A+ R A-

ADO Den Haag wint KNVB Beker Veld

ADO DEN HAAG is WINNAAR geworden van de KNVB Beker seizoen 2015/2016. ADO Den Haag begon stormachtig maar van lieverlee kreeg  AJAX meer vat op de wedstrijd. Vlak voor rust om precies te zijn in de 43e minuut kwam ADO via Lineth Beerensteyn op een 1-0 voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Het bleef tot het allerlaatste fluitsignaal 1-0 en Lineth Beerensteyn is daarom matchwinner geworden. Onze felicitatie gaat uit naar speelsters en staf van ADO Den Haag. ....zie ook foto's met dank aan onze fotografen Henk en Roel, twitterverslag, losse tweets, youtube en diverse verslagen .... klik op lees meer

Lees meer...

Ajax langs PSV en in de Finale Beker

 Ajax won met een vrij eenvoudige zege op nummer 2 van de Eredivisie, PSV. Met rust was het weliswaar nog 1-0 voor de Amsterdamse vrouwen, maar in de 2e helft lieten zij het verschil duidelijk zien. Het was de avond van Tessel Middag, zij speelde haar 100e wedstrijd voor Ajax en scoorde tweemaal (zie video en zie ook VVNEDVerslag klik op lees meer).

Ed Engelkes was na afloop een tevreden trainer. ,,Een compliment voor de ploeg. Vooral voor de tweede helft. Daarvan heb ik echt genoten. We maken er uiteindelijk vijf en dat is lekker voor het vertrouwen, maar er hadden er nog een paar bijgekund. Ik kan goed leven met de uitslag, maar als je een tegenstander pijn kunt doen, moet je het doen.” 

 

Lees meer...

2e Keer op rij verlies winst door penalties

Terug wedstrijd in de ¼ finales van de Women Champion League. Titelverdediger Frankfurt neemt het, na 0-1 winst in de heenwedstrijd op tegen de Zweedse Landskampioen FC Rosengard, team van de Braziliaanse Marta en Oranjeleeuwin Lieke Martens. Bij 1FFC is kersverse Oranjeleeuwin Jackie Groenen een vaste waarde centraal in het middenveld. Heel wat prominenten aanwezig, Martina Voss-Tecklenburg (Zwitsers bondscoach), Silvia Neid (Duits Bondscoach), Steffie Jones (toekomstig Duits Bondscoach) en ook Ajran van der Laan (Oranje). Het stadion goed gevuld, meer dan 3200 toeschouwers zijn afgezakt naar het ‘Am Brentano Bad’ complex. De bezoeksters mogen deze partij, onder leiding van een Italiaans viertal aftrappen. Frankfurt speelt in het zwart, Rosengard in het wit.

Lees meer...

ADO Den Haag wederom in de KNVB Beker Finale!

Onze reporter Andrew Jacobs was zaterdag aanwezig bij de halve finale bekerwedstrijd ADO Den Haag - SC Buitenveldert en zag de thuisclub met 3-1 winnen na een 1-1 ruststand. ADO winnaar van de KNVB Beker al tweemaal ontvangt op 28 mei de andere finaliste Ajax.
Ook huisfotograaf Roel Ubels was aanwezig, zie foto's Gallery > KNVB Beker.

 

Na de wedstrijd had onze reporter een interview met de doelpuntmaakster van SC Buitenveldert oftewel Lieselotte Wels.

Lees wedstrijdverslag, statistieken en de reactie van Lieselotte Wels >>>>

 

>

Lees meer...

Opdracht volbracht

Achtste finales in de KNVB Beker, PSV opnieuw richting Amsterdam, dit keer eens niet naar Buitenveldert, maar richting Wormerveer. Heel warme ontvangst bij de Topklasser. In de bestuurskamer heerst een wat bedrukte sfeer, het plotselinge en veel te vroeger overlijden van fotograaf Leo Schoeters ligt hier aan de basis. Een fenomeen in het (Nederlandse) vrouwenvoetbal, trendsetter, altijd goed gezind, steeds paraat in weer en wind. Er heerst tijdens de minuut stilte voor Leo dan ook een echte stilte, een beklemmend moment. Je zal het van hierboven zeker met jou glimlach hebben bekeken.

Lees meer...