A+ R A-

Echt elke week aan de bak in de Bundesliga

Onze reporter Andrew Jacobs was zondagmiddag aanwezig in Duisburg waar o.a. Eshly Bakker en Pia Rijsdijk het met MSV Duisburg opnamen tegen koploper VFL Wolfsburg.
De thuisclub hield lang stand maar in de 31e minuut lag de bal via wat gefrommel toch in het doel. De treffer werd gemaakt door Duits international Babett Peter, er stonden deze wedstrijd maar liefst 13 nationaliteiten op het veld.
Het bleef bij dat ene doelpunt zodat MSV Duisburg na 1-0 verlies (SC Freiburg), 0-1 verlies (Turbine Potsdam), 2-1 verlies (Werder bremen) wederom met 1 doelpunt verschil genoegen moest nemen maar 3 toppers al heeft gehad.

Na afloop had onze reporter een interview met Eshly Bakker van MSV Duisburg.
Eshly, jullie hebben hier vandaag met 0-1 verloren van de koploper, is natuurlijk niet veel maar toch wederom 0 punten, hoe heb jij de wedstrijd gezien?


Eshly Bakker: "Je weet als je tegen VFL Wolfsburg moet spelen dat je naar mijn mening tegen 1 van de beste clubs in de wereld moet spelen en dat het vooral verdedigen wordt.
En dat is het ook geworden maar dat wisten we natuurlijk vantevoren en daar hebben we ook op getraind en ons op aangepast.
Eigenlijk vind ik dat we dat best wel goed hebben uitgevoerd, we krijgen dan wel een goal tegen maar eigenlijk was het meer een klutsgoal dan eigenlijk een goed uitgespeelde aanval van VFL Wolfsburg.
Ik wil niet zeggen dat ze geen kans hebben gecreeerd maar we hebben het eigenlijk best wel goed gedaan."


4 wedstrijden gespeeld, 0 punten je had het, denk ik heel anders voorgesteld alhoewel jullie nu wel al 3 toppers hebben gehad?

Eshly: "Nou het is in ieder geval anders dan ik gewend ben, ik ben altijd gewend om de eerste wedstrijden altijd gewoon te winnen.
Hoogstens 'n keer gelijk spelen dus dit is dan wel even wat anders maar je weet als je naar de Bundesliga gaat dat dat kan gebeuren tegen zulke topploegen".

Volgende week geen competitie maar beker naar Arminia Bielefeld, de week erna gaat de competitie verder met een uitwedstrijd naar 1. FFC Frankfurt, wat is jou verwachting van die wedstrijd want dat is werderom een topper?

Eshly: "Als je kijkt naar vorige week toen hebben we geen goede wedstrijd neergezet en als je dan naar deze wedstrijd kijkt dan zit er weer heel veel progressie in.
Vandaag hebben we het wel samen gedaan dus ik ga ervoor dan we dan weer hetzelfde op de mat leggen en misschien aanvallend wel iets meer, elke wedstrijd is een wedstrijd op zich en dan word het altijd wel weer interessant hoe het gaat uitvallen".


Je hebt het nooit eerder meegemaakt maar hoe zwaar vind jij de Bundesliga?

Eshly: "Aardig zwaar en merk ook dat er meer getraind wordt maar ook langer getraind wordt en dat je elke wedstrijd gewoon het uiterste van jezelf moet vragen en wil niet zeggen dat dat in Nederland op de helft van je kunnen kon maar hier is het echt wel elke week aan de bak maar dat vind ik wel leuk".


Je speelde bij FC Twente en nu dan in Duisburg, hoe is dat tot stand gekomen en waarom is het Duisburg geworden?

Eshly: "Ik wilde altijd al 'n keer in het buitenland spelen en deze kans deed zich eigenlijk voor en zodoende heb ik besloten om nu de stap te zetten.
Ik merkte gewoon dat ik wel klaar was om een niveau hoger te spelen en dat ik na 7 jaar Eredivisie eigenlijk wel uitgekeken was op het gene wat daar was en om nu nog een jaar in de Eredivisie te spelen dat zou me als speelster niet completer maken. en daar was ik wel naar op zoek".


Ben je wellicht ook naar de Bundesliga gegaan om je wellicht in de kijker van de OranjeLeeuwinnen te spelen want wat je waarschijnlijk zelf niet weet zat vandaag Arjan Veurink op de tribune?

Eshly: "Oh oké ja dat is in ieder geval goed om te horen, ik zal altijd hard blijven werken en ervoor blijven vechten en ik moet me maar laten zien dat ik genoeg kwaliteiten heb om me daarbij aan te kunnen sluiten dus ik denk dat een stap naar de Bundesliga daar ook wel toe bijdraagt eigenlijk in ieder geval in mijn fitheid en wat je van jezelf vraagt".


Hartelijk Bedankt voor het interview en nog veel succes bij MSV Duisburg.