A+ R A-

Oranje Leeuwinnen winnen Joke Smit prijs

De Oranjevrouwen hebben maandag de Joke Smit-aanmoedigingsprijs gewonnen. De Leeuwinnen bleven in de online stemverkiezing voor de prestigieuze prijs de overige twee genomineerden Anne-Fleur Dekker en Dr. Nupur Kohli voor.

De speelsters die afgelopen zomer in eigen land Europees kampioen werden, waren één van de veertig genomineerden voor de Joke Smit-aanmoedigingsprijs, een regeringsprijs voor een persoon of een groep die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de positie van vrouwen in Nederland. Het aantal kanshebbers op de prijs werd vorige week teruggebracht naar drie.

De Joke Smit-prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt en is onderverdeeld in een oeuvreprijs en een aanmoedigingsprijs. De winnaar van de oeuvreprijs wordt aangewezen door een jury, de aanmoedigingsprijs is een publieksprijs. De winnaar daarvan wordt bepaald door online stemmen.

02-11-2017: Oranje Leeuwinnen genomineerd voor de Joke Smit prijs

De Oranjevrouwen maken wederom kans op een prestigieuze prijs. Ze zijn één van de veertig genomineerden voor de Joke Smit-aanmoedigingsprijs, een regeringsprijs voor een persoon of een groep die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de positie van vrouwen in Nederland.

"Honderdduizenden meisjes en vrouwen zagen deze zomer dat vrouwen ook kunnen voetballen", staat er op de website van de Joke Smit-prijs. "En kunnen worden toegejuicht door tienduizenden Oranjefans op de tribunes, en miljoenen kijkers in het land. In de door mannen gedomineerde voetbalwereld een prestatie die vrouwenemancipatie een enorme boost heeft gegeven deze zomer."

Vanaf vandaag tot en met 27 november kan er door iedereen gestemd worden op de Joke Smit-aanmoedigingsprijs. Naast de OranjeLeeuwinnen is ook voormalig-international Leonne Stentler genomineerd, als 'gezicht en boegbeeld voor vele voetbalmeiden'. Op 11 december zal de prijs worden uitgereikt door minister Ingrid van Engelshoven (emancipatie).

Breng hier je stem uit, klik hier.