A+ R A-

Dominique Janssen gehuldigd en uitvoerig mee gesproken!

Onze reporter Andrew Jacobs was zondagmiddag keer dichtbij zijn woonplaats, hij was in Horst aan de Maas bij de huldiging van Dominique Janssen. Het was een leuke dag voor Dominique, ze had een hanger gekregen met een H erop van Horst aan de Maas. Traditie bij Wittenhorst waar ze 18 jaar speelde, is een voetafdruk van leden die allang bij de vereniging zijn en ook belangrijke personen bij de vereniging hebben gezeten en daar hoorde Dominique nu dus bij!
De voorzitter maakte het mooi in zijn speech dat het ook alleen voor een Europees Kampioenen nog telt maarja op dit moment hebben we er dus nog maar 1 hier in Horst aan de Maas.

Dominique had het best wel druk deze middag en nam dan ook alle tijd voor de foto's en handtekeningen bij HAAR Wittenhorst waar ze zolang speelde.
Natuurlijk had onze reporter na afloop nog een gesprek met de Europees Kampioen.

Dominique, fantastisch Europees Kampioen, hoe kijk je er zelf op terug. Je hebt maar 37 minuten mogen spelen op het EK, het is dan wel in de finale maar het is frustrerend dat warm lopen of niet want ik heb jou veel warm zien lopen?Dominique Janssen: "Ja veel warmlopen was wel pittig want je hoopt toch stiekem dat je erin mag en dat valt dan toch tegen, dus mentaal was het EK wel een hele opgave.
Het is achteraf wel een hele mooie beleving wat je allemaal meemaakt en als ik er zelf op terugkijk dan heb ik er wel alles aan gedaan en alles gegeven en ik heb geprobeerd het team te helpen waar ik kon en ik denk dat dat best wel aardig gelukt is.
Uiteindelijk is het toch iets wat je met 23 mensen doet en ik ben 1 van die 23 en al sta je niet vaak op het veld dan probeer je toch op een andere manier een bijdrage te leveren en ik denk dat dat wel aardig gelukt is."


Wat denk je dan maandags, je komt in Utrecht aan en ziet al die mensen in de bootjes en rond het water en daarna de huldiging, kippenvel of ....

Dominique: "Ja dat was wel echt bizar, ik had een vlaggetje en heb heel de weg lang met dat vlaggetje gezwaaid. Ik had dat vlaggetje al meegenomen vanuit Zeist dus dat was echt wel heel bijzonder. Aan het begin waren al best wel veel mensen maar hoe dichter we bij de locatie kwamen hoe meer mensen er waren en er waren ook mensen die in het water sprongen. Zoveel mensen die er waren dus dat is wel echt bizar, als je dit nog een keer mee mag maken dan mag je van geluk spreken want het is wel echt heel bijzonder".

Wat is nu het mooiste wat je is bijgebleven, zijn dat die 37 minuten?

Dominique: "Degene die bij ons de wissels enzo regelt kwam al naar mij toe en zei zorg dat je warm blijft want we weten niet of Desiree door kan want ze geeft een signaal van dan weer wel dan weer niet dus op dat moment wist ik eigenlijk wel dat ik erin zou komen.
Ik weet nog dat ik het veld op kwam en dat ik wel een beetje zenuwachtig was maar niet echt onwijs zenuwachtig en ik voelde me echt supergoed en ik wilde eigenlijk heel veel doen maar het kon helaas niet omdat ik gewoon mijn taak moest doen.
Ik denk wat betreft op voetbalgebied dat dat inderdaad wel het hoogtepunt voor mij was op het EK".


Zoals ik vernam ging jou moeder en nog meer familie enz iedere keer weer naar de wedstrijden toe?

Dominique: "Ja klopt mijn moeder, mijn familie en broer en zus en mijn beste vriendin en dan ook nog mijn vriend vanuit Amerika hebben mij gewoon echt hartstikke goed gesteund en ze hebben mij er echt mentaal doorheen gesleept.
Soms moet je even huilen en moet het eruit en dan gewoon weer door en dan om even niet over voetbal te hebben is ook gewoon heel fijn.
Ze hebben meer aan mijn verwachtingen voldaan, want ik had vantevoren niet gedacht dat ze elke wedstrijd zouden komen.
Ik begrijp ook dat ze gewoon moeten werken en ze hebben ook korte nachten als ze willen blijven en als die wedstrijden om 20.45 uur zijn ja dat vond ik dus wel heel bijzonder.
Ook mijn zus en haar vriend, mijn broer en zijn vriendin die hebben echt moeite gedaan om helemaal te komen en ook andere familieleden dus dat was wel echt heel fijn".


Nu komt de vriendschappelijke wedstrijd tegen Denemarken heb je nu niet zoiets van die willen revanche of wraak op de verloren EK-finale?

Dominique: "Dat zou weleens kunnen, ja ik denk dat ze wel graag willen winnen van ons want ze hebben tot 2x toe net niet gewonnen.
Voor ons is het ook weer een nieuwe stap in een nieuwe richting dus wij willen ook weer goed presteren en het is goed dat we eerst een oefenwedstrijd hebben voordat de kwalificatie van het WK begint.
Ik verwacht gewoon dat wij de winnende koers willen voortzetten, want je wilt elke wedstrijd winnen en je wil nu ook gewoon je status waarmaken, ofja voor mij voelt het niet of we nu moeten laten blijken van we zijn Europees Kampioen dat we moeten winnen maar we willen wel in de ontwikkeling gewoon door en 1 stap vooruit zetten en de 1e wedstrijd is dan ook weer het 1e meetmoment".


Nu nog even over Arsenal...........jij, Daniëlle, Vivianne en Sari, begint het bij Arsenal niet ongeveer Oranje te lijken ofja de OranjeLeeuwinnen?

Dominique: "Nou we zijn met 4 Nederlanders zeg maar een sterke unit maar we mengen ons gewoon in het team en zijn gewoon onderdeel van het team.
Soms doen ze wel een beetje lacherig als we Nederlands praten of Duits praten een beetje grapjes over maken maar ik voel me gewoon onderdeel van het team".


Over 2 weken begint de competitie thuis tegen Birmingham City op Meadow Park waar 4500 toeschouwers in kunnen, komen die er ook weleens of is het eigenlijk nooit vol?

Dominique: "Normaal gesproken komen er 1000 tot 1500 toeschouwers maar dus niet 4500 die erin kunnen".


Heb je nooit gehad dat het echt vol was dan?

Dominique: "Nee maar vlak na het WK toen was het bij de 1e competitiewedstrijd wel heel erg druk maar nog nooit helemaal uitverkocht.
Ik denk wel dat er veel mensen komen kijken".


Wat is het verschil tussen Nederland en Engeland wat voetbal betreft?

Dominique: "Ik denk dat we bij Arsenal wel heel graag willen voetballen dus dat is wel een beetje vergelijkbaar met Nederlandse stijl.
Maar je hebt natuurlijk weer andere aspecten maar zeg maar wat betreft voetballend gedeelte vind ik het wel fijn dat we graag willen voetballen en niet persé de lange bal willen spelen. Dus wat dat betreft lijkt het wel op het voetbal zoals in Nederland maar uiteindelijk heb je toch wel gewoon je Engelse touch en hebben we toch wel onze eigen dingetjes".


Je hebt een Spaanse trainer, hoe zijn de trainingen?

Dominique: "Ja eigenlijk wel prima, we proberen gewoon alles neer te zetten zoals het moet en nu hebben we er in de voorbereiding tactisch wel veel aandacht opgelegd en tot nu toe in de wedstrijden gaat het best wel goed.
Ik denk dat we wel goed bezig zijn richting de 1e competitiewedstrijd".


En hoe zijn de accomodaties zo in Engeland waar je moet spelen?

Dominique: "Ze hebben nu in Meadow Park dus het stadion waar wij spelen een heel nieuw veld ingelegd en dat is het zelfde veld dat in het Emirates Stadium ligt dus dat is echt wel een heel goede verbetering want het andere veld was niet echt in ons voordeel. De fasciliteiten bij Arsenal waar we trainen is gewoon fantastisch, we hebben genoeg goede velden om te trainen, we kunnen overal van gebruik maken dus dat is niets om over te klagen".


Maar je zult toch ook weleens hebben met een uitwedstrijd dat je zo hebt van hé moeten we daarop spelen dat het er zeg maar niet uitziet?

Dominique: "Ja je hebt bijvoorbeeld bij Liverpool en Everton die samen in het zelfde stadion spelen heb je een niet zo heel goed veld.
Je hebt kunstgras en dat is niet zo'n fijn veld dus dan denk je weleens van shit we moeten op dat kunstgrasveld spelen maar verder heb je best wel veel accomodaties die goed zijn want in Engeland heb je dan ook natuurlijk wel heel veel gras en dat is wel heel fijn".


Nu heb ik nog een cruciale vraag, wie van de OranjeLeeuwinnen of een andere speelster zou jij graag naar Arsenal zien komen?

Dominique: "Ja dat is inderdaad wel een goede vraag, Lieke mag natuurlijk altijd maar ik vond Jackie ook heel erg goed tijdens het EK".


Nu nog over de kwalificatie van het WK, alweer tegen Noorwegen en verder nog Ierland, Noord Ierland en Slowakije, zeg het maar ...

Dominique: "Noorwegen is natuurlijk wel een pittige tegenstander en denk dat dat wel de pittigste in de groep is maar uiteindelijk moet je toch weer op elke wedstrijd de focus leggen. Ik denk als we gewoon stap voor stap het hele kwalificatietoernooi doorgaan dat we wel ons kunnen kwalificeren voor het WK en dat moet nu ook gewoon het eerste doel zijn om te kwalificeren en denk dat dat wel goed mogelijk is.
Kijk we moeten gewoon vertrouwen in ons zelf hebben en dat hebben we denk ik wel gehaald uit het EK dus als we dat voort kunnen zetten dan zullen we sowieso ons wel gewoon moeten kunnen kwalificeren vind ik".


Nu is hier vandaag jou huldiging geweest bij Wittenhorst waar je lang je beste beetje voort hebt gezet, wat vond je ervan. Had je het zo verwacht of had je meer mensen verwacht?

Dominique: "We hadden natuurlijk eerst met de Gemeente en Wittenhorst bij het Park Hotel gegeten en toen zei ik dat ik geen idee had wat ik moest verwachten. Ik was eigenlijk wel een beetje nerveus want zag al jongetjes met vlaggetjes voor aan de poort staan maar toen ik eenmaal binnen kwam, vond ik het wel hartstikke mooi wat er allemaal georganiseerd was.
Ik had gewoon niet kunnen bedenken dat al die mensen gewoon speciaal voor mij waren gekomen want er zijn gewoon een aantal mensen die ook een bepaalde invloed in mijn carrière hebben gehad die er ook waren en dat vind ik dan weer heel bijzonder dat ze dan helemaal hier naartoe komen om mij te komen feliciteren en een kaartje te geven of een handtekening op te halen. Ben gewoon echt heel warm onthaald en dat vind ik wel heel fijn en dat tekent Wittenhorst ook wel als club vind ik".


Hartelijk Bedankt voor het interview en nog heel veel succes in je verdere carrière.