuut en werd meteen Witte Leeuwin van de wedstrijd, Er werd in ronde 17 dus veel gescoord, 4 speelsters maakten hun eerste competitiegoal van dit seizoen t.w. ; Maud Roetgering (TWE), Mauri van de Wetering (PSV), Pleun Raaijmakers (PSV) en Marlous Pieete (AJA), 5 speelsters scoorden ieder 2 doelpunten t.w. Marjolijn van den Bighelaar en Desiree van Lunteren voor Ajax, Lineth Beerensteyn en Renate Jansen voor Twente en voor Telstar deed Linda Bakker dat. De topscorerslijst is bijgewerkt, maar uiteraard wordt zaterdag het duel ADO Den Haag - sc Heerenveen nog gespeeld. 

Vrijdagavond speelronde 17 in de Eredivisie Veld, De weergoden waren het voetbal goed gezind. Vorige week nog vonden slechts 2 van de 4 duels doorgang. Vrijdag werden er 3 duels gespeeld en op zaterdag dus eentje die je laat op de avond in samenvatting kunt zien 23.30 u. NPO 1.

Laatst bijgewerkt op zaterdag 18 februari 2017 18:20
Lees meer...

Vandaag Ronde 17 in HK zondag

Vandaag werd ronde 17 gespeeld in de HK zondag, het is de return van ronde 4. Vorige week verloor tZand van FC Eindhoven. Alle wedstrijden zijn gespeeld, en er zijn een paar verrassende uitslagen te melden namelijk Prinses Irene bezorgde Fortuna Wormerveer haar eerste verliespartij, PI won met 3-1 van het Noord-Hollandse Fortuna. Het Limburgse Fortuna won in Amsterdam met 2-3 van BTV2, Venray won overtuigend met 4-1 van Nuenen, DSE won ook maar dan met 2-0 van Venlosche Boys en Victoria Boys kon ook vandaag niet winnen het verloor met 3-0 van Someren,  Kolping Boys verloor met 0-2 van FC Eindhoven....Blijft over de wedstrijd van de koploper t Zand won thuis met 3-1 van Maarssen. tZand staat nu riant bovenaan met 7 punten los van FW maar Fortuna moet nog 2 wedstrijden inhalen.

Op zaterdag speelde de Topklasse en HKA. In de Topklasse is er een nieuwe koploper, Buitenveldert profiteert optimaal van het verlies van Ter Leede 1 en gaat nu aan de leiding. Ook in de Hoofdklasse zaterdag wist de koploper RCL niet te winnen maar zij hebben nog een buffer zodat zij de koppositie behouden.

Laatst bijgewerkt op zondag 19 februari 2017 20:11
Lees meer...

Oefenprogramma Oranje A-team

Oranje oefent tegen IJsland en Japan....  
Het Nederlands elftal heeft in het kader van de voorbereiding op WEURO2017 twee oefentegenstanders vastgelegd: IJsland en Japan. IJsland, dat tijdens het EK is ingedeeld in poule C samen met Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland, komt dinsdag 11 april naar Nederland. WK-finalist Japan is vrijdag 9 juni Oranjes tegenstander. De EK-stadions in Doetinchem en Breda zijn het decor van de oefenduels.  

In een eerder stadium werd op vrijdag 7 april een vriendschappelijk treffen met Frankrijk overeengekomen. Ook deze wedstrijd, exact honderd dagen voordat het EK in Nederland losbarst, wordt in een EK-stadion gespeeld: De Galgenwaard in Utrecht.  

De OranjeLeeuwinnen spelen op 13 juni een oefenwedstrijd tegen een nog onbekende tegenstander. Het EK vindt van 16 juli tot en met 6 augustus plaats in Nederland.

Laatst bijgewerkt op vrijdag 17 februari 2017 05:33
Lees meer...