A+ R A-

Transfers Eredivisie Veld

Jennifer Vreugdenhil naar Valencia CF
Jennifer Vreugdenhil zal aankomend seizoen deel gaan uitmaken van de vrouwenselectie van het Spaanse Valencia CF. De 22-jarige keepster was bezig met haar toelatingsexamens bij Defensie toen zij benaderd werd door de club. Een geweldige kans die niet vaak voorbij komt. Ze is enkele weken geleden op kennismakingsgesprek geweest en zowel de club als Jennifer hebben er een goed gevoel bij. Zodoende tekent de keepster, die zes seizoenen uitkwam voor de groengelen, haar eerste contract in het buitenland.

‘Deze kans krijg ik maar één keer in mijn leven. Ik kan mij in Spanje volledig focussen, doordat alles rondom het voetbal goed geregeld is. Het is een droom die uitkomt en ik heb er onwijs veel zin in.’, aldus Jennifer Vreugdenhil.

Het Europees Kampioenschap is in volle gang, maar bij de Ajax Vrouwen is het vizier alweer gericht op het komende seizoen. Twee nieuwe versterkingen completeren de definitieve spelerslijst, het gaat om Nicky van den Abbeele en Marieke Ubachs.
Ook de selectie van Excelsior/Barendrecht krijgt vorm, wederom een speelster van Barendrecht toegevoegd, namelijk Daphne Troost.

Laatst bijgewerkt op woensdag 19 juli 2017 02:44
Lees meer...

Vera Pauw eindelijk Bondsridder

Zondag 16 juli 2017 was het dan zover. Michael van Praag opende zijn speech met de woorden Je was onmisbaar voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Als dank voor alles wat je hebt gedaan, onderscheiden we je tot bondsridder van de KNVB".
Vera Pauw de pionier van het vrouwenvoetbal had deze award natuurlijk al lang moeten krijgen, maar ja het conflict uit 2009 sukkelde maar voort. Maar was het wel een conflict of gewoon bobo's die zo'n vooruitstrevende vrouw niet meer zagen zitten.

Ach, ze is onderscheiden de 54-jarige en hopenlijk doet de KNVB nog wat meer met haar. Er zijn posities genoeg binnen de KNVB waar Vera zeer nuttig kan zijn.

Laatst bijgewerkt op maandag 17 juli 2017 06:29
Lees meer...

Indelingen Topklasse, Hoofdklassen en Zaalvoetbal zijn bekend

Vandaag heeft de KNVB de indelingen bekend gemaakt van de landelijke competities. Onder de tabbladen vindt u de indelingen van de Topklasse en de 2 Hoofdklassen voor het seizoen 2017-2018. Eerder maakte de KNVB al de indeling van de Eredivisie Zaal bekend.
Laatst bijgewerkt op donderdag 13 juli 2017 01:43
Lees meer...

Britt aan de bal: de aftrap

jeugdboek over een meisje met een passie voor voetbal

Het eerste deel in de jeugdboekenreeks van Samantha Era staat volledig in het teken van voetballen. Er zullen nog minstens twee delen in de serie verschijnen. De auteur schrijft de boeken rondom Britt, een meisje met een passie voor voetbal. Hoewel er veel kinderboeken zijn over voetballen, zijn er maar weinig titels waarin meisjes de hoofdrol spelen.
De auteur vertelt hierover: ‘Ik heb vroeger veel gevoetbald, maar ik vond het altijd jammer dat ik nooit mee kon doen in het nationaal elftal.

Laatst bijgewerkt op maandag 17 juli 2017 06:29
Lees meer...

Competitie schema Eredivisie bekend

Het competitie schema Eredivisie Vrouwen is dinsdag bekend gemaakt. Landskampioen Ajax opent haar seizoen met een thuiswedstrijd tegen Achilles'29.
ADO Den Haag kan nog een weekje extra trainen want zij zijn de 1e ronde vrij. Dit komt omdat er dit seizoen 9 clubs deelnemen aan de Eredivisie Vrouwen.

Laatst bijgewerkt op donderdag 13 juli 2017 01:43
Lees meer...