A+ R A-

Oranje Leeuwinnen met 24 speelsters naar Spanje

Wiegman voegt twee speelsters toe aan selectie .... zie wijzigingen. Bondscoach Sarina Wiegman heeft 24 speelsters opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor het trainingskamp in La Manga, Spanje. De Oranje Leeuwinnen zijn van 15 tot 24 januari in Spanje en spelen op zaterdag 20 januari om 19.00 uur een officiële oefeninterland tegen de Spanjaarden. Ook wordt er op 23 januari een trainingswedstrijd gespeeld tegen Engeland.

Voor Victoria Pelova van ADO Den Haag is het de eerste keer dat ze bij de selectie zit van de Oranje Leeuwinnen. Opvallende afwezige in de selectie is rechtsback Desiree van Lunteren van Ajax. Van Lunteren is niet beschikbaar vanwege hamstringklachten.

vervolg

Evenwichtige balans
Nederland stond zeven keer eerder tegenover Spanje. Van deze wedstrijden wonnen zowel Nederland en Spanje twee duels en speelden ze drie keer gelijk. De laatste wedstrijd tegen de Spanjaarden was op 30 oktober 2008 in de play-offs van de EK-kwalificaitie. Het Nederlands elftal won destijds, met 2-0, dankzij twee goals van Karin Stevens. Met deze overwinning plaatste het Nederlands vrouwenelftal zich voor het eerst voor een EK (2009).

Op vrijdag 6 april 2018 staat de eerstvolgende WK-kwalificatiewedstrijd, thuis tegen Noord-Ierland, op het programma.

wijzigingen

12-01-2018:  Bondscoach Sarina Wiegman voegt twee speelsters toe aan selectie

Van de Sanden en Lewerissa niet mee op trainingskamp in Spanje
Bondscoach Wiegman kan komende week tijdens het trainingskamp in Spanje niet beschikken over Shanice van de Sanden en Vanity Lewerissa. Van de Sanden heeft een enkelblessure en Lewerissa heeft besloten zich niet langer beschikbaar te stellen voor het Nederlands vrouwenelftal. De speelsters worden vervangen door Esmee de Graaf (PEC Zwolle) en Myrthe Moorrees (FC Twente). Voor De Graaf is het de eerste keer dat ze bij de selectie zit.


Shanice van de Sanden reist komende week niet af naar Spanje.

De aanvalster heeft een enkelblessure. Vanwege de kwetsuur van Van de Sanden en het afscheid van Vanity Lewerissa als international, roept bondscoach Sarina Wiegman twee nieuwe speelsters op. Esmee de Graaf, spelend voor PEC Zwolle, en Myrthe Morrees (FC Twente) zijn opgeroepen. Voor De Graaf is het de eerste keer dat ze bij de selectie zit.


Spits Oranje Leeuwinnen neemt afscheid als international

Vanity Lewerissa is niet langer beschikbaar voor de OranjeLeeuwinnen. De 26-jarige spits heeft besloten te stoppen als international. Lewerissa maakte deel uit van de selectie die vorig jaar Europees kampioen werd. Na dat toernooi heeft de aanvalster naar eigen zeggen goed nagedacht over haar toekomst in de ploeg.

“De kans op een vaste basisplaats of meer speelminuten was voor mij onvoldoende om nog langer zoveel op te offeren, om alles te kunnen geven voor Oranje”, licht Lewerissa haar besluit toe op de site van OnsOranje.

“Ik ben dankbaar voor de support en de kansen die ik heb gekregen, en wens het team veel succes met de WK-kwalificatie”, besluit de spits. In totaal speelde ze elf interlands.

 

Selectie

 

De selectie

Naam en club
Lineth Beerensteyn - Bayern München
Anouk Dekker - Montpellier HSC
Merel van Dongen - Ajax
Daniëlle van de Donk - Arsenal
Kika van Es - FC Twente
Esmee de Graaf (PEC Zwolle) debuut   -  toegevoegd 12-01-2018
Stefanie van der Gragt - Ajax
Jackie Groenen - FFC Frankfurt
Renate Jansen - FC Twente
Dominique Janssen - Arsenal
Danique Kerkdijk - Bristol City
Lize Kop - Ajax
Vanity Lewerissa - PSV (gestopt als international)
Lieke Martens - FC Barcelona
Vivianne Miedema - Arsenal
Myrthe Moorrees (FC Twente) toegevoegd 12-01-2018
Liza van der Most - Ajax
Victoria Pelova - ADO Den Haag  debuut
Jill Roord - Bayern München
Shanice van de Sanden - Olympique Lyonnais (afzegging ivm enkelblessure)
Katja Snoeijs - vv Alkmaar
Sherida Spitse - Valerenga
Sari van Veenendaal - Arsenal
Jennifer Vreugdenhil - Valencia CF
Siri Worm - Everton
Kelly Zeeman - Ajax