A+ R A-

De Reus met China O19 naar het WK!

Hesterine de Reus is met haar team, China onder 19 jaar, erin geslaagd om een WK-ticket af te dwingen tijdens de 9e editie van het AFC-U19 Women's Championship. Dit toernooi werd gehouden van 15 t/m 28 oktober en niet de geringste landen deden daaraan mee. Slechts 3 tickets waren er te verdelen voor het WK O19 te Frankrijk volgend jaar.

Het toernooi werd in China gespeeld en deelnemende landen waren: China, Japan, Noord en Zuid Korea, Australie, Oezbekistan, Thailand en Vietnam.
In de halve finales kwamen Japan, Noord-Korea, China en Australie, maar er waren slechts 3 tickets. China verloor van Japan en Australie verloor van Noord-Korea. Zij streden dus om de 3e plaats die ook recht gaf op een WK-ticket. China won zaterdag met 3-0.
Japan won voor de 5e maal het toernooi, met 1-0 werd van Wereldkampioen Noord-Korea gewonnen.

Namens AFC gaan Japan, Noord-Korea, China naar het WK O20 jaar te Frankrijk!

 


Klik hier wie zich hebben geplaatst en wie zich nog moeten plaatsen.

 16-10-2017: Het WK 2018 Onder 20 jaar zal de 9e editie worden, het toernooi vindt plaats van 4 t/m 24 augustus 2018 te Frankrijk. 16 Landen doen mee en in 4 steden wordt er gespeeld.
Nederland wist zich op 11 augustus 2017 te plaatsen.

Van de week zal voormalig bondscoach van Onder 19 jaar, Hesterine de Reus, zich moeten kwalificeren met haar team, te weten China onder 19 jaar voor dit WK. Acht landen strijden om 3 tickets. Onder deze 8 zit 2-voudig Wereldkampioen Noord-Korea en zij zijn ingedeeld bij China, Thailand en Oezbekistan. Japan zit tesamen met Zuid-Korea, Australie en Vietnam.
China is het gastland van dit toernooi. Wordt vervolgd.

 

 

11-08-2017: Nederland schrijft geschiedenis
Met het bereiken van de halve finale op het EK in Noord-Ierland, na een 2-0 overwinning op Engeland, heeft Vrouwen onder 19 zich ook voor het eerst in de historie gekwalificeerd voor het WK.

Drie keer eerder behaalde Vrouwen onder 19 de halve finale op een EK (2010, 2014 en 2016), maar in die jaren stond er geen kwalificatie voor het WK op het spel. Na zeges tegen regerend Europees kampioen Frankrijk (0-2) en Engeland (2-0) is het team van KNVB-coach Jessica Torny al zeker van een plek op het WK Onder 20, volgend jaar augustus in Frankrijk.
Geschiedenis

Vijf dagen na het behalen van de Europese titel door het A-team wordt er daarmee opnieuw geschiedenis geschreven. Vrouwen onder 19 is het eerste Nederlandse vrouwenjeugdteam dat zich weet te kwalificeren voor een WK. Naast Nederland zijn op dit moment alleen Nieuw-Zeeland (kampioen van Oceanië), Frankrijk (gastland) en Duitsland (winnaar groep A op het EK) zeker van deelname aan het WK.

Twee landen had een bidboek uitgebracht op het WK 2018 Onder 20 jaar, Frankrijk en Zuid-Korea. Engeland, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika trokken hun bidboek terug.
Op 19 maart 2015 besloot de FIFA Frankrijk de rechten te geven.

STEDEN
De 4 steden waar wordt gespeeld, liggen in de regio Brittany.
Zowel de Openingsmatch, als de halve finales, 3e plaats en finale worden gespeeld in Vannes.

-    Stade Guy Piriou, Concarneau, capacity 6,500.
-    Stade du Clos Gastel, Dinan-Léhon, capacity 2,000.
-    Stade Marville, Saint-Malo, capacity 2,500.
-    Stade de la Rabine, Vannes, capacity 7,500.


TICKETS
De UEFA had 4 tickets te verdelen van de zomer tijdens het EK 2017 te Noord-Ierland. Nederland bereikte de halve finales net als Frankrijk, Spanje en Duitsland.
Omdat Frankrijk het gastland is in 2018, werd er een extra wedstrijd gespeeld voor het 4e ticket.
Deze wedstrijd ging tussen Engeland en Schotland. Engeland won met 2-0 en gaat ook naar het WK.


LOTING
De officiele loting wordt gehouden op 8 maart 2018.


Geplaatst namens de UEFA:

Frankrijk (gastland)
NEDERLAND
Duitsland
Spanje
Engeland