A+ R A-

Vrijdag a.s. GEEN Denemarken tegen Nederland

Nederlands elftal gaat NIET naar Denemarken......maar naar Belgie... 
De OranjeLeeuwinnen spelen deze week toch nog een oefenwedstrijd. Donderdag 14 september speelt Nederland een besloten trainingswedstrijd tegen België. Het duel wordt gespeeld in het nationale voetbalcentrum in het Belgische Tubeke en start om 16.00 uur.
Eerder vandaag werd bekend dat de interland van vrijdag 15 september tegen Denemarken niet plaats kan vinden. Door een arbeidsvoorwaardelijk conflict met haar selectie heeft de Deense voetbalbond moeten besluiten de oefenwedstrijd af te zeggen.

 

Nieuws

12-09-2017: Komende vrijdag 15 september zou de wedstrijd van Oranje gespeeld gaan worden in het Casa Arena Horsens. De vooruitzichten waren goed want het stadion was uitverkocht. Achtduizend toeschouwers hadden graag een revanche op oranje gezien. De wedstrijd zou zelfs live worden uitgezonden op de Deense TV.

De OranjeLeeuwinnen zullen vandaag (dinsdag) niet afreizen naar Denemarken voor de oefeninterland tegen het Deense vrouwenelftal in Horsens aanstaande vrijdag. Door een arbeidsvoorwaardelijk conflict met haar selectie heeft de Deense voetbalbond helaas moeten besluiten de oefenwedstrijd af te zeggen.

“Het is spijtig dat onze interland tegen de EK-finalisten uiteindelijk niet door kan gaan. Een teleurstelling voor onze OranjeLeeuwinnen, maar zeker ook voor alle fans in Nederland en Denemarken”, aldus KNVB directeur Jan Dirk van der Zee.

 

 

Oranjevrouwen zou met 23 speelsters naar Denemarken vertrekken. Lize Kop, Marjolijn van den Bighelaar en Barbara Lorsheijd kunnen hun debuut maken voor Oranje.

Het was de bedoeling dat Oranje de voorbereiding op de aanstaande WK-kwalificatiereeks zou openen met een oefenwedstrijd in en tegen vice-Europees kampioen Denemarken. De reprise van de EK-finale, die eindigde in een 4-2 overwinning voor de OranjeLeeuwinnen, wordt misschien nog wel eens gespeeld maar niet op vrijdag 15 september vanaf 18.00 uur in de CASA Arena Horsens gespeeld.

De Deense en Nederlandse voetbalbond spraken al in het voorjaar af na het EK tegen elkaar te oefenen. De ontmoeting staat voor beide ploegen in het teken van de voorbereiding op de WK-kwalificatiereeks, die voor Nederland op 24 oktober van start gaat. De OranjeLeeuwinnen treffen in de eerste wedstrijd van de WK-campagne in Noorwegen opnieuw een voormalig EK-groepsgenoot.

Nederland oefent tegen België
De OranjeLeeuwinnen spelen deze week toch nog een oefenwedstrijd. Donderdag 14 september speelt Nederland een besloten trainingswedstrijd tegen België. Het duel wordt gespeeld in het nationale voetbalcentrum in het Belgische Tubeke en start om 16.00 uur.

Eerder vandaag werd bekend dat de interland van vrijdag 15 september tegen Denemarken niet plaats kan vinden. Door een arbeidsvoorwaardelijk conflict met haar selectie heeft de Deense voetbalbond moeten besluiten de oefenwedstrijd af te zeggen.

Moorrees vervangt Van Es
Bondscoach Sarina Wiegman heeft Myrthe Moorrees toegevoegd aan de selectie van Oranje. De FC Twente-speelster vervangt Kika van Es die kampt met knieklachten. Van Es heeft het trainingskamp van de Oranjevrouwen verlaten.

Klik hier voor het WK 2019 te Frankrijk, programma en uitslagen !!!

 

 

 

Voorbeschouwing

Historie tegen Denemarken

De teams speelden over de jaren heen 21-maal.
Nederland won 7 duels, waaronder de laatste zes, en speelde vijf keer gelijk. Het doelsaldo is in het voordeel van de Denen: 18-34.

Bondscoach Sarina Wiegman kwam als international vijf keer uit tegen Denemarken. Dat leverde 3x een gelijkspel en 2 nederlagen op.

De laatste ontmoeting van beiden was de Finale op het Europees Kampioenschap 2017. Wie kan dat nou vergeten, zondag 6 augustus 2017.
Nederland won met 4-2 doelpunten van 2x Vivianne Miedema, Lieke Martens en Sherida Spitse.
Denemarken kwam op een 0-1 voorsprong door Nadia Nadim. Klik hier voor het wedstrijdverslag met statistieken en de vele mooie foto's!


Bij Nederland ontbreekt een 6-tal speelsters i.v.m. de EK-selectie. Zie tabblad Selectie


Wereld Ranglijst
Nederland neemt sinds 1 september een 7e notering op de Wereldranglijst.

Denemarken steeg ook 3 plaatsen en wel naar de 12e plaats.

 

 

 

Video

Beleef nogmaals de EK-Finale

 

 

Statistieken

Statistieken:

Wedstrijd: DENEMARKEN - NEDERLAND
Datum: vrijdag 15 september 2017
Aanvang:  18:00 uur
Locatie: Casa Arena Horsens te Denemarken
Betreft:  Oefeninterland GAAT NIET DOOR
Ruststand:
Eindstand:
Scheidsrechter:
Assistent scheidsrechters:  
Toeschouwers: meer dan 8.000 toeschouwers - uitverkocht.
Reporter:
Fotograaf:


Scoreverloop:
Kaarten:


Wissels:


Opstellingen:

 

 

 

Selectie

ORANJEVROUWEN MET 23 SPEELSTERS NIET NAAR DENEMARKEN
Bron; Ons Oranje klik hier


Bondscoach Sarina Wiegman had een groep van 23 speelsters samengesteld voor het oefenduel met Denemarken. De selectie kent drie potentiële internationals die nog niet in actie kwamen voor Oranje, te weten Marjolijn van den Bighelaar (Ajax), Lize Kop (Ajax) en Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag).

Vanwege onvoldoende fitheid of een blessure zijn Kika van Es, Kelly Zeeman, Jackie Groenen, Desiree van Lunteren, Vivianne Miedema en Sari Van Veenendaal niet inzetbaar tegen de Denen. Ook Mandy van den Berg ontbreekt. De international heeft aangegeven zich voorlopig niet beschikbaar te stellen voor het Nederlands Elftal.

Nederland gaat op vrijdag 15 september niet spelen in het Deense Horsens tegen Denemarken. De reprise van de EK-finale van 6 augustus jongstleden (4-2 winst Oranje), begint dus niet om 18.00 uur. Het duel in de Casa Arena was uitverkocht.

In plaats van dit duel is er nu een oefenduel ingelast in en tegen Belgie op donderdag 14 september 2017, aanvang 16.00 uur. 


De selectie

Lineth Beerensteyn - Bayern München
Marjolijn van den Bighelaar - Ajax
Sheila van den Bulk - Djurgårdens IF
Angela Christ - PSV
Anouk Dekker - Montpellier HSC
Merel van Dongen - Ajax
Daniëlle van de Donk - Arsenal
Kika van Es - FC Twente wordt vervangen door Myrthe Moorrees - FC Twente
Sisca Folkertsma - Ajax
Stefanie van der Gragt - Ajax
Renate Jansen - FC Twente
Dominique Janssen - Arsenal
Danique Kerkdijk - Bristol City
Lize Kop - Ajax
Vanity Lewerissa - PSV
Barbara Lorsheyd - ADO Den Haag
Lieke Martens - FC Barcelona
Liza van der Most - Ajax
Marthe Munsterman - Everton
Jill Roord - Bayern München
Shanice van de Sanden - Olympique Lyonnais
Sherida Spitse - FC Twente
Kelly Zeeman - Ajax wordt vervangen door Siri Worm Everton 

 

Ontbrekende spelers

Er ontbreekt een aantal opvallende spelers op de lijst voor het duel met Denemarken. Zo zijn onder andere Kika van Es, Sari van Veenendaal, Vivianne Miedema, Desiree van Lunteren en Jackie Groenen niet van de partij. Zij kampen allen met blessures. Een opvallende afwezige is ook Mandy van den Berg, die aangegeven heeft voorlopig niet beschikbaar te zijn voor Oranje. "Ik vind dat hartstikke jammer, maar ik respecteer haar beslissing."