A+ R A-

Drie keer is scheepsrecht voor zaalvrouwen van Drachtster Boys

De finale in de strijd om de landelijke beker was een wedstrijd waar Drachtster Boys en KTP Nieuw Roden lang naar uit hebben kunnen kijken. Op vrijdag 14 april was het dan eindelijk zo ver. Beide ploegen hadden veel aanhang meegebracht waardoor de sporthal in Amsterdam goed gevuld was; een geweldige ambiance voor deze bekerfinale. Voor KTP Nieuw Roden was dit de eerste keer dat de ploeg de eindstrijd haalde. Voor Drachtster Boys was dit de derde keer dat de finale werd behaald. Beide voorgaande edities werden echter verloren van respectievelijk vv Pernis (2014) en Os Lusitanos (2016). Drachtster Boys was vastberaden dit keer aan het langste eind te trekken.

Lees meer...

Hoofdrol voor Oranje Leeuwin en top PSV - er Angela Christ

PSV neemt het in de halve finale op de Herdgang op tegen SC Heerenveen, een team dat het in het verleden de Eindhovenaren meermaals moeilijk maakte. Bij PSV zijn de langdurig geblesseerden Michelle Hendriks en Corine Peels nog steeds afwezig, het team uit Friesland is voltallig. De omstandigheden om een voetbalwedstrijd te spelen zijn perfect.
PSV in het vertrouwde rood wit gestreepte shirt, SC Heerenveen in het prachtige blauw wit tenue met de hartjes. Het thuisteam neemt de aftrap.

Lees meer...

Ajax langs PSV en in de Finale Beker

 Ajax won met een vrij eenvoudige zege op nummer 2 van de Eredivisie, PSV. Met rust was het weliswaar nog 1-0 voor de Amsterdamse vrouwen, maar in de 2e helft lieten zij het verschil duidelijk zien. Het was de avond van Tessel Middag, zij speelde haar 100e wedstrijd voor Ajax en scoorde tweemaal (zie video en zie ook VVNEDVerslag klik op lees meer).

Ed Engelkes was na afloop een tevreden trainer. ,,Een compliment voor de ploeg. Vooral voor de tweede helft. Daarvan heb ik echt genoten. We maken er uiteindelijk vijf en dat is lekker voor het vertrouwen, maar er hadden er nog een paar bijgekund. Ik kan goed leven met de uitslag, maar als je een tegenstander pijn kunt doen, moet je het doen.” 

 

Lees meer...

ADO Den Haag wint KNVB Beker Veld

ADO DEN HAAG is WINNAAR geworden van de KNVB Beker seizoen 2015/2016. ADO Den Haag begon stormachtig maar van lieverlee kreeg  AJAX meer vat op de wedstrijd. Vlak voor rust om precies te zijn in de 43e minuut kwam ADO via Lineth Beerensteyn op een 1-0 voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Het bleef tot het allerlaatste fluitsignaal 1-0 en Lineth Beerensteyn is daarom matchwinner geworden. Onze felicitatie gaat uit naar speelsters en staf van ADO Den Haag. ....zie ook foto's met dank aan onze fotografen Henk en Roel, twitterverslag, losse tweets, youtube en diverse verslagen .... klik op lees meer

Lees meer...

ADO Den Haag wederom in de KNVB Beker Finale!

Onze reporter Andrew Jacobs was zaterdag aanwezig bij de halve finale bekerwedstrijd ADO Den Haag - SC Buitenveldert en zag de thuisclub met 3-1 winnen na een 1-1 ruststand. ADO winnaar van de KNVB Beker al tweemaal ontvangt op 28 mei de andere finaliste Ajax.
Ook huisfotograaf Roel Ubels was aanwezig, zie foto's Gallery > KNVB Beker.

 

Na de wedstrijd had onze reporter een interview met de doelpuntmaakster van SC Buitenveldert oftewel Lieselotte Wels.

Lees wedstrijdverslag, statistieken en de reactie van Lieselotte Wels >>>>

 

>

Lees meer...