A+ R A-

Huldiging in Utrecht Grandioos

Maandagavond 7 augustus 2017 werden de Oranje Leeuwinnen gehuldigd in Utrecht. Dit was live te volgen op NPO 1. Hoeveel mensen op zo'n eerste huldiging afkomen, is altijd maar afwachten. Spannend eigenlijk, want dit is nog nooit eerder voorgekomen.
Nou er kwamen velen, zoveel dat ze het park waar het podium stond moesten sluiten. In het park stonden gemiddeld 12.000 fans.

Onze reporters Andrew Jacobs en Yorick van Teeseling waren ook aanwezig en fotograaf Kin Wah Yim.
De chaos onder de media was compleet, de KNVB had niet verwacht dat er zoveel media hierop af zouden komen, om half 3 waren de accreditaties nog niet ontvangen. Klik op lees meer en bekijk de videos!

 

Reacties

Helaas hadden onze reporters moeite met binnenkomen, en werd zelfs de toegang geweigerd ondanks de accreditatie.

Reporter Andrew sprak met een aantal ouders en trachtte een aantal reacties los te peuteren van de speelsters op de boot:


Carolien Miedema-Keizer (moeder Vivianne): "Dit is bizar hoeveel mensen hier naast de sloot staan voor de boottocht en dan nog eens te bedenken hoeveel dat er wel niet in het park bij het podium zelf staan. Dit is te gek voor woorden, ook vader René vond het helemaal te gek en TOP".

Ook de vader en moeder van Anouk Dekker zaten lekker op het gras te genieten totdat de boot er aan kwam en vonden het ook allemaal te gek.

Een gesprekje met Shanice van de Sanden viel niet aan te knopen omdat ze hees was en dus bijna haar stem kwijt.
Vanity Lewerissa was gelukkig haar stem nog niet kwijt en ik begon met No fissa zonder en ze maakte af met Lewerissa.
Ze vond het ook allemaal te gek dat al die mensen daar waren.

Ook Jackie groenen kwam er nog even aan en vond het ook allemaal mooi, glunderen deden trouwens Jack en Lisette (ouders) ook.


Later op het treinstation kwam ik nog Kirsten van de Ven tegen en die had ook enorm genoten.

Ook stond er een man T-shirts te verkopen van de finale in Enschede maar mensen liepen er meer naast dan dat ze wat kochten.
Hij had: De finale i.p.v. EK finale op zijn shirts laten drukken en was daar zelf toch wel lichtelijk gezien een beetje teleurgesteld over.

Het was al met al een geweldige huldiging, speelsters en staf genoten en dat is toch het belangrijkste!

 

Videos

 

 

 

 

Programma Huldiging

06-08-2017:Live EK-Huldiging te Utrecht

De KNVB is enorm trots op de prestaties van de OranjeLeeuwinnen en nodigt de fans uit voor een meer dan terechte huldiging in het Utrechtse Park Lepelenburg op maandag 7 augustus 2017. Het park opent haar deuren om 16.30 uur, waarna het feestelijke programma start om 17.30 uur. Rond 19.15 uur zal het team per boot aankomen op Lepelenburg waarna de huldiging start.Programma:
16.00 uur Ophalen accreditatie
16.30 uur Park Lepelenburg geopend voor bezoekers huldiging
17.00 uur Start programma
17.30 uur Start podiumprogramma
19.00 uur Start boottocht OranjeLeeuwinnen (opstap: Zonstraat)
19.15 uur Aankomst OranjeLeeuwinnen park Lepelenburg
19.20 uur Huldiging speelsters op podium
19.30 uur Mogelijkheid tot interviews in mixed zone
20.00 uur Speelsters vertrekken