A+ R A-

Topscorer Van Lieshout staat nog droog dit seizoen

Onze reporter Andrew Jacobs was vrijdag aanwezig in het koude Groesbeek waar Achilles'29 speelde tegen koploper Ajax. De wedstrijd werd met 0-3 gewonnen door de Amsterdamse vrouwen,  na afloop had onze reporter een interview met aanvalster Glenda van Lieshout die voor het 1e seizoen bij Achilles'29 speelt en vorig seizoen nog bij FC Eindhoven in de hoofdklasse B topscoorster werd met 32 doelpunten.

Glenda, jullie hebben 0-3 verloren van Ajax, hoe vind je dat de wedstrijd verlopen is?
 
Glenda van Lieshout: "Ik denk dat we allereerst met zijn allen keihard gewerkt hebben en als je kijkt naar de 1e helft zaten we er best wel kort op, veel doordekken en veel druk op de bal, alleen als we dan de bal hadden dan waren we heel onrustig en hadden dan weer snel balverlies. Aan de eindpass ontbrak het ook in de 1e helft. De 2e helft denk ik dat je ziet dat de 1e helft heel veel kracht gekost heeft maar we zijn blijven werken en uiteindelijk is het wel een terechte overwinning van Ajax".


Is dat dan eigenlijk waarom jullie deze wedstrijd hebben verloren?
 
Glenda: "Ik denk dat we 'm vooral verloren hebben door eigen foutjes want daar vallen gewoon de doelpunten uit. Verder was Ajax de tweede helft wel echt de betere ploeg".

 
Achilles'29 heeft 7 doelpunten gescoord in de competitie maar jouw naam komt niet in die lijst voor, hoe komt dat?
 
Glenda: "Nee nog niet, de bal wil er nog niet in, een beetje pech denk ik maar als er 1 gaat vallen dan gaat het denk ik wel goed komen".

 
Wat had jij vanavond toch graag willen scoren tegen Ajax hé?
 
Glenda: "Ja natuurlijk tegen Ajax scoren zou wel iets bijzonders zijn geweest".

Wat voor soort speelster ben jij?
 
Glenda: "Ik denk dat ik een harde werkster ben in het belang van het team met goede loopacties. Aan de bal heb ik ook mijn kwaliteiten".  
 

Waar zie jij je zelf over 5 jaar?
 
Glenda: "Poeh dan ben ik 27, dat is een hele goede vraag. Ik hoop nog steeds op een hoog niveau. Ik zal het natuurlijk nu hier bij Achilles'29 moeten laten zien".

Hoe vaak trainen jullie in de week?
 
Glenda: "Elke dag, maandag t/m donderdag en dan maandag 2x met krachttraining en dan vrijdag wedstrijddag".
 
Hoe kijk jij op dit moment naar jullie huidige positie op de ranglijst?
 
Glenda: "Ik vind eigenlijk dat we te laag staan en dat we uit sommige wedstrijden veel meer hadden kunnen en moeten halen en dus hoger hadden moeten staan. We hadden meer punten verdiend op basis van ons spel dus ik denk dat de ranglijst eigenlijk niet heel veel zegt over hoe dat wij als team bezig zijn en ons ontwikkelen".


Wanneer is jullie seizoen dan geslaagd?
 
Glenda: "Onze doelstelling is om in de kampioenspoule mee te doen en dan zet je natuurlijk wel hele goede stappen maar dat moeten we natuurlijk eerst zien te halen".


Hartelijk Bedankt voor het interview en nog veel succes bij Achilles'29.