A+ R A-

AJAX naar Estland voor de UEFA WCL

AJAX zit in groep 3 en gaat naar Estland voor de UEFA WCL 
Op vrijdag 23 juni 2017 heeft de loting plaatsgevonden in Nyon voor in totaal 10 groepen van 4 teams die in dit kwalificatietoernooi gaan spelen voor een plaats bij de laatste 32 teams. Ajax gaat naar Estland voor dit minitoernooi en zal daar gaan spelen tegen Standard Luik uit Belgie, Parnu uit Estland en Rigas uit Letland. 

Lees meer ........... over het programma tot de finale, teams in de groepsronde en de laatste 32 teams. 

Laatst bijgewerkt op vrijdag 23 juni 2017 14:20
Lees meer...

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bij openingswedstrijd EK

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wonen op zondag 16 juli de openingswedstrijd van het EK vrouwen bij. In stadion Galgenwaard in Utrecht spelen de OranjeLeeuwinnen om 18.00 uur de eerste wedstrijd van het toernooi tegen Noorwegen.

“We zijn zeer verheugd dat Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in de gelegenheid zijn om de openingswedstrijd bij te wonen”, aldus toernooidirecteur Bert van Oostveen. “Ik zie het als een erkenning van de groei van vrouwenvoetbal en een mooie waardering voor alle speelsters van het EK”. Eerder deze week werd bekend dat alle Nederlandse wedstrijden in de groepsfase van het toernooi zijn uitverkocht.

Laatst bijgewerkt op vrijdag 23 juni 2017 13:52
Lees meer...

Drachtster Boys Kampioen van Nederland Zaalvoetbal

Vrijdagavond 9 juni 2017 de alles beslissende wedstrijd tussen Pernis/Barcelona Soccer School en Drachtster Boys. Beide teams wisten eerder een duel te winnen, Pernis deed dit met 1-5 en DFT vorige week met 0-4.

3e finaleduel vv Pernis/Barcelona Soccer School vs Drachtster Boys.
Scoreverloop 1-0, 2-0, ruststand 2-1, 2-2, 2-3, eindstand 3-3 en verlengen. Je kunt dus wel spreken van een ongemeen spannende wedstrijd. In de verlenging scoorde DFT de 3-4, 3-5, 3-6 en eindstand 3-7. Naast winnaar van de KNVB Beker is Drachtster Boys nu ook Landskampioen geworden. PROFICIAT. De felicitatie van VVNED is voor speelsters en staf van Drachtster Boys.

Lees verder o.a. de voorbeschouwing en programma/uitslagen tabblad Play offs en na de wedstrijd de nabeschouwing.

Laatst bijgewerkt op vrijdag 23 juni 2017 13:43
Lees meer...

Transfers Eredivisie Veld

21-06-2017: Keepster Selena Babb stapt over van Saestum naar Excelsior/Barendrecht, en daar gaat keepster Isa Pothof ook naar toe, alleen komt zij van ADO Den Haag. 

Vrouwenvoetbalnederland heeft de definitieve transfers die dus al door de clubs zijn aangekondigd een overzichtje van gemaakt.

Laatst bijgewerkt op vrijdag 23 juni 2017 13:43
Lees meer...

Sarasola voor zeven wedstrijden uitgesloten

De landelijke tuchtcommissie amateurvoetbal heeft Ajax-speelster Eli Sarasola voor zeven wedstrijden uitgesloten. De Spaanse keeper heeft zich schuldig gemaakt aan het slaan van een tegenstander in de KNVB Bekerfinale tegen PSV op 2 juni, die door Ajax met 2-0 werd gewonnen. 

Sarasola gaf PSV-speelster Lucie Akkerman in de 28e minuut van de finale in Den Haag een stomp in de maagstreek. Het voorval werd niet door de arbitrage opgemerkt, maar wel duidelijk waargenomen door de camera's van FOX Sports dat de wedstrijd live uitzond. Op basis van die videobeelden en de verklaring van Akkerman acht de tuchtcommissie bewezen dat de goalie zich schuldig heeft gemaakt aan het slaan van een tegenspeelster.

Laatst bijgewerkt op donderdag 22 juni 2017 14:31
Lees meer...