A+ R A-

Winst van Nederland op Oostenrijk

Het Nederlands Vrouwenelftal oefende vanavond tegen Oostenrijk in De Adelaarshorst te Deventer. Oostenrijk wist zich ook te plaatsen voor het aankomende EK. Oranje won vanavond met 3-0 van Oostenrijk.

Op 8 juli wordt in Rotterdam de laatste oefenwedstrijd gespeeld tegen Wales en op 16 juli begint in Utrecht het EK met de openingswedstrijd van Oranje tegen Noorwegen. 

Bondscoach Sarina Wiegman startte met de volgende basiself: Loes Geurts, Mandy van den Berg, Anouk Dekker, Desiree van Lunteren, Kika van Es, Jacky Groenen, Danielle van de Donk, Jill Roord, Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema, Lieke Martens. Er is maar een verschil met de wedstrijd tegen Japan, dit keer staat niet Sherida Spitse maar Jill Roord in de basis. 

Lees meer...

Nederland verliest nipt van Japan

Het Nederlands Vrouwenelftal oefent vandaag, in aanloop naar het Europees Kampioenschap volgende maand, in eigen huis tegen voormalig wereldkampioen Japan (FOX sport 1). Al eerder speelde het team van bondscoach Sarina Wiegman tegen deze Aziatische ploeg en wel te weten tijdens de Algarve Cup in februari. Nederland won toen met 2-3. 
Echter vanavond was er geen winst in het Rat Verlegh Stadion te Breda. Dit was het 7e duel tussen beide teams. Eindstand 0-1.

Bondscoach Sarina Wiegman start met de volgende basiself: Loes Geurts, Mandy van den Berg, Anouk Dekker, Desiree van Lunteren, Kika van Es, Jackie Groenen, Sherida Spitse, Lieke Martens, Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema, Danielle van de Donk.

Lees meer...

Nederland verliest van Frankrijk

In de Galgenwaard te Utrecht is de oefeninterland Nederland - Frankrijk afgelopen en er staat 1-2 op het scorebord. Lees meer.... over deze wedstrijd bijv. alle verslagen statistiek en bekijk de interviews

Zonder Captain Van den Berg startte bondscoach Sarina Wiegman met de volgende basiself: Sari van Veenendaal, Anouk Dekker, Kelly Zeeman, Desiree van Lunteren, Kika van Es, Jackie Groenen, Tessel Middag, Lieke Martens, Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema, Danielle van de Donk.

Er werd vanavond ook afscheid genomen van de internationals: Manon Melis, Anouk Hoogendijk, Petra Hogewoning, Kirsten van de Ven, Mandy Versteegt en Maayke Heuver. Hogewoning, Hoogendijk en Melis werden benoemd tot bondsridder.

 

Lees meer...

Nederland wint van IJsland

Een fijne avond voor de Oranje Leeuwinnen, het Oranje A-team wint met 4-0 van IJsland 2x Vivianne Miedema, 1x Lieke Martens en een IJslands cadeautje, maar wat ook heel fijn was is dat het Oranjeteam O19, nadat eerder al Onder 17 zich had geplaatst, zich heeft weten te kwalificeren voor het EK in Noord Ierland, kan het nog mooier?

Bondscoach Sarina Wiegman begon met de volgende basis elf: Sari van Veenendaal; Anouk Dekker, Kelly Zeeman, Desiree van Lunteren, Kika van Es, Tessel Middag, Jackie Groenen, Lieke Martens, Shanice van de Sanden, Captain Vivianne Miedema, Danielle van de Donk.

Lees meer...

Oranje Leeuwinnen verslaan Rusland

Vandaag stond de 2e oefeninterland in Spanje te wachten voor de Oranje Leeuwinnen. Vanmiddag was Rusland de tegenstander in de Pinatar Arena in San Pedro del Pinatar. Stefanie van der Gragt was niet inzetbaar tegen Rusland wegens knieklachten. Lieke Martens stond eerst in de basisopstelling maar werd uit voorzorg toch aan de kant gehouden. Sisca Folkertsma nam haar plaats in. Ondanks deze tegenslagen wisten de Oranje Leeuwinnen een mooie 0-4 overwinning te behalen. Vivianne Miedema maakte een hattrick en het andere doelpunt werd gemaakt door invalster Lineth Beerensteyn.

Bondscoach Sarina Wiegman begon met de volgende basisopstelling: Loes Geurts, Mandy van den Berg, Anouk Dekker, Siri Worm, Desiree van Lunteren, Tessel Middag, Sherida Spitse, Danielle van de Donk, Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema en Sisca Folkertsma. Lees verslag en youtube filmpje met goals!

 

Foto Leo Soeters : Sherida Spitse in actie tijdens NL - Rusland op 22 november 2006

Lees meer...