A+ R A-

Ajax uitgeschakeld in de Champions League

Ajax wist zich in Italie niet te kwalificeren voor de volgende ronde van de Champions League. Thuis op de Toekomst werd het vorige week in de slotfase 1-0 door een doelpunt van Linda Bakker. Maar vanavond was het geluk aan de zijde van Brescia want zij wonnen met 2-0.
Het 1e doelpunt viel vrij vroeg in de wedstrijd en vrij ongelukkig uit een corner! Lees verder.

 

 

 

Kort verslag

In de eerste helft wordt er door beide teams nog maar weinig kansen gecreëerd al lijkt Bresicia een licht overwicht te hebben. En dan in de 23e minuut komt Brescia op voorsprong door een corner die zonder aangeraakt te worden, de goal in gaat. Het doelpunt komt op naam van Katarzyna Daleszczyk en de teams staan nu op gelijke hoogte. Vlak voor rust kan Brescia nog op 2-0 komen maar keepster Eli Sarasola redt uitstekend en kort hierna klinkt het rustsignaal.

Ajax begint voortvarender aan de tweede helft. Na een overtreding op Davina Philtjens door Frederica Di Criscio, die daarvoor geel ontvangt, neemt Desiree van Lunteren de vrije trap, die maar net tot corner wordt verwerkt door italiaanse keepster, uit de corner veel gerommel maar het schot van Kelly Zeeman komt niet door de Italiaanse verdediging heen. Hierna een wat sterker Brescia en krijgt Lois Oudemast een gele kaart in de 73e minuut. Kort hierna wordt zij ook gewisseld en komt Sisca Folkertsma in het veld. Dan in de 83e min maakt de ingevallen Monica Mendes de 2-0 en wordt het nu wel heel moeilijk voor Ajax want de tijd is nog maar erg kort. Maar Ajax zal iets moeten en twee verse speelsters komen in het veld, Nicky Van Den Abbeele erin voor Inessa Kaagman en Toni Payne erin voor Lucienne Reichardt. 4 Minuten extra tijd komen erbij, maar dat mag niet meer baten en het Europese avontuur van Ajax zit er helaas op.


 

 

 

 


Ajax verslag

Champions League-avontuur Ajax Vrouwen eindigt in Brescia
Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman

Het Europese avontuur van de Ajax Vrouwen is in de eerste ronde van de Women's Champions League gestrand. De ploeg van coach Benno Nihom verloor woensdagavond door 2 standaardsituaties met 2-0 van Brescia. Katarzyna Daleszczyk en Mónica Mendes waren trefzeker voor de Italianen.

De Ajax Vrouwen stonden vooraf voor een heldere opdracht, namelijk de nul houden. De zwaarbevochten 1-0-zege in het heenduel gaf de Nederlands kampioen goede papieren voor een ticket naar de 16 beste ploegen van Europa.

De wedstrijd was 2 minuten oud toen Ajax-coach Nihom naar de zijlijn liep. Het zenuwachtige begin van zijn ploeg, met slordigheden van Inessa Kaagman en doelvrouw Eli Sarasola, kon hem geenszins bekoren. De felle Italianen verzuimden echter te profiteren van het Amsterdamse balverlies op eigen helft.

Onverwachte openingstreffer
Brescia trok het initiatief naar zich toe en was de betere partij, maar tot grote kansen kwam de thuisploeg niet. Dat maakte Daleszczyk echter weinig uit. De Poolse middenvelder van Brescia krulde een hoekschop direct in het doel: 1-0. Het tweeluik was na 23 minuten weer helemaal in evenwicht.Wederopstanding Ajax Vrouwen
Het spelbeeld kreeg begin tweede helft een ander gezicht. De verandering was voor een groot gedeelte te danken aan de aanvallende intenties van de Ajax Vrouwen. De kansen van Desiree van Lunteren (vrije trap) en Kaagman (geblokt schot) gaven de bezoekers moed.

De extra steun van het Italiaanse publiek, samen met een vroege wissel van Brescia, vormden het beste bewijs van de (voorzichtige) wederopstanding van de Amsterdammers. De uitploeg had de verdediging op orde en bleef loeren op een gevaarlijke counter. Het zorgde voor een behoudende fase zonder echt grote kansen.

Doelpunt & catenaccio
Brescia kroonde zich in de 83e minuut tot uiteindelijke winnaar van dit spannende steekspel. Het Italiaanse recept was vergelijkbaar als bij de openingstreffer. Dit keer werd een standaardsituatie van Daleszczyk binnengewerkt door Mendes.

De 2-0 van Brescia leidde tot catenaccio in optima forma. De Ajacieden hadden hier, ondanks 2 aanvallende wissels, geen passend antwoord op. De teleurstelling was groot, want het eerste Europese avontuur is in een vroegtijdig stadium alweer voorbij voor de Ajax Vrouwen.

 

 

 


Video Highlights en Reacties

Highlights Ajax-Brescia

 

 

Gesprek met coach Nihom:

 

Reactie vanStefanie van der Gragt:
Statistieken

Statistieken:

Wedstrijd: BRESCIA - AJAX
Datum:  woensdag 11 oktober 2017
Aanvang:  20:30 uur
Locatie: iTALIE
Betreft: RETURN wedstrijd laatste 32
Ruststand: 1 - 0
Eindstand: 2 - 1
Scheidsrechter: Volha Tsiareshka (BLR)
Assistent scheidsrechters: Alena Karas (BLR) en Anna Ilyankova (BLR), 4e official: Irina Turovskaya (BLR)

Toeschouwers:
Reporter: Angela van OijenScoreverloop:
23e min 1 - 0 Katarzyna Dalesczyk
83e min 2 - 0 Monica Mendes


Kaarten:
Brescia:
50e min Geel voor Frederica Di Criscio

Ajax:
73e min Geel voor Lois Oudemast
90 +3e min Geel voor Desiree van Lunteren

Wissels:
Brescia:
64e min Martina Tomaselli erin voor Nora Heroum
89e min Tecla Pettenuzzo erin voor Valentina Giacinti


Ajax:
75e min Sisca Folkertsma erin voor Lois Oudemast
86e min Nicky Van Den Abbeele erin voor Inessa Kaagman
86e min Toni Payne erin voor Lucienne Reichardt

Opstellingen:


BRESCIA:

Basis:
12. Camelia Ceasar (GK)
02. Mónica Mendes
06. Frederica Di Criscio
07. Valentina Bergamaschi
09. Daniela Sabatino
10. Cristiana Girelli (C)
11. Nora Heroum
15. Brooke Hendrix
16. Laura Fusetti
17. Katarzyna Dalesczyk
19. Valentina Giacinti

Bank:
01. Chiara Marchitelli (GK)
03. Paola Boglioni
04. Tecla Pettenuzzo
08. Serena Magri
13. Isabel Cacciamali
18. Laura Ghisi
21. Martina Tomaselli

Coach:
Gianpiero Piovani


AJAX:

Basis:
22 Eli Sarasola (GK)
02 Liza van der Most
03 Stephanie van der Gragt
04 Merel van Dongen
05 Davina Philtjens
07 Lois Oudemast (C)
08 Inessa Kaagman
10 Desiree van Lunteren
15 Linda Bakker
16 Lucienne Reichardt
17 Kelly Zeeman
 
Bank:
01 Lize Kop (GK)
06 Sisca Folkertsma
19 Toni Payne
20 Nicky Van Den Abbeele
21 Ana Romero
24 Lindsey Keizerweerd
25 Kay-Lee de Sanders

 Coach:
Benno Nihom