A+ R A-

Oranjevrouwen en Wiegman op shortlist

Op het Sportgala georganiseerd door NOC*NSF kunnen zowel bondscoach Sarina Wiegmans als de Oranje Leeuwinnen in de prijzen vallen als Sportcoach van het jaar en Sportploeg van het jaar. Beiden staan op de verkorte lijsten die zal leiden tot een van deze prijzen. De prijzen worden uitgereikt tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala dat dit jaar op dinsdag 19 december in de RAI in Amsterdam plaatsvindt.

 

Sarina Wiegman strijdt tesamen met Schaatscoach Jac Orie en shorttrackcoach Jeroen Otter en de Oranje ploeg strijdt met Nederlands hockeyelftal (mannen) en de shorttrack aflossingsploeg (mannen). De hockeyers werden in augustus, net als de Oranjevrouwen, Europees kampioen in eigen land. De aflossingsploeg werd kampioen bij zowel het EK als het WK.
Lieke Martens viel af voor Sportvrouw van het jaar, zij kreeg geen Jaap Eden Award.

 

28-11-2017: Oranjevrouwen 3x genomineerd op Sportgala door NOC*NSF

Aan de waardering voor de prestaties van de Oranjevrouwen komt maar geen einde. Speelster Lieke Martens, coach Sarina Wiegman en de ploeg zelf dingen nog mee naar de prijzen op het jaarlijkse NOC*NSF Sportgala.

Wereldvoetbalster van het jaar Lieke Martens staat op de shortlist voor de prijs van Sportvrouw van het Jaar. Sarina Wiegman - eerder al gelauwerd door de FIFA met de titel beste coach van een vrouwenteam - maakt nog kans om te worden gekozen tot Coach van het Jaar. En de voltallige ploeg dingt nog mee naar de titel Sportploeg van het Jaar.

Stemmen

Per categorie gaan uiteindelijk drie genomineerden, die zondag 3 december bekend worden gemaakt, strijden om de felbegeerde Fanny's. De winnaars worden bekendgemaakt op het jaarlijkse NOC*NSF Sportgala. Op de dag van de live uitzending stemmen sporters op de genomineerde sporters en de genodigde bondscoaches voor de coachprijs. Ook de vakjury zal dan zijn stem uitbrengen. Zowel de stemmen van de sporters en coaches als die van de vakjury tellen voor 50 procent mee.