A+ R A-

Oranje Leeuwinnen verslaan Rusland

Vandaag stond de 2e oefeninterland in Spanje te wachten voor de Oranje Leeuwinnen. Vanmiddag was Rusland de tegenstander in de Pinatar Arena in San Pedro del Pinatar. Stefanie van der Gragt was niet inzetbaar tegen Rusland wegens knieklachten. Lieke Martens stond eerst in de basisopstelling maar werd uit voorzorg toch aan de kant gehouden. Sisca Folkertsma nam haar plaats in. Ondanks deze tegenslagen wisten de Oranje Leeuwinnen een mooie 0-4 overwinning te behalen. Vivianne Miedema maakte een hattrick en het andere doelpunt werd gemaakt door invalster Lineth Beerensteyn.

Bondscoach Sarina Wiegman begon met de volgende basisopstelling: Loes Geurts, Mandy van den Berg, Anouk Dekker, Siri Worm, Desiree van Lunteren, Tessel Middag, Sherida Spitse, Danielle van de Donk, Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema en Sisca Folkertsma. Lees verslag en youtube filmpje met goals!

 

Foto Leo Soeters : Sherida Spitse in actie tijdens NL - Rusland op 22 november 2006

Lees meer...

Mooi debuut voor Bondscoach Wiegman

Eindstand Roemenie - Nederland 1-7. Met 1-0 achter komen te staan en 1-7 winnen, wat een mooi debuut voor de nieuwe Bondscoach Sarina Wiegman. Zie het Oranje twitterverslag klik eerst op lees meer en dan op Kort verslag plus het korte verslag van Andrew Jacobs en het KNVB verslag!

Sarina Wiegman was interim-bondscoach na het vertrek van voormalig bondscoach Roger Reijners. Toen had ze 1 oefenwedstrijd te spelen, dit was tegen Belarus op 17 september 2015. Een gemakkelijke tegenstander voor dit team, er werd ruim met 8-0 gewonnen. Wiegman selecteerde 23 speelsters en liet Danique Kerkdijk toen debuteren!
Na het ontslag van bondscoach Arjan van der Laan afgelopen maand, zwaait zij vandaag dus officieel de scepter als Bondscoach van het Nederlands Vrouwenelftal tegen Roemenie. Ze selecteerde 25 speelsters voor de 2 oefeninterlands. Dinsdag staat Rusland op het programma. 

Lees meer...

Belgie wint van Nederland

Eindstand: Belgie - Nederland 3-2 ...Lees ook de diverse verslagen en bekijk de video van o.a. Ellen Jansen en verschillende Belgen. Het Nederlands vrouwenelftal speelde vanavond (donderdag 24 november) een oefenwedstrijd in en tegen België. Aanvangstijd van de derby der Lage Landen in het Stadion van OH Leuven was 19:45 uur. Coach Arjan van der Laan heeft de volgende speelsters in de basis gezet: Sari van Veenendaal, Mandy van den Berg, Stefanie van der Gragt, Kika van Es, Merel van Dongen, Tessel Middag, Renee Slegers, Danielle van de Donk, Shanice van de Sanden, Ellen Jansen, Lineth Beerensteyn.

Beide landen zullen elkaar ook ontmoeten tijdens het Europees Kampioenschap. Op 8 november werden de landen in poule 1 geloot tesamen met Noorwegen en Denemarken.

Lees meer...

Nederland verliest van Engeland

Vanavond werd de vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tussen Nederland en Engeland. Helaas werd deze met 0 - 1 verloren door een doelpunt van Jodie Taylor.

De wedstrijd werd gespeeld in Tilburg en begon om 19:00 uur. Bondscoach Arjan van der Laan begon de wedstrijd zonder Danielle van de Donk die geblesseerd af moest haken, de volgende speelsters begonnen wel aan de wedstrijd: Loes Geurts, Desiree van Lunteren, Stefanie van der Gragt, Mandy van den Berg, Merel van Dongen, Shanice van de Sanden, Sherida Spitse, Lieke Martens, Tessel Middag, Renee Slegers en Lineth Beerensteyn.


Renee Slegers moest de wedstrijd al aan het begin verlaten met een blessure en Sisca Folkertsma maakte vanavond haar debuut bij de Oranje Leeuwinnen.

Lees meer...

Duitsland wint van Nederland

Het Nederlands Vrouwenelftal is er niet in geslaagd om de Olympisch Kampioen op eigen bodem af te troeven. Een goede 4-2 zege voor het team van Steffi Jones maakte het de tiende overwinning op Nederland.
Bondscoach Arjan van der Laan begon met de volgende basiself: Sari van Veenendaal, Kika van Es, Merel van Dongen, Desiree van Lunteren, Tessel Middag, Sherida Spitse, Danielle van de Donk, Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema, Renate Jansen. 

Lees meer...