A+ R A-

Sterk keepende Jade Adan onder de lat bij Achilles'29

Reporter Andrew Jacobs was zondag aanwezig in Amsterdam waar landskampioen Ajax het in de 1e wedstrijd van het seizoen op moest nemen tegen Achilles'29 uit Groesbeek. Na afloop had onze reporter een interview met de sterk keepende Jade Adan van Achilles'29.

Jade, jullie hebben het hier in Amsterdam 63 minuten vol gehouden maar toen viel toch de 1e goal maar wat heb jij ongelooflijk goed gekeept, hoe kijk je er zelf op terug?

Jade Adan: "Bedankt, het is zonde dat we uiteindelijk 2-0 hebben verloren want ik denk dat we op zich goed stonden. Organisatie stond goed en dat we dan in de 63e minuut zo'n knullig doelpunt tegen krijgen dat is gewoon zonde".

Hoe bevalt het je bij Achilles'29?

Jade: "Heel goed, ja eigenlijk prima".

Je komt hier vandaag oude gezichten tegen van FC Twente maar jij staat in het doel en Marieke Ubachs die ik bedoel staat er niet in en ja natuurlijk heb je ook nog met Stefanie van der Gragt gespeeld?

Jade: "Klopt, ik heb inderdaad met Stefanie en Marieke gespeeld, helaas keepte ze niet maar het is altijd leuk om oud-teamgenoten tegen te komen".

Wat is de doelstelling voor Achilles'29 dit seizoen?

Jade: "We moeten gewoon wedstrijd voor wedstrijd bekijken, vandaag hebben we het supergoed gedaan jammer dat we hebben verloren maar kop omhoog en op naar volgende week".

Hoe is jullie voorbereiding geweest?

Jade: "Goed, we hebben een aantal oefenwedstrijden gehad, we hebben veel nieuwe speelsters en moesten even kijken welke speelstijl we wilden spelen.
De trainer had eigenlijk een andere speelstijl voor ogen, maar we hebben nu uiteindelijk voor een vertrouwde speelstijl gekozen en ik denk zoals je vandaag hebt gezien die goed werkt en daar gaan we mee door".

Volgende week thuis tegen nieuweling Excelsior Barendrecht, wat is je verwachting voor die wedstrijd?

Jade: "We moeten ze sowieso niet onderschatten want ze hebben ook gewoon supergoede speelsters dus ik hoop dat we de 3 punten in Groesbeek houden".


Bedankt voor het interview en nog veel succes.


 

Summier verslag: Zie wedstrijdverslag onder de uitslag!

Beide hoofdtrainers zijn nieuw, bij Ajax nam Benno Nihom het stokje over van Ed Engelkes en bij Achilles'29 nam Robert de Pauw het stokje over van Judith Thijssen.

Leuk bij deze wedstrijd was de 100e wedstrijd voor Kelly Zeeman in het Ajax-shirt en de 19e verjaardag van Achilles'29-speelster Jody Schellekens maar beide speelsters begonnen echter op de reservebank.


Achilles'29 hield goed stand maar moest uiteindelijk toch de meerdere erkennen aan Ajax, na 63 minuten spelen werd het 1-0 door Liza van der Most waarbij de bal echter in het doel vloog door het van richting veranderen van een verdedigster van Achilles'29 en de 2-0 viel uit een strafschop die benut werd door desiree van Lunteren waarbij een overtreding van Melissa Evers op Antoinette Payne vooraf was gegaan en scheidsrechter Roelof Luinge wees resoluut naar de strafschopstip en Evers kon inrukken.