A+ R A-

Hier kan je alleen maar van dromen!

Reporter Andrew Jacobs sprak na afloop zondagmiddag met international Ajax speelster Liza van der Most. Ajax won met 2-0 van Achilles'29 uit Groesbeek. Liza van der Most was een van de doelpuntenmaaksters.

Liza, jullie hebben vandaag met 2-0 gewonnen van Achilles'29 waarbij in de 63e minuut het 1e doelpunt valt, waarom moest het allemaal zo lang duren?

Liza van der Most: "Goede vraag, ik denk dat het een moeilijke wedstrijd was, we stonden veel op de helft van Achilles'29 met zijn allen en dat zijn denk ik de moeilijkste wedstrijden om je daar dan uit te voetballen en dan moet je de tegenstander gewoon tussen de linies kunnen spelen en een goede pass kunnen geven".


Hoe kijk je voor jezelf terug op deze wedstrijd?

Liza: "Ik denk dat ik wel een redelijke wedstrijd heb gespeeld en dit een wedstrijd was waarin we veel meer hadden moeten bewegen en waarin ik zelf ook meer had kunnen brengen in de zin van spelverplaatsing maar ik denk dat we ook wel een redelijke wedstrijd hebben gespeeld".

Nu nog over het EK, hoe kijk je terug op het EK, je bent natuurlijk Europees Kampioen geworden maar hoe kijk je ook terug op de speelminuten die je hebt gekregen?

Liza: "Dat was een heel grote eer en daar ben ik vooral blij mee, ik ben blij dat ik 90 minuten heb mogen spelen tegen Belgiƫ. Ik denk toen ik bij de selectie kwam zo van hier kan je alleen maar van dromen maar dat was echt geweldig".

Volgende week de 2e competitiewedstrijd en gelijk de kraker naar FC Twente, wat is je verwachting van die wedstrijd?

Liza: Het wordt denk ik weer een topwedstrijd dan we sowieso altijd hebben tegen FC Twente en denk dat we ons beste beentje voort moeten zetten en het in ieder geval beter neer moeten zetten dan we vandaag tegen Achilles'29 hadden en de kansen benutten die we krijgen en zeker tegen FC Twente".

Jullie hebben met Ajax het hoofdtoernooi van de Championsleague bereikt en nu een tweeluik tegen Brescia, ken je Brescia en wat is je verwachting van die wedstrijd?

Liza: "Nee ik ken Brescia niet, we gaan dan ook het hele team analyseren en kijken wat we daar tegenover moeten zetten".

Bedankt voor het interview en nog heel veel succes.


Summier verslag: Wedstrijdverslag onder de uitslag.


Beide hoofdtrainers zijn nieuw, bij Ajax nam Benno Nihom het stokje over van Ed Engelkes en bij Achilles'29 nam Robert de Pauw het stokje over van Judith Thijssen.

Leuk bij deze wedstrijd was de 100e wedstrijd voor Kelly Zeeman in het Ajax-shirt en de 19e verjaardag van Achilles'29-speelster Jody Schellekens maar beide speelsters begonnen echter op de reservebank.
Achilles'29 hield goed stand maar moest uiteindelijk toch de meerdere erkennen aan Ajax, na 63 minuten spelen werd het 1-0 door Liza van der Most waarbij de bal echter in het doel vloog door het van richting veranderen van een verdedigster van Achilles'29 en de 2-0 viel uit een strafschop die benut werd door desiree van Lunteren waarbij een overtreding van Melissa Evers op Antoinette Payne vooraf was gegaan en scheidsrechter Roelof Luinge wees resoluut naar de strafschopstip en Evers kon inrukken.