A+ R A-

Onder 19 wint van Zwitserland

Het Team van bondscoach Jessica Torny kwam vandaag weer in actie. Ditmaal stond Zwitserland op het programma. Afgelopen donderdag kwamen zowel Ierland als Nederland Onder 19 niet tot scoren. Maar vandaag wist Oranje O19 twee keer te scoren. Zwitserland wist er één tussen de palen te krijgen waardoor de eindstand 2-1 werd. De doelpunten werden gemaakt door de 16-jarige Joelle Smits die tevens haar debuut maakte in O19.

Het Onder 19 team bereidt zich voor op de Eliteronde welke in maart wordt afgewerkt. Het EK 2017 wordt in augustus gespeeld in Noord-Ierland. Nederland O19 oefent nog op de La Manga Cup in februari. Daar treffen zij sterke tegenstanders te weten Duitsland, Engeland en Zweden!
Lees ook nog het verslag Nederland O19-Ierland O19

Lees meer...

Gelijkspel voor Oranje O19 vs Ierland

Het Nederlands Elftal onder 19 jaar speelde donderdagmiddag een oefeninterland tegen Republiek Ierland. Ierland verloor afgelopen dinsdag met 1-0 van thuisland Portugal. Ook vanmiddag zat er geen winst in voor Ierland, maar ook Nederland heeft de wedstrijd niet gewonnen, beide teams kwamen niet tot scoren, eindstand derhalve 0-0.

De landen vertoeven in het zuiden van Europa waar het weer veel beter is dan in Nederland. Op zaterdag treedt het team van Torny aan tegen Zwitserland. Verslagen van de Ierse en Nederlandse voetbalbond, klik op lees meer.

Lees meer...

Oranje O19 wint van Zwitserland

Vandaag om 12 uur kwam de formatie van Jessica Torny in actie tegen Zwitserland. Afgelopen woensdag incasseerde het team de gelijkmaker van Portugal in blessure tijd, wat zeer zuur was. Vandaag wisten de wedstrijd gelukkig wel winnend af te sluiten. Al vroeg in de 1e helft kwam Oranje O19 op voorsprong door een doelpunt van Soraya Verhoeve, 1-0. Dit was tevens de ruststand. Nog maar net terug in het veld kregen ze een tegendoelpunt te verwerken, 1-1.  In de 63e minuut kwam Nederland weer op voorsprong, deze keer door een doelpunt van Sisca Folkertsma, en gaf deze niet meer uit handen.

Bondscoach Jessica Torny begon met de volgende speelsters in de basis: Jacintha Weimar, Yvonne van Schijndel, Vita van der Linden, Nadine Noordam, Lysanne van der Wal, Cheyenne van den Goorbergh, Naomi Pattiwael, Silvie van der Plas, Esmee de Graaf, Sisca Folkertsma en Soraya Verhoeve.

Het team is in voorbereiding op de Eliteronde welke in eigen huis in april wordt afgewerkt. Klik hier voor het programma Eliteronde. Klik op lees meer voor kort verslag en statistieken .....>>>>

Lees meer...

Onder 19 gelijk tegen Italie

Op een zonovergoten sportpark van FC Weesp wisten de Oranje meiden van Onder 19 ondanks hun overwicht niet te scoren tegen de leeftijdsgenoten van Italie. Het werd een 0-0 gelijkspel want ook Italie kon het net niet vinden. Vanwege files begon de wedstrijd een half uur later dan gepland.

Het Nederlands Elftal O19 oefende ter voorbereiding op de kwalificatieronde EK 2017 welke in oktober van start gaat.

Bondscoach Jessica Torny begon met de volgende basiself: Lize Kop, Danique Ypema, Kay-Lee de Sanders, Vera ten Westeneind, Ashleigh Weerden, Silvie van der Plas, Naomi Pattiwael, Eva van Deursen, Rebecca Doejaaren, Nadine Noordam en Pien de Beer.

Lees meer...

Onder 19 speelt gelijk tegen Portugal

Het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 jaar heeft woensdagavond tegen Portugal diep in de blessuretijd een zure gelijkmaker moeten incasseren. Bij de oefenwedstrijd in Monte Gordo werd het daardoor 1-1.  

“Echt jammer dat we de 0-1 niet hebben kunnen vasthouden. We kregen op het laatst nog een strafschop tegen. Het was echt onnodig”, aldus KNVB-coach Jessica Torny.

Lees meer...