A+ R A-

Oostenrijk vs de Europees Kampioen

Eindstand Oostenrijk - Nederland 0-2.... zie statistiek en de verslagen. Doelpunten van Stefanie van der Gragt en Vivianne Miedema.

Maandag de 16e zijn de speelsters van Oranje vertrokken richting Oostenrijk waar zij donderdag een oefeninterland spelen. Oostenrijk was net als Nederland de verrassing van het toernooi. De Oostenrijkers kwamen tot de halve finales waar zij op penalties door Denemarken werden uitgeschakeld.


Voorafgaand aan het EK hebben beide landen elkaar in Doetinchem ontmoet, daar won Nederland met 3-0. Door een eigen doelpunt van Virginia Kirchberger en treffers van Vivianne Miedema en Lieke Martens.

Lees meer...

Overtuigende 5-0 winst van Oranje op Wales

Eindstand Nederland - Wales 5-0 ..... lees alvast het twitterverslag en het verslag op Ons Oranje.... 

Het Nederlands vrouwenelftal speelde vanmiddag in Rotterdam (Het Kasteel) haar laatste oefenduel ter voorbereiding op het EK. De tegenstander was Wales.
Oranje speelde viermaal eerder tegen de internationals uit Wales en alle wedstrijden eindigden met winst voor Nederland. Onze reporters en fotograaf waren ook ter plekke aanwezig, verslagen/interviews/foto's volgen later.

Coach Sarina Wiegman begon met de volgende basiself: 01. Sari van Veenendaal, 04. Mandy van den Berg, 06. Anouk Dekker, 02. Desiree van Lunteren, 05. Kika van Es, 14. Jackie Groenen, 08. Sherida Spitse, 10. Danielle van de Donk, 07. Shanice van de Sanden, 09. Vivianne Miedema, 11. Lieke Martens.

Lees meer...

Nederland verliest nipt van Japan

Het Nederlands Vrouwenelftal oefent vandaag, in aanloop naar het Europees Kampioenschap volgende maand, in eigen huis tegen voormalig wereldkampioen Japan (FOX sport 1). Al eerder speelde het team van bondscoach Sarina Wiegman tegen deze Aziatische ploeg en wel te weten tijdens de Algarve Cup in februari. Nederland won toen met 2-3. 
Echter vanavond was er geen winst in het Rat Verlegh Stadion te Breda. Dit was het 7e duel tussen beide teams. Eindstand 0-1.

Bondscoach Sarina Wiegman start met de volgende basiself: Loes Geurts, Mandy van den Berg, Anouk Dekker, Desiree van Lunteren, Kika van Es, Jackie Groenen, Sherida Spitse, Lieke Martens, Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema, Danielle van de Donk.

Lees meer...

Winst van Nederland op Oostenrijk

Het Nederlands Vrouwenelftal oefende vanavond tegen Oostenrijk in De Adelaarshorst te Deventer. Oostenrijk wist zich ook te plaatsen voor het aankomende EK. Oranje won vanavond met 3-0 van Oostenrijk.

Op 8 juli wordt in Rotterdam de laatste oefenwedstrijd gespeeld tegen Wales en op 16 juli begint in Utrecht het EK met de openingswedstrijd van Oranje tegen Noorwegen. 

Bondscoach Sarina Wiegman startte met de volgende basiself: Loes Geurts, Mandy van den Berg, Anouk Dekker, Desiree van Lunteren, Kika van Es, Jacky Groenen, Danielle van de Donk, Jill Roord, Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema, Lieke Martens. Er is maar een verschil met de wedstrijd tegen Japan, dit keer staat niet Sherida Spitse maar Jill Roord in de basis. 

Lees meer...

Nederland wint van IJsland

Een fijne avond voor de Oranje Leeuwinnen, het Oranje A-team wint met 4-0 van IJsland 2x Vivianne Miedema, 1x Lieke Martens en een IJslands cadeautje, maar wat ook heel fijn was is dat het Oranjeteam O19, nadat eerder al Onder 17 zich had geplaatst, zich heeft weten te kwalificeren voor het EK in Noord Ierland, kan het nog mooier?

Bondscoach Sarina Wiegman begon met de volgende basis elf: Sari van Veenendaal; Anouk Dekker, Kelly Zeeman, Desiree van Lunteren, Kika van Es, Tessel Middag, Jackie Groenen, Lieke Martens, Shanice van de Sanden, Captain Vivianne Miedema, Danielle van de Donk.

Lees meer...