A+ R A-

Uitslagen Eredivisie Zaal

Vrijdag 15 sep. is de competitie gestart van de Eredivisie Zaal. Afgelopen week was de warming up, de teams konden zich opwarmen met de Super Cup en de wedstrijden voor de beker. Winnaars vanavond zijn: Hovocubo, Avanti/Keuning/Advocaten, Pernis, KTP Exstudiantes Zwolle en Drachtster Boys.

Nieuw dit seizoen is dat de Eredivisie Zaal hun eigen website heeft en er is een nieuw logo ontwikkeld (zie rechts). Ondanks deze site blijven wij U voorzien van uitslagen en stand maar ook wedstrijdinfo. Vandaag een vooruitblik op de komende wedstrijden en een terugblik op de Geschiedenis van het zaalvoetbal en de winnaars! De redactie wenst alle teams veel succes!

 

Geschiedenis

Geschiedenis Eredivisie Zaal

Vanaf het seizoen 2011-2012 werd de Eredivisie Zaal gevormd, voorheen was het hoogste niveau West 1 Topklasse. Twaaalf teams namen deel, echter in de maand oktober trok een team zich terug (lees Avanti/Keuning Advocaten). Elf teams maakten het seizoen af.

Aan het eind van dit seizoen eindigden zowel FC Gelre als OS Lusitanos bovenaan. Een beslissingswedstrijd kwam er aan te pas. FC Gelre won en nam de Eerste Eredivisie Titel voor haar rekening.

Het seizoen daarop (2012-2013) werd er met 12 teams gestart en ook geeindigd. OS Lusitanos won met 2 punten verschil t.o.v. vv Pernis.
Niemand degradeerde uit de Eredivisie, maar toch werd het seizoen daarop gestart met 11 teams. AROC Lebo/Vastgoed trok zich terug.

Het seizoen 2013-2014 werd er weer met 11 teams gespeeld. Drie teams eindigden bovenaan, te weten, OS Lusitanos, VV Pernis en Drachtster Boys. Ieder had 47 punten vergaard.
OS Lusitanos won zowel van Pernis (2-1) als van Drachtster Boys (3-4) en prolongeerde haar titel op rij.

Het seizoen 2014-2015 werd er gestart met play offs. De bovenste vier teams zouden onderling uitmaken wie landskampioen van Nederland zou worden. De bovenste vier teams waren, Drachtster Boys, Os Lusitanos, Pernis en FSG/Gezien.NL.
OS Lusitanos won van Pernis uit en thuis en kwam in de finale tegenover FSGGezien te staan, want zij wonnen van Drachtster Boys. 
OS Lusitanos won voor de derde maal op rij de Landstitel. Het werd 3-0 en 1-4.

In het seizoen 2015-2016 wederom plays offs systeem. De bovenste vier teams waren: Drachtster Boys, OS Lusitanos, Pernis en KTP Nieuw Roden. Laatst genoemde was de debutant in de Eredivisie. Er werd gestart met 12 clubs maar lieverlee verdwenen er 2 clubs (FSG Gezien.NL o.a.). Het seizoen eindigde dus met 10 teams. 
Er werd zaal geschiedenis geschreven want VV Pernis werd voor het eerst Landskampioen van Nederland. Zij versloegen in de finale OS Lusitanos. Na 2 duels was het nog steeds onbeslist, een derde duel in Schiedam kwam er aan te pas. Ook dit duel eindigde gelijk (2-2). En na verlenging pas wist Pernis met 3-2 te winnen.

Aan het eind van dit seizoen werden als volgt de prijzen verkozen:

Sharon van Zadelhoff (vv Pernis, beste coach 2015/'16)
Michelle Playfair (topscorer Eredivisie)
Linda Bos (Os Lusitanos, beste speelster 2015/'16)

Vorig seizoen 2016-2017 werd er gespeeld met 11 teams omdat OS Lusitanos vlak voor de competitie zich had teruggetrokken. Ook aan het eind van de competitie werd er een play off gespeeld. De bovenste vier teams waren: VV Pernis, Drachtster Boys, KTP Nieuw-Roden en FC Gelre.
Het werd tot op het laaatst duel uitgevochten, Drachtster Boys en VV Pernis hielden het spannend. Pernis won de uitwedstrijd in Drachten met 1-5 maar verloor thuis met 0-4! Een 3e duel was dus nodig en die werd ook in Schiedam gespeeld. Drachtster Boys wist in het hol van de leeuw de landskampioen te onttronen!

Drachtster Boys schreef geschiedenis, met 0-4 wonnen zij de 3e wedstrijd.
in dit seizoen wonnen zij ook de KNVB Beker Zaal!

Symen Abe Hoekstra werd gehuldigd door de KNVB als beste coach van de vrouwen Eredivisie van seizoen het 2016/2017.

Renée Huizinga (KTP Nieuw Roden) kreeg de prijs als beste speelster en Michelle Playfair (ZuidOost United, niet aanwezig) werd de topscoorder.

Het seizoen 2017-2018 start met 12 teams.
De aftrap werd vorige week verricht met de Super Cup. Drachtster Boys won de 1e prijs van het seizoen door KTP Nieuw Roden in een spannend duel met 2-1 te verslaan.
Twee clubs wisten te promoveren naar de hoogste zaalvoetbal afdeling, te weten,  OS Lusitanos en Exstudiantes Zwolle.
Helaas besloot Zuidoost United te stoppen op het hoogste niveau.


 

 

Winnaars

Winnaars Landskampioen & KNVB Beker

Drachtster Boys won afgelopen seizoen dus de Dubbel in het zaalvoetbal. Ze schreven geschiedenis in hun eigen club. Nog nooit eerder wist Drachtster Boys een grote prijs te pakken.

                                                                                                                               

Seizoen Landskampioen KNVB Beker Winnaar
     

EREDIVISIE

2016-2017 Drachtster Boys Drachtster Boys
2015-2016 vv Pernis OSL Lusitanos
2014-2015 OS Lusitanos vv Pernis
2013-2014 OS Lusitanos vv Pernis
2012-2013 OS Lusitanos FC Gelre
2011-2012 FC Gelre vv Pernis
     

West 1 Topklasse

2010-2011 zvv Roerdalen zvv Roerdalen
2009-2010 zvv Watervogels zvv Roerdalen
2008-2009 Dansschool Biersteker -
2007-2008 Watervogels / Noordstad -

Super Cup Winnaars

2013 - Os Lusitanos – FC Gelre   5–0
2014 - Os Lusitanos – vv Pernis  1-3
2015 - Os Lusitanos – vv Pernis  2–1  (verlenging)
2016 - vv Pernis – Os Lusitanos   6–0
2017 - Drachtster Boys - KTP Nieuw Roden 2-1

 

 

Nabeschouwing

Nabeschouwing

Hopelijk komen er meer twitteraars die het e.e.a. over de wedstrijd twitteren en dan vooral de einduitslag. Ben je nieuw of volg je @vvnl2009 nog niet geef dan je twitteradres even door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Drachtster Boys pakt met 7-0 winst op Drs. Vijfje de leiding meteen gevolgd door Avanti/Keuning/Advocaten wat met 7-2 won van PFC.

Pernis won ook maar dan met 3-1 van Team Alkmaar/Sportstars.

Hovocubo won met 2-0 van Os Lusitanos en ook met 2 doelpunten en geen tegendoelpunt won KTP Nieuw Roden van FC Gelre.

Toch wel verrassend is dat de debutant Exstudiantes Zwolle vanavond met 3-4 won van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. De uitslag kwam wel errrug laat binnen. 

 

Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal - Overzicht speelronde 1
Wedstrijdverslagen en statistieken vind u op www.vrouwenzaalvoetbal.nl

Het eerste weekend zaalvoetbal in de Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal zit er weer op en een hoop verenigingen waren er ook wel aan toe om weer te gaan zaalvoetballen.


Verassing
De meest verrassende uitslag van dit weekend was misschien wel de uitslag van Avanti tegen Pro Futsal Club. De ploeg uit Stiens won met maar liefst met 7-3. Vorig seizoen eindigde de ploeg van trainer Jos Alkema in de onderste regionen van de competitie. Dat beloofd nog wat voor dit seizoen.

Kampioenskandidaten
vv Pernis en Team Alkmaar / Sportstars speelden vrijdag tegen elkaar. Laatstgenoemde schaart zich dit jaar in het rijtje kampioenskandidaten. Vv Pernis gaat zoals altijd voor de top 4. De Alkmaarders moesten na de wedstrijd even slikken. De 3-1 overwinning was terecht.

Derby’s van het Noorden
De eerste derby van het Noorden van dit seizoen was de wedstrijd tussen Drachtster Boys en Drs. Vijfje. De Groningse studenten kwamen er mondjesmaat uit en konden het Drachtster Boys niet moeilijk maken. Drachtster Boys won met 7-0 mede door goals van Esther van Toledo en Jessie Prijs die beide 2 keer scoorden.

Nieuweling
Spanning vond je dit weekend in de Waardergolf. Reiger Boys speelde tegen nieuweling Exstudiantes die een leuke ploeg heeft. Bij Reiger Boys veel jonge talenten waaronder de 15-jarige Zoyla Barendse. Na een 1-4 voorsprong voor Exstudiantes begon Reiger Boys te draaien en kwam de ploeg van Niña George-Koek terug tot 3-4. De Zwollenaren hielden uiteindelijk stand ondanks drie goede kansen voor Reiger Boys in de laatste minuten.

Meespelende keepster
FC Gelre en KTP Nieuw Roden speelden vorig seizoen allebei play-offs. Dus beide ploegen moesten er gelijk staan. KTP speelde behoudend mede door een aantal afwezigen in de Drentse ploeg. Het won uiteindelijk met 2-0. Coach van Gelre Joshua Johannes probeerde de laatste 7 minuten met een meespelende keepster nog een andere uitslag te forceren maar dit is niet gelukt.

Guess who’s Back
Os Lusitanos is dit seizoen een oude/nieuwe debutant in de eredivisie. De ploeg trok zich vorig seizoen terug maar kon door het kampioenschap van vrouwen 2 toch weer instromen in de eredivisie. Dat deed het nog zonder succes. Hovocubo was met 2-0 te sterk voor de vrouwen uit Amsterdam.

 

Voorbeschouwing

Voorbeschouwing

Hovocubo - Os Lusitanos
Hovocubo heeft veel nieuwe gezichten. Met Aniek van ‘t Hof een nieuwe talentvolle keepster op doel en niet geheel onbelangrijk de van Os Lusitanos afkomstige ervaren Dyanne Bito. De teruggekeerde Stephanie Buitendam staat helaas nog langs de lijn met een blessure opgelopen in de bekerwedstrijd van afgelopen vrijdag. OS Lusitanos is terug in de eredivisie nadat het zich vorig seizoen terug trok en bestaat voor een groot deel uit de oude selectie van het gestopte Zuid Oost United. Verder maakte Os Lusitanos afgelopen week bekend later dit seizoen over de naar Australië vertrokken Marloes Pieëte te kunnen beschikken.

ZVV Hovocubo start direct met een geduchte tegenstander namelijk OS Lusitanos. Laatstgenoemde zette de toon in het zaalvoetbal voor vele jaren.
Terug op het hoogste niveau, na eerder gestopt te zijn.
De teams speelden al eerder tweemaal tegen elkaar, OS Lusitanos won 1x met 0-4 en 1x met 1-1.

De Opgang - Hoorn
Aanvang 20:30 uur


Avanti/Keuning Advocaten - Pro Futsal Club
Avanti is voor een groot deel bij elkaar gebleven. Wel nieuw is Kim Poepjes uit Leeuwarden. Zij komt van Heerenveense Boys veld en speelde daarvoor bij jong Heerenveen en het Nederlands elftal O17. De nieuwe trainer is de in Noord-Nederland zeer bekende Jos Alkema. Pro Futsal Club plaatste zich redelijk simpel voor de volgende ronde van de KNVB beker door te winnen van hoofdklasser Spakenburg. De uitslag was 2-6.

Twee teams die elkaar ook slechts vorig seizoen zijn tegen gekomen zijn Avanti/Keuning Advocaten tegen Pro Futsal Club. De duels zijn wel goed voor goals, 15 goals over 2 duels.
Beide teams wonnen ieder een duel.

Sportcentrum it Gryn - Stiens
Aanvang 20:30 uur


vv Pernis - Team Alkmaar/Sportstars
Bij VV Pernis speelt sterkhouder Suzanne Bakker alleen nog als invalster mee indien dit te combineren is met haar functie als assistent trainer bij eredivisionist op het veld Excelsior / Barendrecht. De uit de regio Alkmaar afkomstige Milenca van Ee nam afscheid en verhuisde naar tegenstander Team Alkmaar/Sportstars, die afgelopen vrijdag liet zien met onder andere Inge Woldhuis en Aaike Verschoor zich goed versterkt te hebben. Bij Pernis is Dounia El Biyar nog geschorst naar haar rode kaart in de play-offs afgelopen seizoen.

VV Pernis ontvangt thuis Team Alkmaar Sportstars. Zes maal eerder speelden ze tegen elkaar.
Aan het seizoen 2015-2016 wil men niet herinnerd worden, beide duels over troffen de 10!
VV Pernis heeft slechts eenmaal verloren en dat was op 6 februari 2015, het werd toen 7-2 voor Team Alkmaar Sportstars.

Sporthal Margriet Schiedam
Aanvang 20:30 uur

FC Gelre - KTP Nieuw Roden
KTP Nieuw Roden zit een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Na het niet kunnen winnen van de Super Cup lijkt het erop dat ook Jildau Huitema nog niet fit is om mee te spelen tegen FC Gelre. Ook is Renee Huizinga afwezig. Renee loopt stage bij een serie A ploeg en maakt mogelijk de overstap naar de Italiaanse competitie. FC Gelre won vorige week simpel met 5-0 van Drs. Vijfje in de beker en lijkt klaar voor de start van de competitie.

FC Gelre en KTP Nieuw-Roden deden allebei vorig seizoen mee aan de play offs.
Beiden hielden het wel spannend tegen resp. Drachtster Boys en vv Pernis, maar het lukte geen van beiden om voor de finale duels te gaan strijden.
Twee duels speelden ze tegen elkaar, een ieder won 1x.

SAZA topsporthal - Doetinchem
Aanvang 21:30 uur


Reiger Boys - Exstudiantes Zwolle
Reiger Boys heeft zijn selectie volledig vernieuwd. De Heerhugowaardse dames hebben vooral veel jeugdig talent toegevoegd aan de groep. Tijdens de vuurdoop afgelopen vrijdag werd nog met 7-2 verloren maar in de 2de helft liet Reiger Boys zien niks onder te doen voor Team Alkmaar / Sportstars. Met 4 debutanten stond er nog redelijk spanning op de ploeg. Exstudiantes Zwolle is nieuw in de eredivisie. De ploeg zal nog veel moeten leren maar heeft tegen Hovocubo in de beker laten zien klaar voor het eredivisie niveau te zijn.

Waardergolf - Heerhugowaard
Aanvang 21:30 uur

 

Drachtster Boys - G.S.F.V. Drs. Vijfje
Een van de Noordelijke derby’s is Drachtster Boys tegen G.S.F.V. Drs. Vijfje. De ploeg uit Drachten heeft met het vertrek van Lotte Donath en Teuny Bosma op papier ingeboekt maar heeft dit mede gezien de winst van de Super Cup afgelopen vrijdag zeker weten op te vangen. De selectie van Drs. Vijfje is altijd weer een verrassing welke studenten de stap naar Groningen hebben gemaakt. Met dames als Arte Breuren, Annebel ten Broeke en Tessa Spijker gaat dit zeker goed komen.

Landskampioen trapt af tegen Drs. Vijfje.
De derby's zijn al 6x eerder gespeeld en altijd goed voor doelpunten.
Vorig seizoen won DB ruim beide duels.
Drachtster Boys heeft nog nooit verloren van Drs. Vijfje in competitie verband!

SNIJ Noordhal - Drachten
Aanvang 21:30 uurMeer vrouwen eredivisie zaalvoetbal nieuws en video’s kijk op http://www.vrouwenzaalvoetbal.nl

 

Programma

Programma

 

vr, 19 jan 2018 20:00
FC Gelre
FCG
Exstudiantes Zwolle
EZ
-:-

vr, 19 jan 2018 20:00
Pernis
PER
KTP Nieuw Roden
KTP NR
-:-

vr, 19 jan 2018 20:00
Avanti/Keuning/Advocaten
AVA
Team Alkmaar / Sportstars
Alkmaar
-:-

vr, 19 jan 2018 20:00
GSFV Drs. Vijfje
Vijfje
Os Lusitanos
OSL
-:-

vr, 19 jan 2018 20:00
Reiger Boys/TrefferUitzendbureau
RBTR
Drachtster Boys
DB
-:-

 

Uitslagen

Uitslagen

2-0 Hovocubo - Os Lusitanos
7-3 Avanti/Keuning/Advocaten - PFC
3-1 Pernis - Team Alkmaar/Sportstars
0-2 FC Gelre - KTP Nieuw Roden
3-4 Reiger Boys/TrefferUitzendbureau - Exstudiantes Zwolle
7-0 Drachtster Boys - GSFV Drs. Vijfje

 

 

 

Stand

Stand

 

 

# Team GP PNT
1 Nieuw Roden 12 29
2 Pernis 12 26
3 FC Gelre 11 24
4 Hovocubo 12 19
5 Exstudiantes Zwolle 12 18
6 Drachtster Boys 12 17
7 Avanti 12 17
8 RB Zaal 12 14
9 Alkmaar/Sportstars 12 13
10 Drs. Vijfje 11 9
11 Lusitanos 12 9
12 PFC 12 6