A+ R A-

Het was een lucky goal tegen Nederland

Reporter Andrew Jacobs had na afloop van de gewonnen wedstrijd MSV Duisburg-VfL Wolfsburg (0-1), een interview met Tessa Wullaert van VFL Wolfsburg, Belgisch international.

Tessa, jullie winnen vandaag als koploper met 0-1 bij laagvlieger MSV Duisburg, had je zo'n wedstrijd verwacht?

Tessa Wullaert: "Ik denk dat we op voorhand wisten dat het een moeilijke wedstrijd ging worden en het was ook een moeilijk bespeelbaar veld toch iets wat wij niet gewend zijn.
MSV Duisburg stond ook heel diep dus dat was ook heel moeilijk om erdoor te komen maar ik denk dat we al bij al een paar heel goede kansen hebben uitgespeeld maar we waren niet zo effectief dan dat we de vorige week waren maar we hebben eigenlijk ook niets weggeven en hebben de 0 gehouden en het kon meer zijn maar 3 punten zijn het belangrijkste maar ik denk wel dat hier nog veel ploegen punten gaan laten liggen".


Volgende week geen programma en vervolgens gaat over 2 weken de competitie weer verder met Turbine Potsdam als tegenstander, wat verwacht je ervan?

Tessa: "We hebben ondertussen nog ChampionsLeague en beker maar ik denk als we gewoon in onze goede flow blijven, vind ik dat we de laatste weken erg sterk bezig zijn, dat we zeer sterk zijn dit seizoen. We zien over 2 weken wel of we kunnen winnen van Turbine Potsdam.

Nog even iets anders, nog even over het EK.
Hoe kijk jij terug op het EK, het 1e EK met Belgiƫ?

Tessa: "Oh dat is weer even geleden en hebben dat uiteindelijk ook al afgesloten maar het was tof en ik heb er van genoten. Ik denk dat we veel bijgeleerd hebben vooral na de 1e wedstrijd tegen Denemarken daar stonden we eigenlijk veel te laag en verdedigden veel te veel en moesten gewoon hoger druk zetten en geloven in ons zel.
Daarna hebben we tegen Noorwegen en Nederland meer proberen te voetballen en ik denk dat dat ons ook wel gelukt is maar uiteindelijk kunnen we onszelf niets verwijten want we hebben er alles aangedaan en jammer genoeg hadden we net een paar punten te weinig dus was ook wel een beetje zuur maar ik ben er wel tevreden over".


Ja Tessa je weet dat ik van Nederland kom maar heb toch even een vraag over dat doelpunt wat je maakte tegen Nederland, was dat een Lucky of was dat zo bedoeld?

Tessa: "haha ik denk als ik beweer dat dat bedoeld was dat niemand mij gaat geloven, nee het was een Lucky goal die eigenlijk als voorzet bedoeld was maar hij ging toch mooi binnen en vond toch wel dat het een vermelding was voor de mooiste goals in de top 10 op het EK maar uiteindelijk zat mijn doelpunt er helaas niet tussen".


Hartelijk Bedankt voor het interview en nog veel succes bij VFL Wolfsburg en de Red Flames.