A+ R A-

Nederland O19 wint van Noorwegen

Nederland Onder 19 voetbalde vanavond haar 3e en laatste duel in het vierlandentoernooi van Zwitserland tegen Noorwegen. In de 1e helft werd er niet gescoord, de eindstand was 1-3 voor Oranje.

Jessica Torny begon met de volgende basiself: 01. Daphne van Domselaar (GK), 02. Noah Waterham, 03. Caitlin Dijkstra ©, 04. Aniek Nouwen, 06. Kayleigh van Dooren, 09. Joelle Smits, 10. Quinty Sabajo, 11. Ashleigh Weerden, 13. Lisa Doorn, 15. Janou Levels, 21. Willienne ter Beek.

Lees meer...

Oranje O19 wint 2e duel ruim van Zwitserland

De laatste maal dat beide teams elkaar troffen was op 22 januari 2016. Nederland Onder 19 won toen van Zwitserland met 2-1, Joelle Smits scoorde tweemaal. Joelle maakt nog steeds deel uit van de selectie en scoorde vandaag een hattrick, de ruststand was 2-0 voor Zwitserland, maar aan het einde van de wedstrijd stond er 2-5 voor Nederland op het scorebord.

Bondscoach Jessica Torny startte met de volgende basiself: 16. Moon Pondes, 04. Aniek Nouwen ©, 07. Bente Jansen, 08. Marisa Olislagers, 10. Quinty Sabajo, 11. Ashleigh Weerden, 12. Danique Ypema, 14. Lynn Wilms, 15. Janou Levels, 17. Kerstin Casparij, 18. Fenna Kalma.

Lees meer...

Onder 19 wint van Zwitserland

Het Team van bondscoach Jessica Torny kwam vandaag weer in actie. Ditmaal stond Zwitserland op het programma. Afgelopen donderdag kwamen zowel Ierland als Nederland Onder 19 niet tot scoren. Maar vandaag wist Oranje O19 twee keer te scoren. Zwitserland wist er één tussen de palen te krijgen waardoor de eindstand 2-1 werd. De doelpunten werden gemaakt door de 16-jarige Joelle Smits die tevens haar debuut maakte in O19.

Het Onder 19 team bereidt zich voor op de Eliteronde welke in maart wordt afgewerkt. Het EK 2017 wordt in augustus gespeeld in Noord-Ierland. Nederland O19 oefent nog op de La Manga Cup in februari. Daar treffen zij sterke tegenstanders te weten Duitsland, Engeland en Zweden!
Lees ook nog het verslag Nederland O19-Ierland O19

Lees meer...

Oranje O19 verliest 1e duel van Zweden

Het vierlandentoernooi in Zwitserland geldt voor Vrouwen onder 19 als voorbereidingstoernooi op het eerste EK-kwalificatietoernooi. Het eerste duel leek af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, maar in de allerlaatste minuut scoorde Zweden en pakte met die ene goal de winst. 

Lees meer...

Gelijkspel voor Oranje O19 vs Ierland

Het Nederlands Elftal onder 19 jaar speelde donderdagmiddag een oefeninterland tegen Republiek Ierland. Ierland verloor afgelopen dinsdag met 1-0 van thuisland Portugal. Ook vanmiddag zat er geen winst in voor Ierland, maar ook Nederland heeft de wedstrijd niet gewonnen, beide teams kwamen niet tot scoren, eindstand derhalve 0-0.

De landen vertoeven in het zuiden van Europa waar het weer veel beter is dan in Nederland. Op zaterdag treedt het team van Torny aan tegen Zwitserland. Verslagen van de Ierse en Nederlandse voetbalbond, klik op lees meer.

Lees meer...